Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 294

Wątek: Wyprzedaż systemu?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

mocne , dla mnie wniosek taki, ze kazde forum systemowe posiada odpowiednik Robina (Robin, no offence, ale najwiecej macisz tu w glowach ludziom), niezdecydowanych, obroncow systemu oraz zwolennikow

chyba tylko jedynie canon ma ustalona polityke, ze robi cos nowego co 18 miesiecy, reszta producentow -> jak popadnie, jak uda sie cos nowego zrobic czy, zeby nie dac sie konkurencji

ciekawi mnie scenariusz na forach canona, gdyby canon nagle nie utrzymal 18miesiecznego terminu ...
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    c+, ale wyczaiłeś
    niech Cię zuiko ściśnie hehehehe... "Gdybym siedział w Olympusie to bym się wogóle nie przejmował, tam masz nowe lustro średnio co pół roku." hihihi, ale JAKIE!
    Żeby nie było. Fajnie, że są te nowe lustra w 4/3. Ale te lustra to każde zaczyna jakiś nowy trend, a nie ma kontynuacji tego co już jest. E1--->pustka, E-300---->E330?, E-500--->pustka, E-400---->nowa linia. Jakiś chaos widzę.

Cytat Zamieszczone przez gary
    poki robi zdjecia ktore mnie zadowalaja to jest ok
    to nie ja w co drugim poscie udowadniam ze nie potrzebuje innego aparatu niz mam (i koncze kazdy post lista zyczen )
    Drogi gary, też jestem zadowolony ze swoich zdjęć, z kolorków, z ostrości (jak już mi się uda ją złapać), z iso, czasami nawet z kadrów. Nie znaczy, że nie mogę mieć lepiej od strony sprzetowej. Niektórzy może są mniej wymagający dla swoich aparatów, potrafią lepiej wykorzystać aparat. Taki amator fotografii jak ja, niestety ale musi posiłkować się nowymi protezami sprzętowymi. Życzę w dalszym ciągu udanych kadrów. Kolega Robin sobie poprawił i już go humor nie opuszcza. Też tak chcę ale z naklejką Olympus na korpusie i bardziej zauważalnie na zdjęciach
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cra3y

mocne , dla mnie wniosek taki, ze kazde forum systemowe posiada odpowiednik Robina (Robin, no offence, ale najwiecej macisz tu w glowach ludziom), niezdecydowanych, obroncow systemu oraz zwolennikow :..
    "Stary" daruj sobie nawracanie mnie i głoszenie jaki jestem beeee . Ja tylko nie daje się zwariować chociaż już blisko tego byłem. Już mnie RE obstawiał , że to i tamto przeze mnie. Że OLympus Polska ponosi straty i inne takie mądre rzeczy - mam nadzieję , że żartował he he he
    Macie szczeście , że jest tu paru takich robinów co na trzeżwo na sprawy patrzą.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    "Stary" daruj sobie nawracanie mnie i głoszenie jaki jestem beeee . Ja tylko nie daje się zwariować chociaż już blisko tego byłem.
    ...
    Macie szczeście , że jest tu paru takich robinów co na trzeżwo na sprawy patrzą.
    ale ja Ciebie nie nawracam (nie stawiam krzyzyka na droge czy cos podobnego), bez Twoich opinii i innych, ktorzy szukaja dla siebie tego swietego gralla, to forum zamieniloby sie w towarzystwo samouwielbiajacych sie uzytkownikow olympusa (czy jakos tak)

chodzi i trzezwe spojrzenie na sprawe i argumenty za i przeciw posiadania takiego a nie innego sprzetu, a nie to jest "beee" bo tak ...

a tak z ciekawosci: w ramach zabawy moze ktos mi wynajdzie zestawik do 5kzl, z ktorym nie balby sie chodzic po gorach (wiosna, latem, jesienia)? cos co byloby lepsze od E1 + 14-54?

nie chce sie licytowac, po prostu ciekaw jestem Waszych propozycji a do watku zapraszam tutaj
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Sorki, dwa razy mię się kliknęło.

Mogę wypowiedzieć się tylko o jednym DLSRze - Olku - E500. Da się nim robić zdjęcia. Podobnie jak każdą lustrzanką cyfrową.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    a tak z ciekawosci: w ramach zabawy moze ktos mi wynajdzie zestawik do 5kzl, z ktorym nie balby sie chodzic po gorach (wiosna, latem, jesienia)? cos co byloby lepsze od E1 + 14-54?[/URL]
    Do łażenia po górach to chyba nic innego lepszego nie ma i przed niedźwiedziem się można obronić , ale to chyba dawno wiesz.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Radku, przeciez Ty potwierdzasz to co napisałem - tak naprawde nie ma obiektywow telecentrycznych. Ja nigdzie nie napisałem ze Zuiko to źle skonstruowane obiektywy, wręcz przeciwnie - to bardzo dobre obiektywy, tak jak bardzo dobre sa L-ki Canona, G-rzechotki Minolty czy większość AF-S'ów Nikona.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Rafał - masz rację - nietelecentryczne pisze się razem - przymiotnik. Poprawię na górze. Wiem, że to marketingowy bzdet, bo te szkła pod APS-C są równie jasne, kolorowe i wyraziste jak ZD. Jedne bardziej, drugie mniej. Też lubię swój aparat, jeden bardziej, drugi mniej. Czasami tylko mnie tak nachodzi... siakiś kryzys systemowy, a nie ma nic lepszego niż fachowa grupowa terapia
    Każdy ma kryzys od czasu do czasu. Mnie chodzi po głowie ten Pentak K10D. Jak Olek w przyszłym roku nie wypuści czegoś podobnego w ten deseń i w tej cenie, to pewnie wejdę w Pentaka. Ale jestem spokojny - Olek na wiosnę zaora działkę dygitalnych luster .

Mnie w odróżnieniu od większości użytkowników cyfrowych lustrzanek, bardzo podnieca funkacja LV. Mam nadzieję, że Olek dalej będzie kombinował z tym patentem. I nie dlatego mnie ten monitorek podnieca, bo wcześniej używałem kompakta syfrowego (bom nie używał). Przesiadłem się na E500 prosto z analogowego lustra.

Po prostu lubię nietypowe kadry - z góry, z dołu. I LV może pomóc, a mało przeszkadza (na razie w E330 przeszkadza, bo zabiera 30 proc. światła, które powinno trafić do wizjera). Ale w nowym profi-budżetowym Olku będzie pryzmat pentagonalny.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Każdy ma kryzys od czasu do czasu. Mnie chodzi po głowie ten Pentak K10D. Jak Olek w przyszłym roku nie wypuści czegoś podobnego w ten deseń i w tej cenie, to pewnie wejdę w Pentaka. Ale jestem spokojny - Olek na wiosnę zaora działkę dygitalnych luster .
    link do sampli z K10D (niestety tylko jpg) masz tutaj. wysokie iso nie zachwyca, moge smialo powiedziec, ze z ostatnich nowosci 10mpixowych jedynym, ktory jako tako trzyma parametry obrazu to jest Nikon D80 (mowie o rawach tez), ale zobacz sam.

mnie ciekawi bardziej, jak bedzie pracowal AF tego modelu i jak z ergonomia, ale rozwazania na ten temat wolalbym kontynuowac w tym watku
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Na pewno. A może po prostu w formacie APS-C szkła z natury są telecentryczne i o tym się nie mówi bo to nie jest problem?
    Pewnie są tylko o tym nie wiedzą gamonie !!!

ALE SIĘ ZAKRĘCILIŚCIE , A TEMAT MIAŁ BYĆ SPRZEDAĆ NIE SPRZEDAĆ E-SYSTEM I EWENTUALNIE CO KUPIĆ ZAMIAST .
    O WYPRZEDAŻY MIAŁO BYĆ a nie o wyższosci socjalizmu nad kapitalizmem.

cra3y D80 jest OKi, ale nie dla Ciebie do szwędaczki po skałkach. Napisze kilka subiektywnych zdań oczywiscie tylko o wadach tego sprzętu za kilka dni.