Strona 7 z 30 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 294

Wątek: Wyprzedaż systemu?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nex
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Cytat Zamieszczone przez nex
    A ja wróciłem do canona porzuciłem olka a tak poważnie powiem wam chłopcy że do olka nie wrócę i basta, za dużo tu znaków zapytania, za mało korpusów, obiektywów (dobrych w dobrych cenach ) szans na jakikolwiek rozwój sprzętowy, brak przyszłości i basta, pozostaje nam tylko robić dobre foty i nie ględzić
    Ile to Canon ma w ofercie korpusow na ktore byloby Cie stac? ile Nikon, Olympus, Minolta, Pentax. Ile obiektywow na ktore byloby Cie stac?
    czesc.ch.
    Zapewniam Cię że więcej niż olympus nie muszę zresztą rozpatrywać tego na dziś tylko w kategoriach cenowych przeszedłem tylko ze wzgledu na tele (400mm w cenie 4 tys - u canona najwyższa półka jakościowa), co u olympusa... czcza gadanina argumentów przeciwko niestety jest za dużo
    Takie ciemne że AF dobrze współpracuje dopiero od C5D

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    [.......Inwestycja w sprzęt fotograficzny? Inwestuje to się w nieruchomości albo ziemię. Kto o zdrowych zmysłach inwestuje w sprzęt fotograficzny, który za 18 miesięcy się zamortyzuje?
    -)
    Coż lapsus językowy . Twoim zdaniem powinno być na wprost prosto w oczy czyli TOPIENIE KASY W SPRZĘT . Do końca nie można sie z tym zgodzić bo dla niektorych jest to jakaś inwestycja przynosząca zyski . Zyski mogą mieć postać materialną np. 1000 zł za ślub lub poprawę samopoczucia , a u niektorych nawet zdrowia psychicznego po zakupie np. wymarzonego obiektywu czy lampy, tudzież aparatu analogowego.

andytown kurde odważni faceci , żeby tak bez krępacji porównywać.
    Dobrze prawisz Robin. Nie musza to byś złociszki. Może to być także promocja siebie w różnym środowisku: praca, gmina itp.
    A kiedy przyjdą pierwsze złociszki za fotki tego nie wiemy. Czasami przychodzą niespodziewanie, jak w moim przypadku.
    Najważniejsze to robić dużo fotek i nie narzekać!!!

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Coż lapsus językowy . Twoim zdaniem powinno być na wprost prosto w oczy czyli TOPIENIE KASY W SPRZĘT . Do końca nie można sie z tym zgodzić bo dla niektorych jest to jakaś inwestycja przynosząca zyski . Zyski mogą mieć postać materialną np. 1000 zł za ślub lub poprawę samopoczucia , a u niektorych nawet zdrowia psychicznego po zakupie np. wymarzonego obiektywu czy lampy, tudzież aparatu analogowego.
    Ile razy trzeba powtarzać, że aparat to narzędzie - do dokumentowania wydarzeń, robienia opracowań naukowych albo realizacji artystycznych wizji? Ale tylko narzędzie, jak babcię kocham.

W moim przypadku topieniem kasy nie była inwestycja w system Olympusa per se, ale w ogóle w fotografię cyfrową. Choć może jeszcze znajdę w niej radość, ale uważam, że tak samo byłbym niezadowolony z Canona, Nikona czy Pentaksa. Podobnie, w klasie cenowej dla nas osiągalnej wszystkie aparaty i obiektywy są mniej więcej tej samej jakości. A jak ktoś nie umie robić zdjęć, to i 20D mu nie pomoże...

robin102
    Gość
    Tak już przy okazji szkoda ,że nie mamy dokładnego wgladu na to co dzieje sie na całym świecie wśród olkomanniaków. Czy też udzilea im się panika i kombinują jak tu sprzet spienieżyć . Myśle , że w ogole o tym nie myślą .Ano dla tego, że tam takie zabawki sie kupuje co jakiś czas za godziwą place i ból jet mniejszy , że sie "nainwestowało" w wiele obiektywow a tu do tej szklarni tylko jedno body się ma.

robin102
    Gość
    [.........wszystkie aparaty i obiektywy są mniej więcej tej samej jakości. ...
    Celebrity Plus !!!! ratuj kolegę . Co Ty na to ????

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Tak już przy okazji szkoda ,że nie mamy dokładnego wgladu na to co dzieje sie na całym świecie wśród olkomanniaków. Czy też udzilea im się panika i kombinują jak tu sprzet spienieżyć . Myśle , że w ogole o tym nie myślą .Ano dla tego, że tam takie zabawki sie kupuje co jakiś czas za godziwą place i ból jet mniejszy , że sie "nainwestowało" w wiele obiektywow a tu do tej szklarni tylko jedno body się ma.
    Myślę, że gdzie indziej zakupów dokonuje się w sposób przemyślany, a nie kierując lokalną modą czy czymś tam. Dlatego też każdy wie, czego oczekiwać od sprzętu i marki.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    [.........wszystkie aparaty i obiektywy są mniej więcej tej samej jakości. ...
    Celebrity Plus !!!! ratuj kolegę . Co Ty na to ????
    Manipulujesz lepiej niż Wyborcza. Uciąłeś kluczowy kawałek mojej wypowiedzi, sprawiając, że pozbawiona jest sensu.

robin102
    Gość
    Chyba się mylisz . Nie ma innego kraju jak Polska gdzie ludzie ważą każdy grosz i się mocno zastanawiają na co go wydadzą. Na takiego najtanszego Nikona D50 na ten przyklad trzeba wydać prawie całą wypłate , zostanie na piwo . W innym bogatszym kraju taki plasti kupuje się za 10 dni pracy. Dlatego MY POLACY szczególnie przykladamy sie do tego jak wydajemy nasze pieniadze . Stad wszyscy jesteśmy ekspertami od aparatów , od samochodów od TV i DVD i nawet na polityce się znamy najlepiej . Wiesz , że w USA w statystycznym gospodarstwie stoją jeszcze telwizorki w drewnianych skrzynkach z kineskopani prożniowymi najcześciej z wycinka kuli . Tak jest na świecie Panie kolego.

robin102
    Gość
    [..Manipulujesz lepiej niż Wyborcza. Uciąłeś kluczowy kawałek mojej wypowiedzi, sprawiając, że pozbawiona jest sensu.
    żarcik strzeliłem

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Chyba się mylisz . Nie ma innego kraju jak Polska gdzie ludzie ważą każdy grosz i się mocno zastanawiają na co go wydadzą. Na takiego najtanszego Nikona D50 na ten przyklad trzeba wydać prawie całą wypłate , zostanie na piwo . W innym bogatszym kraju taki plasti kupuje się za 10 dni pracy. Dlatego MY polacy szczególnie przykladamy sie do tego jak wydajemy nasze pieniadze . Stad wszyscy jesteśmy ekspertami od aparatów , od samochodów od TV i DVD i nawet na polityce się znamy najlepiej . Wiesz , że w USA w statystycznym gospodarstwie stoją jeszcze telwizorki w drewnianych skrzynkach z kineskopani prożniowymi najcześciej z wycinka kuli . Tak jest na świecie Panie kolego.
    Robin, Twoja ortograficzna, stylistyczna i składniowa abnegacja sięga szczytów. Nawet słowo "Polacy" musisz napisać - z lenistwa? - niepoprawnie. Mam wrażenie, że jesteś ostatnią osobą, od której chciałbym słuchać o naszych cechach narodowych.

Ja na aparat - jak już kiedyś pisałem - zbierałem rok. I dobrze mi z tym było, bo przynajmniej wiedziałem, że mam jakiś cel. I tym aparatem się cieszyłem jak dziecko. Na pewno nie był to kolejny elektroniczny "disposable gadget".