Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: Folia na lcd E330

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Powiem krótko . Trochę tych folijek przetestowałem.
    Szukaj na allegro wyłącznie foli firmy ZORIN lub POLAROID reszta to folie do cukierków.
    Powodzenia
    Ale ty piszesz o folii, a nie o oslonie na lcd, na ktora sie autor tematu zdecydowal. Ja z reszta tez zamierzam jakas oslone kupic, tylko czekam na opinie modamy, bo to moje E330 jak dotad bardzo malo tych oslon znalazlem.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam ponownie.

Dziś dostałem osłonę na LCD do E-330 i zgodnie z obietnicą prezentuję swoje spostrzeżenia. Dla tych, którzy rozpoczną lekturę od tego miejsca przypomnienie : mówimy o osłonie LCD z tego linku : http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=668

Osłona zamówiona 31/10 przyszła dziś. Biorąc pod uwagę, że w międzyczasie był dzień wolny, oraz to, że sklep czekał na przelew zrobiony 31/10 wieczorem, nie jest to zły wynik. Przesyłka przyszła w kopercie bąbelkowej, starannie zapakowana i zabezpieczona. Czyli tak jak być powinno. Oprócz osłony nie było nic (to informacja dla tych, którzy spodziewają się "instrukcji założenia"). Ponieważ jak już w powyższych postach zaznaczyłem nie jest to moja pierwsza osłona, montaż tej trwał.. dosłownie chwilę.

1. Zapakowana osłona na LCD (to jest to po prawej )

2 . Osłona składa sie z dwóch części : przyklejanej do LCD (taśma klejąca tylko na rogach ramki) dodatkowo zabezpieczonej folią od strony wyświetlacza (w tym przypadku z napisem 2,5 "), którą (bardzo łatwo) trzeba zdjąć przed montażem i z części głównej - czyli klapki ze skrzydełkami.

3. Ramkę przyklejamy do szklanej części wyświetlacza Wbrew temu co pisze w recenzji na stronie foto-tip pan Tomasz Nowakowski :
    niestety osłona nieprzylega tak jak w opisie, jest troszkę za szeroka i przez to dłuższe boki nieprzylegają wcale do LCD, brud nadal może się tam dostać
    osłona przylega IDEALNIE do LCD. Wystaje ułamek milimetra po prawej i lewej stronie, ale nie ma szans by tamtędy dostał się jakikolwiek brud. Pomimo, że obraz na LCD w E-330 nie jest centrycznie ustawiony na wyświetlaczu, widać dokładnie wszystkie informacje ! (zdjęcie specjalnie ciemne, by można było odczytać dane z LCD)

4. Po założeniu na ramkę klapki nadal doskonale widać dane na LCD (choć trochę odbijają się w powierzchni skrzydełek osłony)

5. Widok z boku na wyświetlacz przy założonej osłonie wraz z klapką

6. Ola z zamkniętą osłoną

7. Widok ze skosu

8. Widok z boku. Jak widać osłona jest prawie równa z muszlą oczną.

Jak mogę podsumować ? Uważam, że był to świetny zakup. Klapka otwiera się bez specjalnego wysiłku, osłona nie przeszkadza w żadnym położeniu uchylnego wyświetlacza LCD Oli. Zobaczymy jak długo wytrzymają skrzydełka boczne (tym razem nie mam zamiaru zabijać aparatem komarów )
    Z pewnością ktoś podniesie kwestię ceny osłony w porównaniu z folią. Jest droga : 79 zł, ale dużo mniejsza osłona do mojego FujiFinepix s5500 kosztuje 62 zł przy dużo niższej relatywnej wartości aparatu (za to do s9500 tylko 49 zł. ) Od czego to zależy nie wiem, ale moim zdaniem warto chronić wyświetlacz. W jaki sposób.. zdecydujcie sami.

Mam nadzieję, że ten przydługi tekst z kiepskimi fotami na coś się komuś przyda..

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez modama
    Mam nadzieję, że ten przydługi tekst z kiepskimi fotami na coś się komuś przyda..
    Pozdrawiam
    Mi z pewnoscia Wielkie dzieki, teraz mam juz pewnosc, ze ta oslonka ma sens i ja w niedlugim czasie zamowie. Jeszcze raz dziekuje za wlozona prace w przygotowanie tej recenzji. Mi na pewno bardzo pomogles, modama

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Osłona jest potrzebna, jak ktoś nie wierzy to musi obejrzeć 330 RE

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jest potrzebna, zdecydowanie. Ja bardzo zaluje, ze nie mialem jej, a uzywam aparat juz 4 miesiace, bo lcd ucierpial :/ Czy ktos moze wie, czy rysy z lcd da sie usunac? Moze np da sie troche zeszlifowac, albo cos takiego?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Jest potrzebna, zdecydowanie. Ja bardzo zaluje, ze nie mialem jej, a uzywam aparat juz 4 miesiace, bo lcd ucierpial :/ Czy ktos moze wie, czy rysy z lcd da sie usunac? Moze np da sie troche zeszlifowac, albo cos takiego?

http://www.allegro.pl/item140561278_..._cd_plays.html

testowałem - mam - rewelacja

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    W kwesti usuwania rys - gładka pasta do zębów jako pasta polerska sprawdza się doskonale, dodatkowo pasta ma zapach mięty gratis

Trzeba tylko uważać co by pasta nie dostała się w szpary, ale to chyba też dotyczy każdej pasty polerskiej.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Mieszka w
    pl
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Szukam folii ochronnej Zorin ale nigdzie jej nie ma. Na allegro jest kilka aukcji z folią poliwęglanową ale nikt nie wspomina, że to Zorin.
    W moim starym c-7070 doskonale się sprawuje dlatego postanowiłem ochronić tym wynalazkiem e-330. Dla mnie folia jest wygodniejsza od osłony.
    Prośba do Was o jakieś namiary na to cudo

Tu mam jakąś stronkę ale po wypełnieniu formularza nic się nie dzieje

http://zorin.sisco.pl/zorinone.php
    c-7070

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zanim zakupisz tę superfolię (zorin), spróbuj ultraekonomicznego rozwiązania w postaci folii z poniższej aukcji na allegro.
    Używam jej dopiero od kilku tygodni, ale nie ma z nią żadnych problemów i kosztuje 5 zł. za 2 szt.
    Pozdrawiam!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria