Są przynajmniej dwa, pokrywające zakres ogniskowych stosowanych przez 90% amatorów.Zamieszczone przez fotomic
Są przynajmniej dwa, pokrywające zakres ogniskowych stosowanych przez 90% amatorów.Zamieszczone przez fotomic
dwa budżetowe ? czy dwa pokrywające zakres ?Zamieszczone przez lgrabun
Mało jest ale jest > 2
1. Olympus_Zuiko_Digital_17.5-45mm_1:3.5-5.6![]()
2. Olympus_Zuiko_Digital_35mm_1:3.5_Makro
3. Olympus_Zuiko_Digital_14-45mm_1:3.5-5.6
4. Olympus_Zuiko_Digital_40-150mm_1:3.5-4.5
5. Olympus_Zuiko_Digital_ED_14-42mm_1:3.5-5.6
6. Olympus_Zuiko_Digital_ED_40-150mm_1:4.0-5.6
7. Olympus_Zuiko_Digital_18-180mm_1:3.5-6.3
było sobie życie
może najpierw zapytacie go co chce focic, bo nie kazdemu zalezy na pokryciu zakresu 14-150 ciemnymi szklami
a który system ma tanie budzetowe szkła (poza śmieszną 50) ?Zamieszczone przez gary
![]()
![]()
było sobie życie
rozumiem ze ten ktory ma, jest lepszy do 4K?![]()
Miałem na myśli 14-45 i 40-150. To wystarczy.Zamieszczone przez fotomic
Do tego 35 macro i ma się piękny zestaw.
popieram przedmowce!
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
ale czy o to chodzi? zeby mieć zestaw? czy jedno dobre szklo do fotografii ktorą sie uprawia?Zamieszczone przez lgrabun
![]()
zależy od punktu siedzeniaZamieszczone przez gary
ja wole miec zestaw z zajebistym szkłem którego głownie używam(a reszta niech będzie w miare
)
było sobie życie
Biorąc pod uwagę fakt, że amator uprawia fotografię wakacyjno-dziecięco-rodzinno-uroczystościową, to tak, chodzi o to, żeby mieć zestaw.Zamieszczone przez gary