Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 294

Wątek: Wyprzedaż systemu?

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    . .........Biore wychodze z chalupy pstrykam potrzebne mi motywy i mam. .
    Czyli łamiesz podstawowe zasady które nam tu do głowę wkladałes . Zasady dobrze zrobionego testu czy porównania. Nie da sie tego zrobić i wychwycic szczegółow wychodząc tak sobie z chałupy na zmienne warunki oświetleniowe. Zmienny powinien być tylko aparat . Wszystko inne stałe nie zmienne , szkło , motyw , oswietlenie zasilane kondycjonerem, temperatura otoczenia , wilgotnosć zewnetrzne promieniowanie elektromagnetyczne , ciśnienie atomosferyczne, klasa przejżystosci powietrza w pomieszczeniu to minimum KLASA 1000 . Tak sie robi testy i porownania , a nie wyjeżdzajac na ryby z chałupy. tTk to se możesz . Wszystko bedzie takie samo i nie bedziesz widział za co warto więcje zaplacić.
    Tak tak wiemy jesteś najmadrzejszy i zaraz otsrą ripostę strzelisz w stylu Eeee wy amatorzy co wy wiecie o.........***** maryny .Powinniście sie uczyć.
    he he he

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    z tym, ze nikon do m42 się srednio nadaje - przejsciowka z optyka albo bye bye otrzenie na nieskonczonosc. w takim wypadku dlaczego nie pentax lub canon?
    Ja juz się w życiu na M42 nabawiłem w analogu i do syfraka w życiu nie przyczepię. Wiem wiem dużo tracę ,ale zdjęć B&W też nie robię (bardzo wyjatkowo)
    Mówiąc o"śmietniku" miałem na myśli różne szkła niezależnych producentów z AF pod popularny bagnet nikona. Jutro np. dotrze do mnie pożyczona Tokina 28-75 f 2,8 sam chcę sie przekaonać jaka jest BEEEEE , może nie jest dla mnie Beeee .
    Nie chce aby jeden producent chciał mi sprzedać najlepsze szkło stałoogniskowe na świeci (ZD50mm) ot takiego mercedesa dla mnie wystarczy HOLZWAGEN (VW)

nie canon bo za drogie dla mnie

Wątek jest niesamowicie potrzebny i dobrze , że ktoś z "nowych" go założył bo Starzy wyjadacze chyba się bali ???
    Jest jakas Tokina 28-75/2,8? Moze Tamron?
    Czesc.Ch

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    . .........Biore wychodze z chalupy pstrykam potrzebne mi motywy i mam. .
    Czyli łamiesz podstawowe zasady które nam tu do głowę wkladałes . Zasady dobrze zrobionego testu czy porównania. Nie da sie tego zrobić i wychwycic szczegółow wychodząc tak sobie z chałupy na zmienne warunki oświetleniowe. Zmienny powinien być tylko aparat . Wszystko inne stałe nie zmienne , szkło , motyw , oswietlenie zasilane kondycjonerem, temperatura otoczenia , wilgotnosć zewnetrzne promieniowanie elektromagnetyczne , ciśnienie atomosferyczne, klasa przejżystosci powietrza w pomieszczeniu to minimum KLASA 1000 . Tak sie robi testy i porownania , a nie wyjeżdzajac na ryby z chałupy. tTk to se możesz . Wszystko bedzie takie samo i nie bedziesz widział za co warto więcje zaplacić.
    Tak tak wiemy jesteś najmadrzejszy i zaraz otsrą ripostę strzelisz w stylu Eeee wy amatorzy co wy wiecie o.........***** maryny .Powinniście sie uczyć.
    he he he
    Przede wszystkim nie dyskutuje zbyt powaznie z mitomanami! Ktorzy wymyslaja historyjki na potrzeby forum i gawiadzi. co to ostatnio piszesz Robinie o swoich dokonaniach canone 5D i 24-105\4.
    Czesc. Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Jaki element w jakosci fotki w jakim systemie jest lepszy, w jakich sytuacjach zdjeciowych!!
    Tylko bez ******* w stylu AS, a jasniejsza optyka o pol dzialki, a tansze!
    Chodzi mi o jakosc fotki.
    sadze, ze jest o co kopie kruszyc, jak ktos przesiada sie na FF canona + dobre szklo
    np. Canon 5D + 24-70L/2.8

z wypowiedzi Jarka Grabka i innych "bezimiennych" na dpreview oraz wlasnorecznie popelnionych rawow wnioskuje, ze widac ta roznice w bardzo drobnych detalach, ktorych przenoszenie umozliwia taka kombinacja szkla z matryca (pixele sa duze i szklo jeszcze wyrabia) - ale tyczy sie to juz zastosowania do duzych powiekszen i zastosowan typowo profi (sprzedaz stockom itd)

dla zainteresowanych: w stopce jest adres site z rawami - sa tam popelnione przeze mnie z isotestem w konfiguracji jak powyzej - zobaczcie sami
    No tak 5D to troszke inna polka i jeszcze z tym eLkowatym zoomem. Musze Ci powiedziec, ze dalem za E! + 14-54- 3333 zl. co nijak sie ma ani do ceny 5D ani do ceny 24-70/2,8.
    nawet w tej koszmarnej cenie spotykam kiepskie opinie o wspolpracy szkiel eLkowatych z cyfra Canona. Masz racje przy dobraniu dobrej konfiguracji ( za ktora proba?) mozna natrafic na zestaw Canona dajacy naprawde fajne fotki. Tylko po co? Jakim kosztem? Jakim trudem, z jakim ryzykiem?
    Zoom Nikona 18-70/3,5-4,5 daje w konsekwencji nie gorsze, a bywa, ze lepsze fotki od kilkakrotnie drozszych zoomow Canona.
    Dzis troszke inaczej podchodze do oceny korpusow cyfrowych. Na poczatku porownywalem jpg, dzis RAW- co przy uzyciu nawet jednego programy do konwersji daje troszke rozne wyniki. Mozna powiedziec, ze potencjal nie w puszce drzemie i szklach a w programach i umiejetnosci korzystania (szczegolnie pomysle na wykorzystanie narzedzi programowych).
    Jesli do tego dodamy w miare udana aranzacje swiatlem, czy to w plenerze, czy we wnetrzu, to uzyskamy efekty ciekawe nawet z kompaktu cyfrowego, a co dopiero z lustrzanki.
    Kolega zrobil serie bardzo ladnych ciekawie doswietlonych zdjec bez blysku 7D7 Minolty. AS w tym dopomogl. Ale przede wszystkim ladne swiattlo i pomysl na jego aranzacje. Pewnie podobnie ladne zrobilby inna puszka. Kolorystyka mila, zdjecia ostre ( 24-105/3,5-4,5 Minolty). Nic dodac nic ujac.
    Cale nasze rozwazania ( cala para idzie w gwizdek) poszly w boczna sciezke. Ulubiony sport chlopcow to gadanie o ich maszynach- czy to samochody, motocykle, czy aparatry, wedki, sprzet muzyczny. Czasami zapominaja tym jezdzic po swiecie i koncza za miastem, czasem sluchaja w kolo dwoch audiofilskich plyt, albo robia zdjecia testowe z balkonu okolicznym murom i ceglanym scianom.
    Nalezaloby sie raczej zastanowic jakie sytuacje zdjeciowe ( swiatlo) wspomagaja nasz sprzet, a jakie mu szkodza ( nie radzi sobie). Jak i gdzie szukac pierwszych, a jak unikac drugich.
    Kiedys amatorzy plakali, gdy ich analogowe puszki nie robily wielokrotnej ekspozycji ( radzono sobie i z tym, spytalbym Robina, ale pewnie nie wie)a ich lampy nie posiadaly strobo. No i co kto to dzis wykorzystuje w cyfrze gdy juz to ma?
    Musimy zapomniec o pieknych i wielkich wizjerach w APS ich nie bedzie, a tym bardziej w 4/3. AF ma wieksze problemy niz ten w analogu ( Robinie zamiast paplac wytlumacz kolegom te dwa przypadki, przyda sie). Sytuacja sie zmieni dopiero gdy producenci zastosuja nowe technologie, a nie te zywcem przeniesione z analoga.
    Jak juz pisze to zawsze wychodze na gbura, bo psychika mi siada, po lekturze wielu postow. Nie rozumiem jak ludzie interesujacy sie fotografia potrafia tyle energii poswiecic na "dziwne dyskusje". rozumiem raz, dwa, trzy razy ale ciagle to samo? Robina rozumiem, on musi.
    czesc.Ch.

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Zanim kupisz Pentaxa, dobrze sprawdź, czy AF cię nie rozczaruje.

Pozdrawiam
    Trudno jest mi to nazwać obiektywnym testem - raczej czymś podglądowym n.t. szybkości AF ujętej w dość... specyficznej formie.
    W szranki staneły Sony Alfa 100, Canon 400D (który ma AF z 20D) oraz Samsung GX10D (który dla odmiany jest po prostu Pentaksem K10D):
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No tak 5D to troszke inna polka i jeszcze z tym eLkowatym zoomem. Musze Ci powiedziec, ze dalem za E! + 14-54- 3333 zl. co nijak sie ma ani do ceny 5D ani do ceny 24-70/2,8.
    za ta cene, a nawet zdwojona, ciezko jest znalezc sprzet (obiektyw + body), ktore jakoscia wyprzedza kombinacje E1 + 14-54, moze z pominieciem pracy na wysokim iso.

nawet w tej koszmarnej cenie spotykam kiepskie opinie o wspolpracy szkiel eLkowatych z cyfra Canona. Masz racje przy dobraniu dobrej konfiguracji ( za ktora proba?) mozna natrafic na zestaw Canona dajacy naprawde fajne fotki. Tylko po co? Jakim kosztem? Jakim trudem, z jakim ryzykiem?
    jednak Ci co chca i musza pracowac w swietle zastanym - sa skazani na FF canona z jasnym szklem - nie ma jak narazie lepszego pod wzgledem pracy w iso1600-3200 niz FF canona - trudno sie mowi, niestety

Nie rozumiem jak ludzie interesujacy sie fotografia potrafia tyle energii poswiecic na "dziwne dyskusje". rozumiem raz, dwa, trzy razy ale ciagle to samo? Robina rozumiem, on musi.
    mi zawsze chodzilo o argumenty w stylu taki a taki sprzet do takich i takich zastosowan i tak trzymac , chociaz przegladajac posty, mam wrazenie, ze niektorzy szukaja swietego gralla u innych producentow, ktory bedzie idealny do wszystkiego i w dodatku za cene posiadanego przez siebie sprzetu systemu 4/3, ale "to se ne da"
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Michu:

ten test jest powalający... sonolta odstaje od peletonu a szajsung miło zaskakuje... mogli jeszcze pokazać na co było ostrzone.

robin102
    Gość
    .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ................................Przede wszystkim nie dyskutuje zbyt powaznie z mitomanami! Ktorzy wymyslaja historyjki na potrzeby forum i gawiadzi. co to ostatnio piszesz Robinie o swoich dokonaniach canone 5D i 24-105\4.
    Czesc. Ch.
    To o Was i do Was dordzy koledzy i koleżanki. Gawiedzią jeście dla chomskiego , niektórych już do szkoly wysył ten niestrudzony profesjonalista.
    Dlaczego niektórzy mają taki feler nawet w przyjaznym środowisku ???
    Widzial ktoś chociż jedno zdjecie tego PROFESJONALISTY co tak wszystkich obsrywa do okoła ???

Panowie zostańmy w głównym temacie tego wątku. Sprzedać po co i za ile i co dalej. Nie o wyższosci pentaxa nad Canonem miało być , czy odwrotnie.

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ................................Przede wszystkim nie dyskutuje zbyt powaznie z mitomanami! Ktorzy wymyslaja historyjki na potrzeby forum i gawiadzi. co to ostatnio piszesz Robinie o swoich dokonaniach canone 5D i 24-105\4.
    Czesc. Ch.
    To o Was i do Was dordzy koledzy i koleżanki. Gawiedzią jeście dla chomskiego , niektórych już do szkoly wysył ten niestrudzony profesjonalista.
    Dlaczego niektórzy mają taki feler nawet w przyjaznym środowisku ???
    Widzial ktoś chociż jedno zdjecie tego PROFESJONALISTY co tak wszystkich obsrywa do okoła ???

Panowie zostańmy w głównym temacie tego wątku. Sprzedać po co i za ile i co dalej. Nie o wyższosci pentaxa nad Canonem miało być , czy odwrotnie.
    Masz rację Robin, gdzie fotka, choć jedna tego mądrali, toć dobre zdjęcie warte 1000 słów... Udowodnij chomsky że umiesz cokolwiek więcej niż mielić jęzorem
    Pozdrowionka

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ludziki, trochę za wodze czas ciągnąć - kulturka musi pojawić się ponownie w wątku, bo ciąć będziem.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto