Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Jestem podlamany...

Part
    Gość

Jestem podlamany...

Zdjecia sa w zasadzie nie do oceny, bo sa spaprane. Na wstepie napisze tylko w czym rzecz. Fotki zrobione ze sloncem (fakt, ze zachod),a nie pod slonce. Akurat te dwie sa juz zrobione z doswietleniem wbudowana lampa blyskowa. Te, ktore byly zrobione bez sa nie do publikacji.

O ile fotki robione Olkiem z gory na oswietlona ziemie (nawet przy zachodzie slonca) sa bez zarzutu, to tutaj... Sami popatrzcie. Cale szczescie, ze zoom nie szalal, jak to mi sie zdarzalo w "najkonach", czy aparatach dla ludu, czyli Canonach.

Macie jakis pomysl, jak to rozwiazac? Dodam tylko, ze z oczywistych powodow zew. lampa nie wchodzi w rachube...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pa281070_172.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	85,9 KB
ID:	653   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pa281069_123.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	69,4 KB
ID:	654  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Spot/RAW/HDR

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a co chciales osiagnac blyskajac lampka przy tej odleglosci?
    bo generalnie lansujesz jakis problem tych zdjec? ze sa sa ciemne? moze i sa. pomiar zostal ustawiony na niebo, co ladnie wyrysowalo chmurki. chcesz ta lotnie rozjasnic? probuj prosze bardzo, ale wedlug mnie jest ok.

Part
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Spot/RAW/HDR
    Spot byl - celowalem w "ludzika". RAW tez, ale w momencie, kiedy zaczyna mi w miare sensownie byc widac pilota, to przepala mi krawedz splywu (przy pierwszej fotce), albo krawedz natarcia.

HDR odpada, bo to ostatnia rzecz, jaka lubie w kombinowaniu przy fotkach.

Part
    Gość
    dka - caly problem polega na tym, ze w obydwu przypadkach pilot jest niedoswietlony. I dziwi mnie to, bo wlasnie "celowalem" w pilota, a nie niebo. Teoretycznie niebo powinno byc przepalone, a pilot widoczny.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Miałem podobne problemy z tego typu zdjęciami, ale sam nie wiem jak poprawnie je wykonać. Dodaję swoje.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	lotniarz_187.jpg
Wyświetleń:	86
Rozmiar:	94,2 KB
ID:	655  
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Part
    dka - caly problem polega na tym, ze w obydwu przypadkach pilot jest niedoswietlony. I dziwi mnie to, bo wlasnie "celowalem" w pilota, a nie niebo. Teoretycznie niebo powinno byc przepalone, a pilot widoczny.
    Nie trafiłeś

Part
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Nie trafiłeś
    Na wszystkich ~80?

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    widocznie nie trafiles. mamusie oszukasz, tatusia oszukasz, ale natury nie oszukasz. ale co by to byla za fotka z pilotem i poprzepalana reszta?? chyba tylko jako dokument, ze sie bylo i latabo.

krawedz splywu (przy pierwszej fotce), albo krawedz natarcia
    w mojej szkole widac okrojony material dawali bo tych zagadnien nie omawialem. co to sa te krawedzie?

Part
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ
    Miałem podobne problemy z tego typu zdjęciami, ale sam nie wiem jak poprawnie je wykonać. Dodaję swoje.
    Robiles je "z gruntu"?