Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 294

Wątek: Wyprzedaż systemu?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    cra3y:

auto to tylko auto. kawał blachy, plastiku i gumy który ciągle wysysa kesz z właściciela...
    niestety olek przegral na priorytety (z gumą, plastikiem i kawalkiem blachy)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    sorry, ale tak to widzę. postaw sobie K10D, obok D200 albo choćby D80, obok 30D i co dalej? jakiego OLKA którego można obecnie kupić postawimy obok? E-330 lub E-500 z mini wizjerem czy miniaturkę E-400?
    Z niechęcią Karol muszę Ci przyznać rację. Olek został w tyle. Mam nadzieję (i pewnie wielu z nas), że w najbliższym czasie wypuści jakieś body podobne do K10D i w podobnej cenie. Jeśli nie, to **** blada (bez urazy blady ).
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    "Srali muchi, bedzie wiosna, bedzie duza trawa rosla!"
    Jak powiedzial kiedys Linda. Co wy wiecie k...... o zabijaniu ?
    Proponuje kazdemu, wziac kolejno aparaty w rece, narobic roznych zdjec , otworzyc RAW i porownac. Najlepiej w mozliwie najbardziej zblizonych warunkach.
    Jakos nie moge stwierdzic tej powalajacej roznicy pomiedzy Olkami, Canonami, Nikonami_ Niestety Minolty i Pentaxy sa poza moim zasiegiem. Owszem przyjaciel posiada Minolte D7D i zdjecia mi sie podobuja, ale bez rewelki- AF ma problemy.
    Proponuje uporac sie kazdemu z blyskiem Canona, pomijam problemy z droga optyka i AF.
    Niskim kontrastem i kolorystyka Nikona, szumy tez nie za bardzo. Za to blysk jest rewelacyjny w stosunku do reszty.
    Mam to na co dzien. Raz lepiej, raz gorzej. W sumie to najwiecej zalezy od warunkow zastanych i kunsztu pstrykajacego. Raz sie uknoci i zagapi, a raz zablysnie pomyslem i wykonaniem fotki. Jak nie ma pogody to i swiety nie pomoze!
    Nie widze mozliwosci wykonania, super fotki jakims systemem, w szczegolnosci.
    Na naszych marzeniach tluka forse producenci tego i owego.
    Zaczynacie mnie denerwowac! Wiem, ze to wolny kraj i kazdy ma prawo marudzic.
    Ale takiej porcji idiotyzmow na trzech forach juz downo nie widzialem. Glupota nie omija posiadaczy zadnego z systemow. Jakby pomyslec, to wszyscy sa niezadowoleni!
    Jesli tak to na pewno kogos powalilo.
    czesc.ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    blady:

sorry, ale tak to widzę. postaw sobie K10D, obok D200 albo choćby D80, obok 30D i co dalej? jakiego OLKA którego można obecnie kupić postawimy obok? E-330 lub E-500 z mini wizjerem czy miniaturkę E-400?

Poczekaj i nie rozpędzaj się, jeszcze będziesz stawiał następce ejedynki - tylko nie wiem w którym rzędzie - czy cenowym czy jakościowym, bo w każdym będzie najlepszym wyborem

Ja tam nie kupię nowego body dopóki nie kupię wszystkich zaplanowanych szkieł, Wasze dyskusje "kitowców" przypominają mi dyskusje posiadaczy C350D kit o przyszłości i planowaniu zakupu 1D z FF

Mieszka w
    Podkarpacie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Może nie jestem tu zbyt długo, może olympus to moja pierwsza osobista lustrzana cyfra, może nie robię zdjęć zawodowo ale jakoś nie mogę się powstrzymać od napisania paru słów. Od jakiegoś czasu przygnębiające stają się wizyty na forum. A że system bez przyszłości, a że nie ma następcy, a że firma olewa klientów… A dajcie już wreszcie sobie siana. Trochę ubawił mnie tekst z tymi zabawkami. Widziałem i miałem w ręce E 330 i powiem, że mając E-1 bez namysłu kupiłbym trzystatrzydziestkę bez wahania gdyby tylko na koncie zjawiło się parę groszy. I bez sensu jest dla mnie zmiana systemu. Powiem więcej. Nie bałem się zainwestować nie małą kasę w nową FL 50 bo uważam, że warto tu zostać. Przypatrzcie się swoim zdjęciom i przestańcie ulegać sugestiom speców od marketingu.
    Pozdrawiam Marek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Olo2:

też jestem w systemie i przez najbliższe 8 miesięcy nigdzie się nie wybieram, ale nie ma co się czarować. OLEK chwilowo wypadł z gry a niektórzy nie mogą czekać na cud, bo moneta ucieka Im przez palce od tego czekania. ilu świetnych gości przeszło na inne systemy wskutek nieudolnej polityki O i ilu wciąż przechodzi, choćby jedną nogą?

E-330 widziałbym w fotografii wnętrz, tu nie ma dwóch zdań, jednak pojemność bufora, wielkość wizjera, jedna rolka i cena sprzętu powodują, że temu panu wolałbym podziękować. matrycę w nim zastosowaną chętnie zobaczyłbym w E-1.

Mieszka w
    Podkarpacie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Inni odchodzą to nam się robi gorzej zdjęcia? Przyjdzie nowy model to wszycy polecą za nowością do olympusa no i tak bez końca.
    Pozdrawiam Marek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Olo- niektorzy nie maja swiatu nic do zakomunikowania, wiec gledza dniami i nocami. Oni tu nie przyszli robic fotek. Oni sie artystycznie dowartosciowuja, kupijac na okraglo coraz to nowe zabawki.
    czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    szkoda chłopa, ale za wiele nie napstrykał... po 2xxx fotkach to się człowiek dopiero zaczyna sprzętu uczyć.
    tekst jest niezly to tak jakby liczylo sie ilosc klapniec - bez obrazy, ale ta regule do analoga tez przypniesz?

wiesz, kadruje i mysle o zdjeciu przed jego zrobieniem - ewentualna powtorka czy korekta wchodzi w gre, gdy kadr jest za ciemny/jasny itp

dla mnie zrobienie okolo 2800 zdjec w ciagu niecalych dwoch lat to jest duzo ...
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sławekb
    pewnie ,że obniżyć. Teraz na Alegro E-300 z 14-45 za 1475zł poszedł
    Ale nie taki jak mój . Towar towarowi nie równy.