Obiektywy tanieją, jak najbardziej - bądź w OlyJedi i się przekonnaj![]()
pozdrawiam![]()
Obiektywy tanieją, jak najbardziej - bądź w OlyJedi i się przekonnaj![]()
pozdrawiam![]()
A już mnie tam nie ma ???
edit.
SORKA jakiś najeżony jestem od tego NIKONA , tyle się narobiłem żeby mu logo z przodu przeflancować na OLYMPUS i pasek przepiąć od olka bo nie pasował.
Sory ale odpowiedź jest do pytającego...
Nie maZamieszczone przez celebrity plus
![]()
Nie wiem czy pomyślałeś o tym co ja ale jest szansa, że te szkiełka znajdą jednak zastosowanie - przecież jeden z Forumpowiczów ma wybitne zdolności do majsterkowania...![]()
Kupiec na jedną przejściówkę BP-4/3 już jest...![]()
Ja uwazam ze ceny dlatego sa tak wysokie poniewaz u konkurencji prozno szukac...
wiec po co obnizac ceny ? Te pare obiektywow sigmy ? zuiko sa znacznie lepsze,
leica ?? ehmm...
Poprostu nie ma alternatywy, nie ma w czym przebierac,
wiec jak ktos cos juz kupi to raczej bedzie przez dluzszy czas uzywac.
Na pewno nie bedzie tak jak z innymi systemami,
dzisiaj kupuje za tydzien sprzedaje, ale juz 40% taniej bo cala masa tego jest.
Obiektywy olympusa, te uzywane takze sa w cenie, bo poprostu ich nie ma.
Od nieco ponad miesiaca inwestuje w nowy system,
pentaxa i nie zal mi wydac 150zl na rewelacyjne szklo z allegro,
a jest ich pelno i wlasnie w tym rzecz...
Olympus e-300 | FujiFilm s304
Dziwne rzeczy się dzieją z cenami , na allegro reguluje je popyt. Taki 14-45 poszedł ostatnio za około 250 zł !!!! więc za śmieszne pieniądze. Mam takie 2 obiektywy o podobnym zakresie ogniskowych i zamierzałem jeden sprzedać ,ale za takie psie pieniądze niech leży w szufladzie. Jak dokupię kiedyś nowe body olka będzie jak znalazł na spacery.Zamieszczone przez deeper
deeperA tanie szkła M42 lub OM do Olympusów też są podobnie jak do Pentaxa i wcale nie gorsze.
Pewnie, tylko ze to wszysto dziala przez przejsciowke, a te pentaxa podlaczam bezposrednio iA tanie szkła M42 lub OM do Olympusów też są podobnie jak do Pentaxa i wcale nie gorsze.
nawet z obiektywami manualnymi bez stykow dziala pomiar swiatla, ostrosci i stabilizacja.
Szkoda ze OM nie da sie poprostu podlaczyc do body i focic, to by bylo cos pieknego.
Tak czy inaczej, zobaczymy co czas przyniesie.
Olympus e-300 | FujiFilm s304