i MZ zdecydowanie to najsłabsze co masz na stronce ;/Zamieszczone przez willow32
Reszta wymiata - oprócz kaloryfera i łazienki w tle![]()
i MZ zdecydowanie to najsłabsze co masz na stronce ;/Zamieszczone przez willow32
Reszta wymiata - oprócz kaloryfera i łazienki w tle![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Rafał głównym powodem takiego stanu jest brak kasy, a tej brakuje bo nie ma widzów a widzów z kolei nie ma bo przeszli do innych dyscyplin cyrkopodobnychZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
normalnie tekst rozlozyl mnie na lopatki i Rafal wisisz mi czyszczenie monitoraZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Zamieszczone przez grizz
no wypada podziękować tylko za takie słowa
co do "najsłabsze, kaloryfera i łazienki" zgadzam się w całej rozciągłoscito nie moja specjalizacja i o ile zdjęć z imprez sportowych raczej już robił nie będę o tyle tematykę moda glamur muszę jak najszybciej opanować bo klientki czekają
![]()
BTW dla wielu osób zdjęcia z kaloryferem i w łazience są tymi najlepszymi![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Willow,
Obejrzałem Twoje fotki z zawodów moto i jestem raczej po Twojej stronie, jeśli chodzi o ich ocenę, raczej, bo fotki są wykonane z pozycji takiej jaką miałeś, a nie takiej jakiej by wymagały dla dobrego oddania sportowego sznytu tej dyscyplinie.
Napisałeś:
Tez mam takie wrażenie. I tłumaczę to tym, że niektórzy idą na łatwiznę - starają się dostrzec to co oczywiste nie zastanawiając się nad tym, co jest istotne. Dla przykładu, postawiono zarzut, że za szeroko ujęte. Ja się pytam - jak miałeś ująć inaczej te zawody, kupić wysięgnik i wsiąśc do niego? W tej sytuacji, w jakiej się znalazłes, zdjęcia pokazują maksimum - ewolucje (bardzo dobrze) i tło towarzyszące, salę, światła, publiczność.widzę jednak ze tutaj najwazniejsze jest nie to co na zdjęciu, ale jakość techniczna zdjęcia, ostrość, poruszenie i inne mało istotne sprawy... jakoś mnie to nie dziwi, skoro dla większości tutaj zebranych nie liczy się nic oprócz parametrów technicznych sprzętu!!!
To są fotki reporterskie i nie bardzo można je przyrównać do Twoich portretów i wysnuwać wnioski typu - robisz świetne portrety, lecz MZ te zawody Ci nie wyszły.
Mam ogólny apel w innej sprawie, aby nie flekować Chomskiego z tą dziwną satysfakcją, zę nareszczie wyczuliśmy słaby punkt. Chomski ma prawo dyskutować i zabierać głos na tematy foto i to robi, a jeśli jego wola jest taka, aby fotek nie pokazywać (przynajmniej na razie), to dlaczego tego nie uszanować.
Pzdr, TJ
Chomski, zadałem sobie odrobinę trudu, żeby ustawić Twoją fotę w pionie. No Panie dziejku (jak mawiał mój dziedek) - zajebista fota. Och i ach. Zapraszam tę fotę do galerii publicznej (Jezu, ale słowo "publiczna" kiepsko brzmi) Może lepiej galeria gromadzka?
chomsky:
zassij sobie freeware, choćby slowview czy irfanview: odpalisz i dasz radę...
Chyba zartujesz, ledwie potrafie zlapac w sieci to forum!Zamieszczone przez KaarooL
czesc.Ch.
P.s.Myslisz, ze syn?? Niech no lajdak wroci do domu!
RE: Dyskusja o telecentryczności powędrowała tu: https://forum.olympusclub.pl/topics2...8bed6632#73219
Ja już też wiem, co to są flupy i powiem szczerze, że byłem dużo szczęśliwszy, nie wiedząc co to są FLUPY. Ale nic to, sam googlowałem przecież.Zamieszczone przez Rafał Czarny
:-)))