Raczej sie nie da... Chociazby ze wzgledu na ogniskowa i swiatlo... No i moim skromnym zdaniem Sigma i tak jest najlepszaCo najwyzej mozna zauwazyc czym sie roznia i ktory do jakich zastosowan bardziej sie nadaje.
Raczej sie nie da... Chociazby ze wzgledu na ogniskowa i swiatlo... No i moim skromnym zdaniem Sigma i tak jest najlepszaCo najwyzej mozna zauwazyc czym sie roznia i ktory do jakich zastosowan bardziej sie nadaje.
Ciężko jest porównywaćać te obiektywy... Głównie ze względu na różną ogniskową:
-inna głębia ostrości
-w sigmie 150mm ostrość przy makro chyba będzie dopieroprzy jakiejś 1/500s
-ZD 35 można stosować jako standard, sigmy jako jasne teleobiektywy do polowania na zwierzęta (dlaczego nie sigma 200mm f2,8)
Ja wybrałem 35 Macro głównie ze względu na jego poręczność i niską cenę (szybciej uzbieram kasę na kolęjny obiektywik)
Chyba na zółwie na plaży, albo leniwce... czy ty wiesz jakie to ma ślamazarny AF? (przynajmniej 105mm)Zamieszczone przez Karol K.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Tak, AF w 105mm do najszybszych nie nalezy... :/
Nigdy nie miałem w rękach tej słynnej 50 Zuiko. Chętnię bym ją popróbował.
jest w fotoplusie na studenckiej w krakowie. i 35mm też.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.