Ty mi tu nie cfaniakuj! wycinam, bo jest z czego... wymyślił sobie... phiiiZamieszczone przez robin102
![]()
Ty mi tu nie cfaniakuj! wycinam, bo jest z czego... wymyślił sobie... phiiiZamieszczone przez robin102
![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
eee tam, E-1 wymusza wyższy skill. człek kadruje tak, że potem na kompie tylko co czwarty kadr trzeba "prostować"o ułamek stopnia. programowo się już nie kadruje, bo nie ma z czego...
może robin wycina te 5% obrazu, których nie widać w wizjerku?
Karol masz rację ja też lubię zrobić taki kadr jak jest w rzeczywistosci bez cięcia gięcia. Zmusza to do używania rozumku co by nie zastygł całkiem od tego sterowania kciukiem przełaczjącym programy pilotem w TV .Zamieszczone przez KaarooL
Chodzi mi o takie ekstremalne zblizenia gdzie twarz ma wypełnić prawie calutki kadr. Tu stałka nikkora daje troche ciała i wtedy te 10MPx ratuje sprawę. Ale tyle co ucinam to i z matrycy E-1 ucinałem naprawde nie dużo. Mam jeszcze jeden komforcik w promocji . Wale fotkę i sruuuu na papier bez kombinacji jak tu przyciąć kadr pod stanard labu ,albo to co ludziom w albumy wchodzi czyli 3:2 , albo zapomne i laboludek po bucikach przejedzie.
Kiedyś pisałeś ,że w Olku powinny być linnie na matowce do kadrowania w 2:3 to wspaniala sprawa byłaby.
Lepiej zrobiona od 35mmZD . Przynajmiej mój egzemplarz.Zamieszczone przez RadioErewan
robin:
no, z brakiem takich linii na matówce to dali ****. jakbym był uzdolniony, to sam bym sobie narysował... ciekawe czy w Panasie coś jest, bo daje możliwość robienia w 3:2.
w sumie najkon cuduje i podświetla matówkę na wszelkie sposoby, więc może OLEK by coś wreszcie wymodził?
I będzie kupa bobra, bo to optycznie nawet od 40-150 gorszeZamieszczone przez robin102
![]()
Czy gorsze czy lepsze to się przekonam osobiście. Albo nie !!! zmienie koncepcje , albo jutro rano wymyślę zupelnie coś innego- inną konfigurację sprzetu. I O TO WŁĄŚNIE CHODZIZamieszczone przez celebrity plus
Kupuj którąś z wersji 80-200 2.8 szkiełko jest boskie...
Ostrość... mniammmm
Bokeh... mnaimmmmmmmmmmm
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
ten nikorr nawet mnie pociąga.. te 2.8 na długim końcu - zwłaszcza nowy model prezentuje się pięknie...
Taaaa tylko samochód trza by sprzedać , albo pół.
Ja seee robię dobrrzzze , a nie gorzej, znaczy się taniej , a nie drożej.