Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 294

Wątek: Wyprzedaż systemu?

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Cytat Zamieszczone przez johan
    Może jeszcze wrócą???
    Jest nadzieja, że jacek2004 wysprzeda system 7-14, 35-100
    tiaaaa.... hehehe, najlepszy dowcip jaki ostatnio słyszałem Chyba by mu piątej klepki zabrakło, gdyby sprzedał taki zestaw szkieł. Czym on zrobi lepsiejsze foty?

Trafić 14-54 na wyprzedaży to jeszcze można, ale 11-22? Kicha kompletna, nikt nie chce sprzedać...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ojej ale przegapiłem "ciekawostek" od moje ostatniego posta celebrity plus 400mm o jasności 5.6 współpracuje bezproblemowo z każdym korpusem canona i to jest jeden z najszybszych af w ogóle ale ty na pewno o tym wiesz... z E-1 af nie będzie działał chomsky za 4 koła można w przypadku tele u canona mieć 300/4 lub wspomniane 400/5.6 oba a w szczególności 400 bije na łeb wspomniane 50-200 zuiko, patrz testy, fotki itd (dla chetnych podam linki...) oprócz tego kilka (...naście?) innych obiektywów w tym np 100-300 sigmy optycznie jeden z najlepszych zoomów sigmy, przykłady można mnożyć, po prostu dla każdego coś...miłego, u olympusa jest kilka fajnych zoomików za wielokrotnośc tej kasy więc szkoda gadać... miałem olympusa i... czas przeszły jest najwłaściwszy ale może już jestem nieobiektywny...teraz mam spokój i... nie przejmuję się sprzętem, czego wszystkim życzę
    Pozdrowionka

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    I to już zdecydowanie mój ostatni post w tym "wojennym" temacie...P ozdrowionka dla wszystkich
    Pozdrowionka

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez nex
    ...w przypadku tele u canona mieć 300/4 lub wspomniane 400/5.6 oba a w szczególności 400 bije na łeb wspomniane 50-200 zuiko, patrz testy, fotki itd (dla chetnych podam linki...)...
    To ja poproszę o LINKi do testów w/w obiektywów. Podaj LINKi porównujące ZUIKO 50-200 z eLkami 300/4,0 oraz 400/5,6. Podaj LINKi wskazujące wyższość optyczną owych eLek nad ZUIKO 50-200. Pomijam, że porównywanie stałek do zoomów jest nobilitująca wyłącznie dla zoomów.

Pozdrawiam szczególnie wnikliwych w ocenie specjalistów od optyki użytkowej...

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez johan
    Cytat Zamieszczone przez Olo2
    No co Wy? Myślałem, że dzieki panice wyprzedażowej tanio sobie kupie 14-54 a tu kicha?
    Ja spozieram na 7-14, ale paniki nie widać
    Tak, tak... mam zamiar kupić 7-14 w lutym. Chyba, że do tego czasu wyjdzie następca E-1 Musiałby być niesamowity bym jednak kupił go przed 7-14. Cały czas wyczekuję premiery 25mm od Leica. To szkiełko może namieszać.

Nosiłem się swego czasu z zamiarem kupna 150/2,0. Niestety szkło sporo waży. To jednak 150mm (ek. 300mm) i po dłuższym fofeniu jestem przekonany, że ciężko jest zdjęcia nie poruszyć. W zasadzie nadaje się pod podpurkę, a szkoda

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Na Photodo znajdziesz sporo materiału do porównań.
    http://www.photodo.com/topic_72.html
    http://www.photodo.com/topic_59.html

Co ciekawe, jeżeli chodzi o ostrość z Olka, http://www.photodo.com/topic_60.html jest hicior.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ojej ale przegapiłem "ciekawostek" od moje ostatniego posta celebrity plus 400mm o jasności 5.6 współpracuje bezproblemowo z każdym korpusem canona i to jest jeden z najszybszych af w ogóle ale ty na pewno o tym wiesz... z E-1 af nie będzie działał chomsky za 4 koła można w przypadku tele u canona mieć 300/4 lub wspomniane 400/5.6 oba a w szczególności 400 bije na łeb wspomniane 50-200 zuiko, patrz testy, fotki itd (dla chetnych podam linki...) oprócz tego kilka (...naście?) innych obiektywów w tym np 100-300 sigmy optycznie jeden z najlepszych zoomów sigmy, przykłady można mnożyć, po prostu dla każdego coś...miłego, u olympusa jest kilka fajnych zoomików za wielokrotnośc tej kasy więc szkoda gadać... miałem olympusa i... czas przeszły jest najwłaściwszy ale może już jestem nieobiektywny...teraz mam spokój i... nie przejmuję się sprzętem, czego wszystkim życzę
    Kolego wszystkie te cuda z trudem pracuja w systemie matryca Canona i niczego nie bija, najwyzej rekordy Ff i BF. Natomiast 5,6 to ciemnica i zapomnij o uzyciu go w cieniu, nie mowiac o wieczorze. Jedynie statryw ratuje sytuacje. Sigme to pisalem gdzie sobie mozna.
    caly system szkiel do cyfry Canona to zbieranina staroci i kiepskich przerobek " na ostatnia chwile". Ot "pospolite ruszenie". Natomiast Zuiko to system najnowoczesniejszych szkiel pod cyfre.
    czesc.Ch.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

rzadko tu "bywałem", ale poczytałem, poczytałem i ...
    Nie możecie sobie kupić nowej "zabawki"? Zamiast tak biadolić?!
    Do roboty i do sklepów!!!
    Ja tam sobie nie żałuję! Ale "systemu" nie zmienię.
    To aparat "robi" zdjęcia? Czy fotografujący?
    Pozdrówka.

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    ...w przypadku tele u canona mieć 300/4 lub wspomniane 400/5.6 oba a w szczególności 400 bije na łeb wspomniane 50-200 zuiko, patrz testy, fotki itd (dla chetnych podam linki...)...
    To ja poproszę o LINKi do testów w/w obiektywów. Podaj LINKi porównujące ZUIKO 50-200 z eLkami 300/4,0 oraz 400/5,6. Podaj LINKi wskazujące wyższość optyczną owych eLek nad ZUIKO 50-200. Pomijam, że porównywanie stałek do zoomów jest nobilitująca wyłącznie dla zoomów.

Pozdrawiam szczególnie wnikliwych w ocenie specjalistów od optyki użytkowej...
    No kolego "praktyku" porównanie zooma typu 50-200 do np 400mm canona, którą zresztą posiadam jest wymuszone przez kogoś powyżej, chyba kolegę celebrity, polecam stronki typu pbase, photodo, photozone itd. gdzie sample wyjaśnią wszystko szanownym "praktykom" również , porównanie to uważam rzeczywiście za idiotyczne - patrz sample.

chomsky napisał: "Kolego wszystkie te cuda z trudem pracuja w systemie matryca Canona i niczego nie bija, najwyzej rekordy Ff i BF. Natomiast 5,6 to ciemnica i zapomnij o uzyciu go w cieniu, nie mowiac o wieczorze. Jedynie statryw ratuje sytuacje. Sigme to pisalem gdzie sobie mozna.
    caly system szkiel do cyfry Canona to zbieranina staroci i kiepskich przerobek " na ostatnia chwile". Ot "pospolite ruszenie". Natomiast Zuiko to system najnowoczesniejszych szkiel pod cyfre.
    czesc.Ch."

Racja tele od 300 wzwyż nie polecam bez użycia statywu, tego się po prostu nie robi co do użycia w "ciemnicy" fakt brakuje czasami jakiegoś np 2.8, choć w przypadku tej 400 rekompensuje mi wszystko super szybki autofokus i jakość zdjęć no i ze nieśmiało wspomnę bezszumowe iso 400 i 800, FFi BF ja takich problemów nie mam A resztę uwag typu "starocie i kiepskie przeróbki" niech rozsądzi jakość, no może jakość fotek...
    Pozdrowionka

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    nex, oni tego nie zrozumieją, wystarczy spojrzec na sample z C400/5,6 by przestac pisac bzdury jak koledzy powyzej, tylko trzebaby przyznac sie do paru rzeczy a to ponad sily niektorych
    czesc, g.