Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Macanie Przyjazni

excel
    Gość

Macanie Przyjazni

Podczas wczorajszego spaceru naszedlem na ten oto wdzieczny widoczek zaprzyjazniania sie zwierzat. Wprawdzie nieco z rezerwa podchodza do siebie, ale jednak podchodza. Mowia, ze pies z kotem moze i nie, zas z koniem, okazuje sie, ze tak. Mysle o przyjazni.

Pozdrawiam,
    excel
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	macanieprzyjazni2zmniejszone_182.jpg
Wyświetleń:	103
Rozmiar:	229,1 KB
ID:	581  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Fajnie uchwycone

P.S. Żaba z wroną??!! - Są takie przypadki.

robin102
    Gość
    Nie no świetny temat chwyciłeś. Nie obszczekał ten goldenek koników ???

excel
    Gość
    Robin,
    nie, zadnego szczekania czy obopolnej zlosci. Te zwierzaczki zachowywaly sie tak, jakby pol zycia ze soba juz mialy za soba, worek soli zjedzony i piwniczke wina oproznily. Fajnie to wygladalo.

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Bardzo uprzejmie ze strony psa

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    mile spotkanie. jednak ja ogladajac to zdjecie odczuwam niepokoj. w powietrzu cos wisi. doroslemu koniowi wzyna sie drut. sytuacja nieco napieta (moze to przez ta smycz) i zdaje mi sie, ze zaraz ktores odskoczy, ktores warknie, ktores parsknie a w koncu ktores rozharata sie o drut kolczasty. ta suka jest wg mnie osaczona. tu niby wabi ja zrebie, ale dorosly kon blokuje prawa strone. przytlacza tez ten drut. inaczej bym odbieral to foto, gdyby ostrosc byla wymierzona w zrebie i suke. teraz wazna role pelni dorosly kon i chyba cos wywinduje.

fajne kolorki.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    196
    Moja galeria
    excel,
    Tytuł dokładnie streszcza, co siedzieje na sfotografowanej scenie - macanie przyjaźni. To jest akcja, którą jedynie poprawnie może zinterpretować psycholog zwierząt. Moje wrażenia są następujące.

Najważniejszy jest pies, widać, że on jest inicjatorem. Kierowany niepohamowaną (napięta smycz) żądzą poznania i inteligencją pragnie zapoznać się z tymi wielkimi stworami nie poprzez ganianie ich po polu i obszczekiwanie, ale po dobroci. Mądrze sobie wykalkulował, że w razie czego jest płot i nic mu zasadniczo nie grozi, a poza tym duże zwierzaki są z natury powolniejsze od niego w kłapaniu szczękami. Psisko jest bardzo ostrożne, szyja wyciągnieta, prawa łapa uniesiona mimowolnie - z emocji. Kucyk mu wtóruje, też jest bardzo ostrożny. Sniff, sniff... Wyższy koń też jest pełen ciekawości, kto to zacz. Aż przełożył łeb przez ogrodzenie napinając kolczasty drut, który go jakoś uwiera, ale widać, że ciekawość bardziej. Uszy stulone, nos wodzi po sierści. Konie są takie ufne, bo widzą człowieka przy psie.

Pięknie oświetlony jest jego łeb. Kompozycyjnie scena jest jaka jest, ale na plus mozna zaliczyć, że płot biegnie po przekątnej, kołki tworzą rytm i perspektywę, dają głębię zdjęciu.
    Ciężar kompozycji jest troszkę zbyt przesuniety w prawo, kompozycja nie jest zakończona po lewej, ale trzy łby tworzą sympatyczny zestaw, wewnątrz widoczna jest ciekawa figura z nich utworzona, co przydaje fotce różnorodności. Pies jest troszkę przepalony i szkoda, że nie widać jego tylnej łapy i troszke ogona. Kolory olympusowskie, czyli dobre - nie zakłócające w żaden sposób wydźwięku sceny.

Ogólnie na fotce jest akcja, napięcie, klimat.

Absolutnie unikalna fota i udana w sensie estetyki, która jest właściwa dla zdjęć reporterskich. Moje uznanie!
    Pzdr, TJ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tadeusz powiedział wszystko, więc nie mam co dodawać prócz tego, że na powiększeniu wdać efekt, miniatura nie oddaje tego zdjęcia jak powinna, polecam powiększyć
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów