Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Było: jak wyczyścić E-300 - Epilog

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Było: jak wyczyścić E-300 - Epilog

Witam,
    Kilka tygodni temu pisałem TUTAJ o problemach z czyszczeniem olka E-300.
    Forumowicze doradzili, aby nie przejmować się syfem w wizjerze. Mimo to wysłałem aparat do serwisu Olympus-Polska w Duchnicach. Do przesyłki dołączyłem opis problemu, dokumenty.....i czekałem.
    Po 2 tygodniach aparat do mnie wrócił.
    Sprzęt jest jak nowy. Nic w środku nie lata, żadnych paprochów.
    Usługa kosztowała mnie zero złotych polskich. Serwis wyczyścił body oraz szkło w ramach gwarancji. Do tego firma pokryła koszty kuriera UPS w obie strony.
    Przyznam, że pierwszy raz w życiu spotkałem się z tym, że Firma robi coś ponad to, co musi. W końcu syf to moja zasługa.
    W tym miejscu chciałbym podziekować za pomoc serwisowi Olympus-Polska. Oby tak dalej!
    Przy okazji wszystkim majsterkowiczom walczącym z matówą w E-300 itp. w celu pozbycia się irytujących paprochów doradzam, aby nie zawracali sobie tym głowy i oddali sprzęt fachowcom.
    5Dm3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Re: Było: jak wyczyścić E-300 - Epilog

Cytat Zamieszczone przez Mariusz M
    Przy okazji wszystkim majsterkowiczom walczącym z matówą w E-300 itp. w celu pozbycia się irytujących paprochów doradzam, aby nie zawracali sobie tym głowy i oddali sprzęt fachowcom.
    Co do pierwszej części wywodu (czyli nie zawaracania sobie głowy paprochami na matówce) to się zgadzam. Co do oddawania sprzętu do serwisu to... się nie zgadzam. E300 ma tak mały i ciemny wizjer (podobnie jak mój E500, E1 ma tylko trochę większy), że paprochów nie widać. Przynajmniej ja nie widzę. To nie przeszkadza w robieniu zdjęć. Co innego paprole na matrycy. Ja mam zasyfioną matówkę i juhawalimieto (był taki fiński skoczek narciarski). W każdym aparacie prędzej czy później obraz w wizjerze jest zasyfiony. I co z tego? To nie ma ŻADNEGO wpływu na zdjęcie!!!

Pomyśl, ile ujęć ci przepadło w czasie, kiedy Twój E300 był w serwisie, bo miał pyłki na matówce?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    To już wiesz dlaczego użytkownicy olympusów chętnie do nich wracają i należą do grupy najbardziej zadowolonych posiadaczy lustrzanek. Serwis miedzy innymi jest tego zasługą.
    Mnie załatwili jeszcze lepiej . Za gratis wymienili matrycę i przełącznik funkcyjny, a potem jeszcze nową gumę na uchwyt przykleili. A wszystko to prawie 2 lata po gwarancji. Lepiej nawet w ERZE nie potrafią.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Było: jak wyczyścić E-300 - Epilog

Cytat Zamieszczone przez Mariusz M
    Co do oddawania sprzętu do serwisu to... się nie zgadzam. E300 ma tak mały i ciemny wizjer (podobnie jak mój E500, E1 ma tylko trochę większy), że paprochów nie widać. Przynajmniej ja nie widzę. To nie przeszkadza w robieniu zdjęć. Co innego paprole na matrycy. Ja mam zasyfioną matówkę i juhawalimieto (był taki fiński skoczek narciarski). W każdym aparacie prędzej czy później obraz w wizjerze jest zasyfiony. I co z tego? To nie ma ŻADNEGO wpływu na zdjęcie!!!
    Pomyśl, ile ujęć ci przepadło w czasie, kiedy Twój E300 był w serwisie, bo miał pyłki na matówce?
    Nie podchodzę tak do tego.
    Aparat "nabawił się" pyłków podczas focenia w Afryce. Na sawannie hula wiatr, kurz i pył. Pstrykając słonie i żyrafy wiedziałem, że za ładne zdjęcia przyjdzie mi zapłacić...
    Być może podchodzę do sprzętu bardzo emocjonalnie, ale taki juz jestem. Uważam, że bezproblemową pracą i ładnymi zdjęciami Olek zasłużył na solidne czyszczenie.
    Co do wizjera: może i jest ciemny, może jest mały. Bawiłem się ostatnio Nikonem D50 i nie miałem kompleksu związanego z kiepskim wizjerem w E-300. Ale moze ja się nie znam...

Do robina102: zaczynam to doceniać. Teraz zbieram na jakies lepsze szkło. Myślę nad 14-54mm lub 50mm macro...
    5Dm3

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    OT
    Mariusz M pochwal sie fotkami z Afryki forum Ocena zdjęć na ciebie czeka
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    OT
    Mariusz M pochwal sie fotkami z Afryki forum Ocena zdjęć na ciebie czeka
    hmm...nigdy tego nie robiłem i troszkę boję się krytyki
    Raz kozie śmierć - coś wrzucę;>
    5Dm3