jeden i drugi ma filtr AA (Anti-Aliasing) z tym, ze D70 ma slabszy, dlatego przy gestych wzorach pojawia sie moraZamieszczone przez johan
FF Kodaka oraz Leica M8 nie posiada filtru AA
jeden i drugi ma filtr AA (Anti-Aliasing) z tym, ze D70 ma slabszy, dlatego przy gestych wzorach pojawia sie moraZamieszczone przez johan
FF Kodaka oraz Leica M8 nie posiada filtru AA
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
w teorii to nie jest prawda.Zamieszczone przez cra3y
Przy jednakowej rozdzielczosci obiektywu i matrycy wykorzystuje sie 70% wspolnej rozdzielczosci. czym wieksza rozdzielczość matrycy tym lepiej mozemy wykorzystac rozdzielczosc szkla. np.: przy 2 x wiekszej rozdzielczosci matrycy od szkla wykorzystujemy 90% rozdzielczosci szkla i odwrotnie.
Czy tak jest w praktyce to nie wiem.
O kuźwa! Przeczytałem. Może usunięcie bandingu powoduje takie działanie jak brak ostrosci na zdjęciach z d200?Zamieszczone przez johan
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
mi sie wydaje ze olek idize w kierunku wyeliminowania wizjera optycznego w ogole i zastapienie go LV, wiec ostroznie z lista zyczenZamieszczone przez blady
dzieki ale z reguly nie interesuja mnie testy (moze dlatego tak malo wiem)Zamieszczone przez blady
poki robi zdjecia ktore mnie zadowalaja to jest ok
to nie ja w co drugim poscie udowadniam ze nie potrzebuje innego aparatu niz mam (i koncze kazdy post lista zyczen)
Hej Chłopaki jojczycie i jojczyćie jak stara baba , albo jat ten co kiedyś marudził , no ten na "r" , jak mu tam było robin102 czy jakoś tak.
zauwaz, ze stala rozdzielczosc posiada tylko matryca (na calej powierzchni)Zamieszczone przez bastian
z obiektywem jest tak, ze najlepsza rozdzielczosc osiaga w srodku i to jeszcze przy odpowiednim domknieciu przyslony
zazwyczaj na rogach rzuconego obrazu i/lub na otwartej przyslonie jest duzo gorzej - stad wyciagniecie wniosku o tym, zeby rozdzielczosc obiektywu przewyzszala jednak rozdzielczosc matrycy
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Po prostu nie ma systemu bez wad. Wszystkie coś mają lepiej, coś gorzej i trzeba z tym żyć![]()
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
łooo matko , po czym wnosisz ????Zamieszczone przez RadioErewan
Może i ja dzikus z puszczy rózne pirdoły wygaduje , ale za takie brewerie to się powinno kolegę skisłym żubrem upoić . Co zamierzam uczynić.
Jakiś stary z górnej półki pentacon plus "dzisiejszy" materiał swiatłoczuły za jakieś 40 zl za rolkę.Zamieszczone przez cra3y