Zamieszczone przez suchar
Ale wątek jest o 14-42![]()
Zamieszczone przez suchar
Ale wątek jest o 14-42![]()
nie musze zgadywac czyje byly to opinie i czy te osoby kiedykolwiek mialy kity C i N w rekachZamieszczone przez suchar
nie oszukujmy sie, to jest total low entrynie ma lepszych i gorszych
![]()
wiem, ze watek jest o 14-42, ale po cichu licze, ze nie jest gorszy od 14-45A oponie byly na przyklad z pisma FVd.
Jest lepszy IMOZamieszczone przez suchar
![]()
raczej 14-45 nie ma co startowaćZamieszczone przez suchar
takie jest moje zdanie, co do szybkości AF to nawet IMO jest szybszy od 14-54, tak na oko
było sobie życie
rzeczywiscie AF w 14-45 do najszybszych nie nalezy![]()
nie miałem na myśli wyłącznie aspektów prędkości AF, ale również jakość optyczną. Aczkolwiek dokładnych testów brak :/Zamieszczone przez suchar
było sobie życie
Krotki test jest w FVd 4/2006 i podsumowanie brzmi: "Jak na obiektyw z pudelka, Zuiko Digital 14-45mm jest modelem wyjatkowo udanym. Jest to tym godniejsze podkreslenia, ze w zestawie z korpusem E330 to "szklo" stanowi zgrany duet, ktory pod wzgledem jakosci obrazu przebija oferte konkurencyjnych kitowych obiektywow oferowanych z Canonem 350D i Nikonem D50." Chwala przede wszystkim jakosc optyczna "lepsza od podstawowych szkiel dodawanych do Canonow i Nikonow". Pisza ze ostrosc w naroznikach jest niemal taka jak w centrum kadru niezaleznie od ogniskowej.
ja pisałem o 14-42 cały czas.Zamieszczone przez suchar
było sobie życie
aaa okprzepraszam za te dygresje o 14-45. zamykam zatem temat 14-45 i wrocmy do 14-42.