Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: PKS

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

PKS

Przypomnialem sobie, ze kiedys (miesiac, moze dwa wstecz) bylem 'w polach' na rowerze i znikad pojawil sie pewien pan. po krotkiej, lekko przerazajacej pogawedce zapytalem o zgode na foto. wczesniej nie wykazujac komercyjnych zapedow pan zapytal: calkiem powaznie: "dobrze, ale co ja z tego bede mial". ze nie mialem przy sobie nic grosza, tylko marsa i snikersa - z nimi wyjechalem, ze moge jednego odstapic. pan wybral zdecydowanie: "tego. bo snikers ma orzechy a ja nie mam zebow"..

"PKS"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    opowieść plus zdjęcie budują fajną historię całości, ciekawy fotofelek, a no i pozdrawiam digartowicza
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Fajny portret. I plus za to że oczy, mimo że zacienione daszkiem mają błysk

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ktos kazal fotki duze wstawiac, nie 640/480. od paru razy daje takie byki, ale powiedzcie mi - tak to obejzec za jednym zamachem? ja ma 1024/768 pix na monitorze. sie nie miesci. jak dodawac fotke kurna, zeby bylo git?

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Ja tam mierzę w mm a nie pikselach bo też nie lubię jak się nie mieści, a pikseli jakoś nie pojmuję wzrokowo/wymiarowo

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    na monitorze to wlasnie milimetry sa niemierzalne.. jak masz ekran odpalony w rozmiarze 1024/768 pikseli to polowa wysokosci jest jakies 384 pikseli. polowa szerokosci - 1024/2 itd. tak sobie mozna szacowac. a 1 piksel to tyle co kropka w czcionce np verdana 8pt bez bolda
    chcialbym kurde dodawac duze obrazki, ale zeby je bylo cale widac 1:1 a nie sciskane jakims glupim algorytmem explorerowskim

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Może za dużo używasz tych wzorów, przeliczeń i algorytmów (cokolwiek to znaczy ) chyba prościej posłużyć się metodą prób, osiągniesz przeca jakąś stałą wielkość co Ci się mieści. Sorki, do mnie tylko chłopski rozum przemawia bo przy wzorach zaczynają trząść się łydki...
    Idę spać.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    aga_piet: eno bez jaj. 1024 to szerokosc (w poziomie) a 768 to wysokosc (w pionie). pojawienie sie napisu "/2" ma oznaczac dzielenia na 2 (na pol). cala matematyka..
    np- dla orientacji: paseczek na naszym forum - tam u gory - ten z roza, czlowieczkiem z kwiatuskiem i panen w okularach ciemnych ma na wysokosc 100 pikseli.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    dka, ja daję pionowe foty o wysokości 640 pikseli, a poziome - 800 pikeli podstawy. I mieszczą się na ekranie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Niezłe ujęcie. Trochę facet się jakby opiera o czarną ramke
    Rozumiem, że przy fotografowaniu dzieci i takich gości metoda podobna - dużo słodyczy w kieszeniach?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów