Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Folia na lcd E330

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Dzisiaj do mnie przyszła, czy raczej przybyła pocztą folia bezklejowa z allegro, zaraz ją będę "montować" ale na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo dobrze, nic nie musiałam sama przycinać - podaje się model aparatu i tną na wymiar - w paczusce są 2 x folia + takie "cuś" z filcu do wygładzenia - na pewno plusem jest brak kleju

aha kupiłam u tej Pani:
    http://www.allegro.pl/show_user.php?...e=fb_recvd_pos
    Jestem zainteresowany tą folią, ale jedno pytanko: jest z klejem czy bez? W ofercie jest napisane: Oryginalny POLIWĘGLAN W OPAKOWANIU z bezpiecznym klejem. Jak sie sprawuje po pewnym czasie użytkowania?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ta folia o której pisałem jest z klejem i jak narazie nie widze żadnych problemów trzyma sie bardzo mocno i dardzo dobrze ochrania wyświetlacz , jest dośc trudna do porysowania czymkolwiek. Jak pisałem folia została naklejona na " małpkę " soniaka były 2 sztuki w zestawie , do olka 330 kupiłem zamykaną osłonke plastikową uważam ze bardziej ochroni mój wyświetlacz no i zawsze mogę ją zdjąc bez żadnej obawy o wyświetlacz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Rydułtowy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Znalazlem jescze taniej osłonę http://www.allegro.pl/item214288174_...e500_nowa.html
    kupuje bo moj ekranik wyglada nie najlepiej: porysowany, cześć pikseli wyglada na uszkodzone a mam aparat dopiero 3 miesiac. Swoja droga olympus dał tym razem plamę. Poprzednio miałem c 5050 cztery lata i ekranik wyglada dalej jak nowy, a żadnej osłony nie stosowałem.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez elfior
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Dzisiaj do mnie przyszła, czy raczej przybyła pocztą folia bezklejowa z allegro, zaraz ją będę "montować" ale na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo dobrze, nic nie musiałam sama przycinać - podaje się model aparatu i tną na wymiar - w paczusce są 2 x folia + takie "cuś" z filcu do wygładzenia - na pewno plusem jest brak kleju

aha kupiłam u tej Pani:
    http://www.allegro.pl/show_user.php?...e=fb_recvd_pos
    Jestem zainteresowany tą folią, ale jedno pytanko: jest z klejem czy bez? W ofercie jest napisane: Oryginalny POLIWĘGLAN W OPAKOWANIU z bezpiecznym klejem. Jak sie sprawuje po pewnym czasie użytkowania?
    Sprawuje się super, naprawdę nie narzekam W ogóle zapomniałam, że tam jest nalepiona, a bardzo dobrze chroni przed wszelkimi ryskami i łatwo się ją czyści (w razie czego przeciera się zwykłą chusteczką i tyle).

PS Nie wiem czy to jest jakiś klej ja ją tylko zwilżyłam i przyklepałam, nie lepiła się wcale... szczerze mówiąc nie znam się na takich technologiach
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez utoplec
    Znalazlem jescze taniej osłonę http://www.allegro.pl/item214288174_...e500_nowa.html
    kupuje bo moj ekranik wyglada nie najlepiej: porysowany, cześć pikseli wyglada na uszkodzone a mam aparat dopiero 3 miesiac. Swoja droga olympus dał tym razem plamę. Poprzednio miałem c 5050 cztery lata i ekranik wyglada dalej jak nowy, a żadnej osłony nie stosowałem.
    Dokładnie taką osłonkę kupiłem około 3 tygodnie temu i jak narazie jestem zadowolony chociaż myślę że plastikowy zatrzask z czasem wytrze sie tak moco że nie bedzie możliwe zamknięcia ale wtedy pozostaje jeszcze warstwa foli pod spodem. Dość żadko używam wyświetlacza do kadrowania zdjęć więc w wiekszości moja osłonka jest zamknięta.

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez utoplec
    Do E-510 też będzie pasować?

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A co sądzicie o osłonce:
    http://www.allegro.pl/item214288174_...e500_nowa.html
    Myślę, żeby założyć ją do e-510 jak już go kupię. Folia to nie to samo. Plastik pozwoli mi "spać" spokojniej niż folia Pisałem do sprzedawcy i powiedział, że powinna pasować do 510, bo ma taki sam ekran jak 500. W razie czego można ją zwrócic w ciągu dwóch tygodni.
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com

Oleryk
    Gość
    Napisz czy pasuje jak juz dojdzie.
    Może i ja się skuszę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    takie bajery z plastiku to strata monety. powiedzcie mi jak oceniacie histogram z założonym tym czymś... otwórz-zobacz-zamknij?

dobra folia w zupełności styka. kiedyś folii bezklejowych nie było a ludzie focili.

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    takie bajery z plastiku to strata monety. powiedzcie mi jak oceniacie histogram z założonym tym czymś... otwórz-zobacz-zamknij?

dobra folia w zupełności styka. kiedyś folii bezklejowych nie było a ludzie focili.
    W każdej chwili możesz zdjąć tą plastikową część i zostawić tylko tą przezroczystą. Osłonka rozkłada się na części pierwsze. Jak juz ją kupię to dam znac, czy działa poprawnie - zawsze mogę ja oddac
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com