Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: tlo do amatorskiego studia

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    west73 wielkie dzieki... ja nie zamowilem bo cos mnie na mailach olewaja a dzwonic mi sie nie chce... no i chyba nie zamowie

Co do drugiego linka SCREEN WHITE 200 podgumowane
    wygada fajnie
    duzym minusem jest to ze nie mozna czyscic no i ze w tej cenie tylko 200cm x 200cm (ja potrzebowalbym o wiele wiecej... wiec cena koncowa wyjdzie dosc duza - a narazie nie wiadomo ile to jest warte). Zreszta jakos mi sie wierzyc nie chce ze te fotki z modelkami to byly robione na takim tle http://www.artimg.pl/allegro/img_2176.jpg
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jeronimo
    ja wlasnie prowadze korespondencje z funsports.pl i pewnie zamowie tlo polipropylenowe... jak kupie to napisze co i jak i wrzuce fotke z bliska tego czegos sru raz sie zyje
    no wiec fotka tla polipropylenowego ktore na poczekaniu przyczepilem na tlo od rzutnika (ktore jest biale a na rogu ma czarny pas - fotka)
    ISO200, chyba f/3.5, zarowka + lampa wbudowana

[center:1da18e0c7f] [/center:1da18e0c7f]

chyba komentowac nie musze :P

P.S.
    czesc tla mam podeptane zapewne przez pracownikow funsports :/
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Aha... To moze ktos ma doswiadczenia z tlem teksturowym? Bom tym zainteresowany, ale wczesniej wole znac jakies opinie, zeby nie kupic jakiegos g i potem zalowac.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

mini21
    Gość
    No to ja za takie tło w rozmiarze 5m na 1,6 m kiedyś zapłaciłem zapłaciłem ok 10 zł czy i efekt jest identyczny.

A jaką ma grubość to tło z funsport?

Ja już mam mętlik i nie wiem czy kupować czy nie, bo jak na razie to się okazują niezaciekawe te tła.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    mini21: piszesz o tle teksturowym? Jesli tak, to kicha:/
    Nie wiem jaka ma grubosc, nie podaja tam.

mini21
    Gość
    Sora, nie wyraziłem się zbyt jasno.

Pisze o takim tle jakie pokazał Jeronimo.

Z tłem tekturowym nie miałem styczności-a żałuje bo ciekawie wyglądają, ale ta cena....

Ja już mam duży problem z wyborem tła, bo nie chce kupić czegoś takiego jak tło Funsport (choć takie już mam).

Ciekawi mnie jaką gramaturę ma to tło z Funsport i czy większa dała by lepszy efekt.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cena owszem duza... :/ Dlatego ja zastanawiam sie nad zestawem male atelier z Funsports, bo dostaje tlo, statywy, klipsy. Potem moge zarzucic na to jakies inne tlo. A tak mam juz zestaw do martwej natury. Niesety te kolory dostepne tam mi srednio pasuja: czerwony (do czego tego uzyje?), niebieski (moze jakies zolte przedmioty), szary (troche ciemny, wolalbym jasniejszy). Tu wlasnie mam dylemat. Brac czy nie brac, oto jest pytanie?

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mini21
    A jaką ma grubość to tło z funsport?
    Cytat Zamieszczone przez mini21
    Ciekawi mnie jaką gramaturę ma to tło z Funsport i czy większa dała by lepszy efekt.
    nie mam pojecia :P na oko to ma 1-2mm (ogolnie cieniutkie)
    gramature? czy mam zrobic zdjecie obiektywem macro?

Z tego co slyszalem i tez mi sie tak wydaje - to takie duze tlo (3m x 10m) w duzym studio po odpowiednim oswietleniu i oddaleniu modelki od tla mozna spokojnie focic. Nawet niektorzy maja tlo koloru szarego i potrawia przepalajac lampa zrobic biale lub nie doswietlajac zrobic czarne tlo. Z tym ze ja tu pisze zgodnie z tematem o tle do amatorskiego studia (malego).... Zreszta przeczytaj sobie te linki co podal west73

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar FotoAmator
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Proszę o pomoc. Dobre to tło?

Mam pytanie. Może ktoś zetkną się z tym tłem http://aukcja.tvx.pl/tlo/index.htm
    Białe. Cena dość atrakcyjna. Czy nie jest za bardzo przeźroczyste? Czy ktoś już może na nim próbował?
    Chodzi mi o to 5 m x 3,2 m za 39 zł
    Lubię kolorowe skarpetki. Każda inna. http://www.formatfoto.pl/

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

http://www.funsports.pl/

Cytat Zamieszczone przez suchar
    zastanawiam sie nad zestawem male atelier z Funsports
    no wlasnie z innego watku wyciagnalem ze juz masz ten "Zestaw mini atelier"masz wersje z tlem teksturowanym? czy te z polipropylenowymi?
    Mogbys wrzucic dwa slowa na temat tego tla...