Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Olympus w rankingu J.D. Power

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Olympus w rankingu J.D. Power

Witam

Nie wiem czy było ale podaję poniżej link do strony firmy J.D. Power badającej stopień satysfakcji klientów z określonego produktu. No comment

http://www.jdpower.com/electronics/ratings/digital_camera/indexratings.asp?v1=$600%20or%20more

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    coś w tym jest... jeśli zaczną robić szybsze sprzęty z normalnym wizjerem, to nic więcej nie trzeba.

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Niby powyżej 600$ Olek jest najlepszy
    ale w segmencie najtańszym, do 199$ słabiutko

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    No to teraz się nie dziwię, że Olek w ostatnich latach bardziej dba o kompakty. Tu ma jeszcze więcej do nadrobienia....
    Ale w sumie to bardzo dobrze zaczęło się dziać
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    to wiadomo od dłuższego czasu i potwierdza cos co było chyba efektem badan nikona sprzed dwóch lat - użytkownicy Olympusa są najbardziej przywiązani do marki....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    No to teraz się nie dziwię, że Olek w ostatnich latach bardziej dba o kompakty. Tu ma jeszcze więcej do nadrobienia....
    Ale w sumie to bardzo dobrze zaczęło się dziać
    W kompaktach to zawsze oly był o krok do przodu przed konkurencją !!!!. W temacie Dslr-ów trochę cieniej.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja traktuję takie "badania" z dużą rezerwą.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Robin z tym krokiem bym polemizował, czy do przodu, czy do tyłu . Może w czasach E-1, ale nie ostatnich. Parę "gdadżetów" którymi się podpierał nie mógł skompensować braków jakie się pojawiły w stosunku do "standardów" narzucanych przez innych.

- brak jakiejkolwiek stabilizacji
    - słaby AF
    - bardzo wolny AF
    Ginące serie, nie kontynuowane modele świadczą wręcz przeciwnie o tym , że Olek dopiero wraca na właściwe tory bo zjechał na bocznicę. Prze jakiś czas nadrabiał jakością wykonania i marką, ale ostatnie lata pokazały że tak dalej się nie uda. Jednak jest nadzieja, są nowe technologie i to kilka. Poza tym ilość kompaktów jakie Olek wypuścił w tym roku wskazuje na to, że odrobił lekcje i zabrał się solidnie do pracy.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

robin102
    Gość
    Tu bym dyskutował. A przede wszystkim bym rozróżnił małpki od kompaktow . Na dobrą sprawe kompaktow już OLY nie produkuje, a produkował chyba naprawde najlepsze. Dzis rynek tak sie spolaryzowal , że zaawansowane kompakty odchodzą do histori zajmują je tanie DSLR, a drugi biegun to drogie malpki naszpikowane milionem nieprzydatnych funkcji dedykowane dla hipermarketowych klientow. Ja przez kompakty rozumiem serie C4000 C4040 5060 , 8080 , 7070 .... wszysto inne to głupsze lub mądrzejsze małpki (nie chcę nikogo urazić) Czasy sie zmieniły to fakt .

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin:

weź do ręki C-55... ma tylko dwie wady:
    - ciemny na końcu
    - z lampą daje trupie kolory

no, ale kupiłem go na wyjazdy, do fotek na powietrzu a tutaj obie wady odpadają.

z małpek OLKA, ciekawy jest ten model ze stabilizacją matrycy, wróży dobrze następnym konstrukcjom. w sumie jakby dali w końcu stabilizację, to możnaby walić ostre fotki przy 1/60s i ogniskowej 54 bez żadnej łaski (np. zbliżenia w kościele). a tak, po skróceniu czasu do 1/100 zaczyna się sciemniać.