Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Olympus w rankingu J.D. Power

robin102
    Gość
    Oooo rzeczywiscie zabyłem C55 .Krótko gościł na rynku, Blady ma też takowy i nawet damskie używanie wytrzymuje. Też fajny sprzęcik, taki randkowo spacerowy.
    Ja tam za tą stabilizacja w ogole nie tesknie . Musialbym tego pokosztować na dłużej bo tylko kilka razy miałem sprzęty w rękach z AS .Zdecydowanie za krótko żeby to docenić. Na dziś jestem na NIE bo NIE. Nawet czyszczałka którą olki mają też mnie nie rajcuje.
    Kiedyś nawet sie zastanawialem , że tak na dobrą sprawę to bez odbicia sie na trwałosci sensora to nie moze być . Ale jednak może, albo na razie może czas pokaże , czy ultradźwięki nie maja do końca wpływu na bondy, (nie mylić z body) Może już perfekcyjnie opanowano to zagadnienie. Do niedawna to ultradźwieki nawet o znikomej amplitudzie uszkadzały wyprowadzenia np. w specjalizowanych układach scalonych. Eksperymentowalem kiedyś z tym trochę. Cholera wiem może juz tylko aluminium na bondy używaja . Z drugiej strony wlaśnie do bondowania używa sie kapilary wzbudzanej ultradźwiękami. Ciekawi mnie jak to zrobili. Muszę kiedyś rozpierdzielić na czynniki pierwsze sensor montowany w olku . Ma ktoś może uszkodzony do badań ????

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak sobie rozmyslam o tym badaniu opinii publicznej i zadowolenia i musze pwoiedzieć, że... własnie mam w rękach małpkę FE-140 6mpx - jeden z najtańszych aparatów olympusa.
    Wczoraj go przeciagnąłęm po tematach imprezowych a żona po kontrastowym pejzażu - ku mojemu zakoczeniu ... radzi sobie świetnie.
    Przedewszystkim widać, że ma priorytet "nieprzepalania lampą" prędzej niedoświetli niz prześwietli.

By was nie zanudzać, w tej klasie cenowej dałbym mu maksymalną notę. Jednak w najwyższej klasie cenowej są aparaty lepsze niż olympus, droższe ale lepsze - traktujmy te badania orientacyjnie to nam się w głowach nie poprzewraca

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jesli chodzi o dslr to jestem bardzo mile zaskoczony. Myslalem ze jest duzo gorzej, ze przyszlosc systemu jest niepewna. A tu prosze, jakie wyniki. Oczywiscie rzeczywistosc moze sie roznic od tych badan, ale jednak na jakiejs podstawie sa one oparte, wiec mysle, ze zle to na pewno nie jest. Jesli chodzi o sprzedaz to mysle ze jest przynajmniej przyzwoicie, a to daje nadzieje na przyszlosc systemu Jakby na to nie patrzec, to Sigma, Panasonic i Leica wlaczyly sie w 4/3, wiec cos w nim interesujacego musza widziec.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Jesli chodzi o dslr to jestem bardzo mile zaskoczony. Myslalem ze jest duzo gorzej, ze przyszlosc systemu jest niepewna. A tu prosze, jakie wyniki. Oczywiscie rzeczywistosc moze sie roznic od tych badan, ale jednak na jakiejs podstawie sa one oparte, wiec mysle, ze zle to na pewno nie jest. Jesli chodzi o sprzedaz to mysle ze jest przynajmniej przyzwoicie, a to daje nadzieje na przyszlosc systemu Jakby na to nie patrzec, to Sigma, Panasonic i Leica wlaczyly sie w 4/3, wiec cos w nim interesujacego musza widziec.
    Jak dla mnie to pokazuje to przyszłość tanich lustrzanek w systemach, patrz również na nikona (D-40).

robin102
    Gość
    Patrząc na tego D40 to może nareszcie OLEMU uda się narzuć nowy kierunek i reszta świata za tym podąży . Chyba ten D40 czy jak go tam zwą to ma być riposta na E400 . Liczba 40 w nazwie Nikona to też nie przypadek. Canon już ma bezposredniego konkurenta hi hi hi hi - czyli w 400D nie zmienili obudowy , czyżby przewidzieli nowy trend ???

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Wszystko wskazuje na to, ze od teraz producenci dslr-ow beda mieli w swojej ofercie rowniez model zminiaturyzowany oprocz tego normalnej wielkosci i o troche wyzszej cenie (w Nikonie to chyba bedzie D40 i D80, w Olku E400 i E330, albo jakies E550 jesli bedzie, a w Canonie 400D i 30D (?))
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to chyba w dziedzinie miniaturyzacji DSLRów nikt Olka nie prześcignie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zdrip
    No to chyba w dziedzinie miniaturyzacji DSLRów nikt Olka nie prześcignie.
    Tylko dlatego, że mamy mniejszą matrycę i mniejsze obiektywy

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Tylko dlatego, że mamy mniejszą matrycę i mniejsze obiektywy
    I lustereczko mniejsze, i odległość od soczewki do matrycy, może jeszcze coś...

robin102
    Gość
    Akumulatorek taki malusiuńki, słodziusiuńki , i taki taniuńki, a jakiego ma POWERA !!!