Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 294

Wątek: Wyprzedaż systemu?

robin102
    Gość
    ale MY tak specjalnie pod Ciebie napisałem z bardzo dużej literki.

cytuje Łukasza : Ja na aparat - jak już kiedyś pisałem - zbierałem rok. I dobrze mi z tym było, bo przynajmniej wiedziałem, że mam jakiś cel. "I tym aparatem się cieszyłem jak dziecko." Na pewno nie był to kolejny elektroniczny "disposable gadget".

Czyli inwestycja byllllla jak najbardziej udana i trafiona.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nex
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Cytat Zamieszczone przez nex
    A ja wróciłem do canona porzuciłem olka a tak poważnie powiem wam chłopcy że do olka nie wrócę i basta, za dużo tu znaków zapytania, za mało korpusów, obiektywów (dobrych w dobrych cenach ) szans na jakikolwiek rozwój sprzętowy, brak przyszłości i basta, pozostaje nam tylko robić dobre foty i nie ględzić
    Ile to Canon ma w ofercie korpusow na ktore byloby Cie stac? ile Nikon, Olympus, Minolta, Pentax. Ile obiektywow na ktore byloby Cie stac?
    czesc.ch.
    Zapewniam Cię że więcej niż olympus nie muszę zresztą rozpatrywać tego na dziś tylko w kategoriach cenowych przeszedłem tylko ze wzgledu na tele (400mm w cenie 4 tys - u canona najwyższa półka jakościowa), co u olympusa... czcza gadanina argumentów przeciwko niestety jest za dużo
    nex- jakiez to rewelacje masz u canona/ 400d? 20/30D. jakiz to wpanialy obiektywik 400 mm masz za 4 tysiace. Bo u Olympusa masz 50-200 i to daje 400mm calkiem jasne i porzadne szklo. Za 4 tys w Canonie to sobie mozna. Nie wiem, czy Sigme jaka kupi- ciemna i badziewna?
    Kazda z firm ma podobna liczbe modeli aparatow, tak naprawde trudno ktores polecic ze spokojnym sumieniem. Ale szkla to tylk Zuiko przygotowalo pod cyfre i to w calkiem sporej ilosci. Od bardzo tanich, tanich, srednio drogich po bardzo drogie. w kazdym innym systemie to tylko odgrzewane kotlety, w Canonie kiepsko wspolpracujace.
    czesc.ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    nie zaczynajcie tutaj wojny systemowej, jeden lubi czekolade ....

to, ze Robina boli watroba a nex ma juz przeszczep z canona nie oznacza, ze swiat sie zawalil

nikoniarze swojego czasu wypatrywali D200 (nastepce D100) jak swietego grala, czekali 4 lata ? (prawie) i co? zastrzelili sie ?

jak wszyscy zaczniecie psioczyc, to okaze sie, ze bez sredniego formatu ani rusz

moze tak dla kontrastu napiszcie cos pozytywnego?
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    jak wszyscy zaczniecie psioczyc, to okaze sie, ze bez sredniego formatu ani rusz
    Ja czekam na moją Yashicę Mat i zbieram na Epsona.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    andytown:

ciekawe porównanie, matryca od Kodaka nawet daje radę. jeśli OLEK przypomni sobie jak wygląda porządny wizjer i większy bufor na ORF'y, nie czekamy na próżno...

myślę jednak że reporterzy nie sprzedadzą D2X czy Marków żeby kupić E-400...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To już ostatni Kodak.

ps. Cieplej powiało od wschodu ostatnio.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    oj-ej! ale dziewczyny pojechałyście z tym wątkiem. Mi jako fotografowi forumowemu (to taki typ, co więcej pisze o całej otoczce, niż robi zdjęć) taka lektura sprawia dużo radości. Lepiej niż najlepszy kabaret. Świetne teksty, jeszcze lepsze riposty - bravo!
    Dodam sobie ten wątek do "ulubionych".

O czym my tu rozmawiamy? Jakoś straciłem... a już wiem...
    Moim zdaniem ludzie mogą odchodzić i ruch w przyrodzie musi być, jeden potrzebuje tele którego w olku nie ma, drugi 50mm który w olku jest za drogi. Mnie nie interesuje wąska specjalizacja. Ja chcę mieć aparat i do tańca, i do różańca (dlatego kupię ten lekki ZD 14-42 - lepiej się będzie oberki wywijało na górskich halach z lżejszym E-500, lepiej nawet od nowego i najmniejszego Nikona D40. Ale D40 jest nowy, a E-500 ma już rok od premiery, więc jest niemodny... )

Gdybym chciał dobrze i tanio, to pewnie byłby to Olympus, ale ponieważ mam już dobrze i tanio (mam Olympusa dla przypomnienia), to teraz chciałbym lepiej, bo lubię mieć lepsze, szczególnie jak już wiem w którym miejscu mogę sobie poprawić. Gdybym dostawał alergii na jakąś pierdółkę typu szum itp. itd., czy inny mankament, to pewnie bym sobie poszedł i kupił coś, co ma taką sprawę doprowadzoną do perfekcji. Tylko co z tego, jak inne sprawy są zwalone mniej lub bardziej?

Nie mam na oku nic innego, nie mam dokąd iść, nie wyprzedaję "systemu". Ponieważ wszystko co się w ostatnim pół roku pokazało, nie powaliło mnie ani jakością, ani ceną, więc zrobienie małego kroczku w innej zagrodzie mnie nie interesuje. Wolę ten mały kroczek zrobić w okolicy którą znam, lubię i sobie cenię. Jedyna wada, że trza sobie poczekać i to bez gwarancji na pozytywne rozwiązanie.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    .... Cieplej powiało od wschodu ostatnio. ......
    Noooooo, granice otworzyli.

Dobra dobra zostając w głownym nurcie . śledził ktoś wnikliwie aukcje zagraniczne . Wysprzedają sie ludziska z E-systemu ???
    Ja tylko mam wieści ze wschodu . Koledze w Moskwie ukradli jedno body E-1.
    Też czeka na następce bo E-1 jeszcze jedną ma.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Wiem tylko, że narzekali bardzo na dprefju i trochę kupiło sobie d200
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    .... Cieplej powiało od wschodu ostatnio. ......
    Noooooo, granice otworzyli.
    Świetne wyniki finansowe ma dział obrazowania koncernu. To dobry nius, baaaardzo dobry.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto