Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Folia na lcd E330

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Folia na lcd E330

Witam

Przeszukałem forum i nie znalazłem nic o folii na LCD E330. Czy ktoś z Was używa takiego rodzaju osłony w tym konkretnie modelu ? Jeśli tak to proszę o pomoc w wyborze. Jeśli nie, to proszę o sugestie, jaki rodzaj folii nadawałby się Waszym zdaniem najlepiej.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    o ile dobrze pamietam to jest cos takiego jak folia Brando (polecana czesto na forum pdaclub)

zreszta zobacz Szukaj -> folia ochronna (troche tego jest)

pozdro

/EDIT
    piszesz ze szukales i nic nie znalazles do tego konkretnego modelu. O ile dobrze mi wiadomo to w wiekszosci przypadkow folie sie samemu wicina. Nie ma - chyba - czegos takiego w aparatach foto. jak w komorkach ze sa jakies tam wymiary dla danej serii telefonow...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeronimo - zgadzam się.. jest sporo o foliach, ale ani jeden post o folii na LCD E330. na allegro dostępne sa różne folie : twarde, miękkie, cienkie, grube, matowe i przeźroczyste. Mam dylemat którą wybrać, bo każdy (jak to zwykle bywa) reklamuje swój produkt jako naj.. Jak się domyślasz E330 trochę różni się od innych aparatów m.in. tym, że umożliwia podgląd obrazu na żywo bezpośrednio na ekranie LCD. Robię sporo zdjęć nocnych (wieczornych) kadrując przez LCD, stąd "czytelność i jakość" obrazu ma dla mnie duże znaczenie. Ponawiam pytanie do użytkowników E330, ale za jakąkolwiek radę (dotyczącą jakości obrazu widzianego "spod" folii) będę wdzięczny

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Proszę, możesz sobie kupić
    osłonę
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=668
    albo folie na allegro
    https://ssl.allegro.pl/11705_folie_o...view=gtext&p=8
    ale z tego co wiem, są też uniwersalne, które wystarczy przyciąć na wymiar.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zibi1303 dzieki.. Olka mam od wczoraj i chyba nadal jestem nieźle zakręcony
    Do tej pory fotografowałem Fuji s5500 na którego LCD mam... taką właśnie osłonę jak mi pokazałeś w linku Zasugerowałem się postami o folii i jakoś nie pomyślałem, że na uchylny LCD można założyć "klapkę". Ponieważ sprawdziła mi się znakomicie w s5500 zdecyduję się na nią (wbrew wielu opiniom, że na LCD nie trzeba dodatkowego zabepieczenia, z własnego doświadczenia wiem, że to czasami bardzo się przydaje).
    Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    tez mam E330 i tez mam podobny problem. LCD w tym Olku mocno wystaje, przez co ma tendencje do rysowania sie. Szukalem jakiejs ochrony, ale nie znalazlem. zibi1303 napisz jak sie sprawdza oslonka jak juz ja zakupisz.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    EEE tam, przesadzacie :P Mam TrzystaTrzydziestkę już prawie pół roku, nie mam żadnej osłonki i żyję Ekran nie ma najmniejsze rysy, a naprawdę, wiele przeszedł. Jakoś się z nim nie cackam a jest cały. Jedyne, na co zwracam uwagę, to to żeby ekran nie odstawał, tylko był dociśnięty [żeby się mechanicznie nie uszkodził].
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    A mi sie rysuje... Nie zawsze te rysy widac, ale pod niektorymi katami owszem :/ Ktos o tej oslonie na lcd do E330 napisal w dziale "opinie" w sklepie w ktorym ja sprzedaja, ze odstaje i brod i tak sie dostaje do srodka. To oznacza, ze jest ona pod katem ochrony bezuzyteczna. Wolalbym miec jednak wiecej niz jedna opinie, wiec modama napisz, jak sie ona u ciebie sprawdza.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czytałem tę opinię.. Zadzwonilem do sklepu i poprosiłem o "ich wersję". Wg sprzedawcy osłona jest dokładnie dopasowana na "część aktywną" LCD "trzystatrzydziestki" i "pięćsetki" (czyli tę, gdzie pokazują sie informacje). Z tego wynika, że jest albo mniejsza od całego wyświetlacza (wyświetlacz nie ma przecież równych "czarnych pasów na bokach") i jakaś część wyświetlacza (niewielka) nie będzie chroniona, albo jest większa, i wtedy będzie wystawać poza wyświetlacz z któreś strony. Zobaczymy. Mam potwierdzenie ze sklepu z 3/11, więc lada dzień powinien ją mieć.
    Mogę tylko powtórzyć to co napisałem wyżej : identyczną osłone mam na FujiFinepix s5500 i jestem z niej bardzo zadowolony. Ochroniła sam wyświetlacz , a i dawała osłonę przed wpadającym światłem na LCD w słoneczne dni, co było nie bez znaczenia przy 1,5" ekranie. Jedno co mi się nie spodobało, to to, że nie przeszła "crashtestu" : robiąc makro zapomniałem, że mam ją otwartą i zabiłem upierdliwego komara Połamały się obydwa zaczepy bocznych skrzydełek. Ale dolna cześć osłony nadal spełnia swoją rolę : chroni LCD i sama się nie rysuje ! Łatwo utrzymać ją w czystości.. To przekonało mnie by kupić taką samą na "Olę".
    Jak dostanę osłonę, zamelduję o moich wrażeniach.
    Pozdrawiam

robin102
    Gość
    Powiem krótko . Trochę tych folijek przetestowałem.
    Szukaj na allegro wyłącznie foli firmy ZORIN lub POLAROID reszta to folie do cukierków.
    Powodzenia