A zgadłeś cierpie cierpie, i też staram sie nie robic byków ale cóz niezawsze wychodzi...
A zgadłeś cierpie cierpie, i też staram sie nie robic byków ale cóz niezawsze wychodzi...
To fakt, że nie zawszeZamieszczone przez thethomson
Nie zrażaj się. Czekam na Twoje następne foty.
A no właśnieheh
pozdr
By zostać artystą, trzeba być dobrym rzemieślnikiem. Oba "zdjęcia" są źle naświetlone, pierwsze ma skoszony WB. O kompozycji nie wspomnę, bo na to przychodzi czas chwilę później. To co pokazałeś, to napad artystowski "świeżego" fotografa. Może wydawać się, że abstrakcyjną kompozycję pyka się ot tak, ale tak nie jest.Zamieszczone przez thethomson
IE7, Firefox 2, każda przeglądarka kompatybilna z Google Toolbarem oferują słownik ortograficzny. Szacunek dla czytelników nakazywał by poświęcić te 20 sekund na sprawdzenie swojej wypowiedzi przed publikacją.Zamieszczone przez thethomson
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
OK wiem przecierz że zdjecia te nie są super extra i wogule ale pokazuje je wam żeby sie czegos dowiedziec![]()
-moja przeglądarka niema takiej funkcji jednak mozesz byc pewien ze szanuje wszystkich czytelnikow... jednak te rażące oczy błędy chyba nie maja tu tak wielkiej wagi,.,.,.,.,..
pozdrawiam
Jestem "dysortografem" i nieco zamula mi obraz rzeczywistości czytanie słowa wogule. Zainstaluj sobie http://toolbar.google.com, włącz słownik i zacznij używać.Zamieszczone przez thethomson
Nie zdziw się, jak powołam się na regulamin forum, punkt 9a i zacznę kasować twoje listy z błędami.
Co do zdobywania wiedzy. "Abstrakcja" i "brak sensu" to dwa zupełnie różne pojęcia. Abstrakcja to czysta wydestylowana idea. W niej jest esencja sensu, choć niewprawny obserwator może czasem tego nie zauważyć.
Byś robił dobre abstrakcyjne zdjęcia musisz bardzo dużo wcześniej ćwiczyć, czytać, oglądać. Z książek dla początkujących nie mam pojęcia co by ci polecić. Cokolwiek o kompozycji.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
piszac to objasnienie wiele nakazales w odbiorze. gdybyc dal jakim madry tytul, ktuciutki, bylo by ok. nie sztuka opisac slowami co fotografi mial na mysli. trzeba to sfotografowac tak, aby ogladajacy sam na to wpadl,. w miare jednoznacznie. nie mysl, ze ja ci tu nie wiadomo co krzycze, albo ze jaki madry jestem, ale poleciales naprawde za wysoko. ktos wczesniej napisal o kotakch i pieskach. ja tez ucze sie robic zdjecia i cykam narazie przedmioty, tak, zeby w miare dobrze wygladaly. a jakies glebokie wywody i skojarzenia sytuacji zostawiam na przyszlosc, jak bede umial (za 15 lat) tobrze pstryknac to co chce.linia-życie, długopis-los, a bogiem jest ktos kto go trzyma w garści.
pozdro pozdro. bede czekal na twoje nastepne foty.
Poczatkowo tytuł jaki przyszedl mi na mysl to "linia zycia". RadioErewan, własnie prubuje robic, ćiwczyc i wiem ze jeszcze duzo pstrykow przedemna zanim beda dobre
ozdr[/center]
A co myślicie na temat tego jakże banalnego zdjecia. Tytuł to " "x" jest wszędzie". Proszę o komentarze![]()
no i ci powiem, ze sie doigrales ciekawego zdjecia. ale, ze jestesmy w dziale 'ocena' to napisz co mi sie nie podoba![]()
nie wiem czy to od obiektywu winieta, czy cien obiektywu, czy twoje konczyny przyciemnily brzegi. stanowia te cienie 'rzeczy' na zdjeciu. wg mnie niepotrzebne, bo odciagajace uwage. pozatym 'srodkowy' iks umiescilbym matematycznie idealnie w mocnym punkcie, czyli w jednej trzeciej szerokosci i jednej trzeciej wysokosci.
co masz na mysli, ze iksy sa wszedzie?? ze tez na przecieciu kratek?? jesli tak to troche miesza fakt namalowanych iksow![]()