Jest Sigma 24 f/1.8 za 1200 PLN.
Jest Sigma 24 f/1.8 za 1200 PLN.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Z loterią?Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
Jaki rozrzut parametrow albo inaczej jaka szansa ze trafi sie dobry egzemplarz i kiedy bedzie w sklepach ??Zamieszczone przez RadioErewan
...był Olek jest A6000
A no gdzie ???Zamieszczone przez RadioErewan
Czy taka sigma 24mm f1.8 do portretu się nadaje czy za mała GO i będzie przerysowywała nosy jeszcze bardziej niż zd 35mm - juz wiem - nadaje sieDalej chyba ZD 50mm nie ma konkurencji. I portret, i makro, i jakość...
edycja/ czyli jakaś tam jest konkurencja dla ZD50mm
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Mała go do portretu to skarb - żadna go nie jest zbyt mała
Canon liczy krocie za światło 1,2 a tobie 1,8 zbyt małe?
Ogniskowa eqvi 50mm do portretu zbyt mała własnie nie sprasuje nosa a go przerysuje z bliska. Sprasuje nos to 150mm a nie 35 mm.
Magus - moze rzeczywiscie nie do końca po polsku napisałem w poprzednim poście o co mi chodziło. sorki.
słowo wyjaśnienia o co mi chodziło:
1. z f chodziło mi o to, że jest 1.8 i będzie zbyta ma GO - ale to jest bez sensu, bo przecież można obiektyw przymknąć a nawet trzeba...
2. zd 35mm ze zbyt małej odległości przerysowuje, jak się chce mieć tylko twarz w kadrze, sigma 24mm też pewnie tak ma, a nawet bardziej.
Do portretów idealnym jasnym szkłem dla mnie jest ZD 50mm, do makro 35mm, a do fotografowania w kościele sigma 24mm.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Zd 50 mam i bardzo chwalę, czekam na 25mm.... o ile oczywiście olek pokaże body dla mnie.
Przydałby się obiektyw 43mm f 1,4 (eqv 85i) - takie portretowe cacko chciałbym mieć.
W systemie Canona miałem 85 1,8 - i tak jak teraz 50mm prawie w ogóle nie odpinałem od body.
Ma być Leica 45mm F2.0 Macro OISZamieszczone przez Magus
![]()
Ale za jaką cenę
pozdrawiam![]()