Jestem zainteresowany tą folią, ale jedno pytanko: jest z klejem czy bez? W ofercie jest napisane: Oryginalny POLIWĘGLAN W OPAKOWANIU z bezpiecznym klejem. Jak sie sprawuje po pewnym czasie użytkowania?Zamieszczone przez Mysikrólik
Jestem zainteresowany tą folią, ale jedno pytanko: jest z klejem czy bez? W ofercie jest napisane: Oryginalny POLIWĘGLAN W OPAKOWANIU z bezpiecznym klejem. Jak sie sprawuje po pewnym czasie użytkowania?Zamieszczone przez Mysikrólik
Ta folia o której pisałem jest z klejem i jak narazie nie widze żadnych problemów trzyma sie bardzo mocno i dardzo dobrze ochrania wyświetlacz , jest dośc trudna do porysowania czymkolwiek. Jak pisałem folia została naklejona na " małpkę " soniaka były 2 sztuki w zestawie , do olka 330 kupiłem zamykaną osłonke plastikową uważam ze bardziej ochroni mój wyświetlacz no i zawsze mogę ją zdjąc bez żadnej obawy o wyświetlacz.
Znalazlem jescze taniej osłonę http://www.allegro.pl/item214288174_...e500_nowa.html
kupuje bo moj ekranik wyglada nie najlepiej: porysowany, cześć pikseli wyglada na uszkodzone a mam aparat dopiero 3 miesiac. Swoja droga olympus dał tym razem plamę. Poprzednio miałem c 5050 cztery lata i ekranik wyglada dalej jak nowy, a żadnej osłony nie stosowałem.
Sprawuje się super, naprawdę nie narzekamZamieszczone przez elfior
W ogóle zapomniałam, że tam jest nalepiona, a bardzo dobrze chroni przed wszelkimi ryskami i łatwo się ją czyści (w razie czego przeciera się zwykłą chusteczką i tyle).
PS Nie wiem czy to jest jakiś klejja ją tylko zwilżyłam i przyklepałam, nie lepiła się wcale... szczerze mówiąc nie znam się na takich technologiach
![]()
Dokładnie taką osłonkę kupiłem około 3 tygodnie temuZamieszczone przez utoplec
i jak narazie jestem zadowolony chociaż myślę że plastikowy zatrzask z czasem wytrze sie tak moco że nie bedzie możliwe zamknięcia ale wtedy pozostaje jeszcze warstwa foli pod spodem. Dość żadko używam wyświetlacza do kadrowania zdjęć więc w wiekszości moja osłonka jest zamknięta.
Do E-510 też będzie pasować?Zamieszczone przez utoplec
A co sądzicie o osłonce:
http://www.allegro.pl/item214288174_...e500_nowa.html
Myślę, żeby założyć ją do e-510 jak już go kupię. Folia to nie to samo. Plastik pozwoli mi "spać" spokojniej niż foliaPisałem do sprzedawcy i powiedział, że powinna pasować do 510, bo ma taki sam ekran jak 500. W razie czego można ją zwrócic w ciągu dwóch tygodni.
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
www.adamkrol.com
Napisz czy pasuje jak juz dojdzie.
Może i ja się skuszę.
takie bajery z plastiku to strata monety. powiedzcie mi jak oceniacie histogram z założonym tym czymś... otwórz-zobacz-zamknij?
dobra folia w zupełności styka. kiedyś folii bezklejowych nie było a ludzie focili.
W każdej chwili możesz zdjąć tą plastikową część i zostawić tylko tą przezroczystą. Osłonka rozkłada się na części pierwsze. Jak juz ją kupię to dam znac, czy działa poprawnie - zawsze mogę ja oddacZamieszczone przez KaarooL
![]()
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
www.adamkrol.com