Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 83 z 83

Wątek: Nikon D-40 - odświeżony Nikkor - nowa mini lampa

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Uściślijmy, "co Twoim zdaniem jest meritum funkcjonalności", bo oczywiście dla każdego użytkownika priorytety jak i wybór parametrów obowiązkowych jest inny/dowolny i zapewne często będzie się od twoich wyborów różnić.
    Moje meritum funkcjonalności to: szkła, af, iso, wizjer, solidność. Używając sprzętu, zdobywasz doświadczenie i jak już masz to doświadczenie, to łatwo się określić z czego się korzysta, a co jest tylko miłym dodatkiem. Takie dodatki ładnie wyglądają w instrukcji i materiałach reklamowych. W większości wypadków człowiek nigdy z tego nie korzysta.

ps. Nikon nie klika głośno, bo ma elektroniczną migawkę i mechaniczną zaślepkę udającą migawkę. Widać zrezygnowali z emulacji dźwięków F6.
    Pisząc o tym że jest cicha migawka jak w E-1, miałem na myśli całość - czyli kłapanie lustrem również. Lustro chyba jest w D40? Ciekawe co bardziej hałasuje lustro czy migawka?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Śmiejcie się, śmiejcie, z D40 (sam się śmiałem i mi teraz głupio - złego słowa już nie powiem na ten aparat) To jest kolejna super maszyna dla amatora na rynku dslr. .
    Blady nie tu nie tu o tym. Bądź obiektywny jak ZUIKO !!!

E 400 ma trochu lepsiejszy wizjerek niż e500 I E300 JAKBY PŁYTSZY CZY JAKOS TAK

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Nie śmiejcie się, bo Blady może mieć rację. jest bardzo wielu ludzi nie mających pojęcia o fotografowaniu,a chcących robić 'dobre' - lepsze zdjęcia. Wiecie czym się będą kierować !!. Ceną i wybiorą D40, bo:
    1. tańsze
    2. też jest lustrem (zwał jak zwał) ale DSLR oznacza aparat z najwyższej półki, zawsze o klasę lepszy niż najlepszy kompakt. Taka jest obiegowa opinia.
    Ja rozumiem, że ci którzy już mają lustra, nawet nikoniarze mówią o nim z niesmakiem, ale pamiętajcie, że na każdego znającego DSLR przypada setka nie mających o tym zielonego pojęcia.
    Poza tym wygląda na to że Nikon idzie na wojnę... Cena body D80 jest niska jak na nowość . Gdzie dwóch się bije tam trzeci skorzysta, mam nadzieję, że będzie to Olek
    poczytajcie :
    http://www.bythom.com/2006predictions.htm
    /*...................*/
    /* ...........................*/