Gratuluje wygranej
Osobiście nie głosowałem na to zdjęcie, bo zraziła mnie za duża ilość czerni - a tak już na marginesie - tak sądziłem, że to ślub![]()
Gratuluje wygranej
Osobiście nie głosowałem na to zdjęcie, bo zraziła mnie za duża ilość czerni - a tak już na marginesie - tak sądziłem, że to ślub![]()
heh to był mój pierwszy ślub
argumentu o czerni i jasności jakoś nie łapię.. może monitorki macie za ciemne![]()
a co tu lapac :P fotka ciemna na maxa... pewnie dlatego ze jest oryginalna/inna to wygralaZamieszczone przez LubMich
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
chyba musisz wyjaśnić mnie pojęcie 'ciemne na maxa', bo jak dla mnie to zdjęcie takie jak być powinno, detali nie ma tylko tam gdzie ich być niemiało. Zresztą nie muszę przekonywać do tego zdjęcia.. sam jestem z niego absolutnie zadowolony.
i to jest najwazniejsze!Zamieszczone przez LubMich
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Gratuluję dla zwycięzcy!
Głosowałem na nr 14 - za pomysł i wykonanie. Widać tylko kontury koni i ludzi oraz tętniące kopyta gonione blaskiem, który także rozświetla przestrzeń po prawej wydobywając płot z błyszczącymi żerdziami, kładzie się na drogę z cieniami, wchodzi na pobocze drogi z lewej strony długim wślizgiem. To, co jest tematem zdjęcia jest pokazane konturowo - zaprzęg koński, nogi w truchcie, końskie łby, uszy, powożący z tyłu. Takie oświetlenie z kontry zarysowuje tutaj także perspektywę wydobywając płot z ciemności i kładąc cienie na drogę przed zaprzęgiem. W zasadzie nic więcej nie potrzeba dla odczucia sceny.
Pewnym mankamentem jest zbyt obfity kłąb światła po prawej.
Może także konie mogły by być jaśniejsze, ale wtedy główny obiekt przestałby być sylwetkowy, oko dostrzegało by więcej i więcej szczegółów, równowaga mogłaby się pokomplikować, kompozycja stała by się bardziej złożona... no nie wiem, trzeba by poeksperymentować, ale jak - wykonywać duble przejazdu, odbyć ślub na niby? Kto jest w stanie to zrealizować?
Jako drugie chwalę nr 25 - scena parkowa z przechodniami - duchami i siedzącymi na ławkach w pobliżu starego miasta reprezentowanego przez oświetlone wieże. Trzy światła po lewej i drzewa budują nastrój. Postać na ławeczce na pierwszym planie, to chyba poeta.
Podoba mi się nr 3 - wyniosła katedra ze strzelistymi wieżami na tle granatowego nieba, posadowiona na wzgórzu wśród zabytkowej architektury. Może pewnym mankamentem jest zbyt ciemny dół, ciemne drzewa.
Podoba mi się nr 23 – przyjemna pocztówka –wieczór na przystani turystycznej, ładny granat nieba przyprawiony różem nad dalekimi górami.
Pzdr, TJ
Gratuluję.
Rzuć proszę jakąś liczbę z zakresu 1-97.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
![]()
Dobre!
![]()
![]()
![]()
numer foty 14, liczba głosów 28 więc szczęśliwy numerek niech będzie 56
Nagrodę za głosowanie zgarnia black_bird. Gratuluję - na PM wyślij adres gdzie mam wysłać kalendarz.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto