Witam
Nie wiem czy było ale podaję poniżej link do strony firmy J.D. Power badającej stopień satysfakcji klientów z określonego produktu. No comment![]()
http://www.jdpower.com/electronics/ratings/digital_camera/indexratings.asp?v1=$600%20or%20more
Witam
Nie wiem czy było ale podaję poniżej link do strony firmy J.D. Power badającej stopień satysfakcji klientów z określonego produktu. No comment![]()
http://www.jdpower.com/electronics/ratings/digital_camera/indexratings.asp?v1=$600%20or%20more
coś w tym jest... jeśli zaczną robić szybsze sprzęty z normalnym wizjerem, to nic więcej nie trzeba.
No to teraz się nie dziwię, że Olek w ostatnich latach bardziej dba o kompakty. Tu ma jeszcze więcej do nadrobienia....
Ale w sumie to bardzo dobrze zaczęło się dziać
/*...................*/
/* ...........................*/
to wiadomo od dłuższego czasu i potwierdza cos co było chyba efektem badan nikona sprzed dwóch lat - użytkownicy Olympusa są najbardziej przywiązani do marki....
W kompaktach to zawsze oly był o krok do przodu przed konkurencją !!!!. W temacie Dslr-ów trochę cieniej.Zamieszczone przez zibi1303
Ja traktuję takie "badania" z dużą rezerwą.
Robinz tym krokiem bym polemizował, czy do przodu, czy do tyłu
. Może w czasach E-1, ale nie ostatnich. Parę "gdadżetów" którymi się podpierał nie mógł skompensować braków jakie się pojawiły w stosunku do "standardów" narzucanych przez innych.
- brak jakiejkolwiek stabilizacji
- słaby AF
- bardzo wolny AF
Ginące serie, nie kontynuowane modele świadczą wręcz przeciwnie o tym , że Olek dopiero wraca na właściwe tory bo zjechał na bocznicę. Prze jakiś czas nadrabiał jakością wykonania i marką, ale ostatnie lata pokazały że tak dalej się nie uda. Jednak jest nadzieja, są nowe technologie i to kilka. Poza tym ilość kompaktów jakie Olek wypuścił w tym roku wskazuje na to, że odrobił lekcje i zabrał się solidnie do pracy.
/*...................*/
/* ...........................*/
Tu bym dyskutował. A przede wszystkim bym rozróżnił małpki od kompaktow . Na dobrą sprawe kompaktow już OLY nie produkuje, a produkował chyba naprawde najlepsze. Dzis rynek tak sie spolaryzowal , że zaawansowane kompakty odchodzą do histori zajmują je tanie DSLR, a drugi biegun to drogie malpki naszpikowane milionem nieprzydatnych funkcji dedykowane dla hipermarketowych klientow. Ja przez kompakty rozumiem serie C4000 C4040 5060 , 8080 , 7070 .... wszysto inne to głupsze lub mądrzejsze małpki (nie chcę nikogo urazić) Czasy sie zmieniły to fakt .
robin:
weź do ręki C-55... ma tylko dwie wady:
- ciemny na końcu
- z lampą daje trupie kolory
no, ale kupiłem go na wyjazdy, do fotek na powietrzu a tutaj obie wady odpadają.
z małpek OLKA, ciekawy jest ten model ze stabilizacją matrycy, wróży dobrze następnym konstrukcjom. w sumie jakby dali w końcu stabilizację, to możnaby walić ostre fotki przy 1/60s i ogniskowej 54 bez żadnej łaski (np. zbliżenia w kościele). a tak, po skróceniu czasu do 1/100 zaczyna się sciemniać.