Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: skateboarding is not a crime

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

skateboarding is not a crime

wezmy prosze na pagony pare fotek, ktore zrobilem na poczatku pazdziernika:

1. "5270" - 800x600 (kliknij w obrazek, no chyba, ze sie nie da)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Fajna fota, tylko trochę kadr nieteges. Ja bym wolał dużo ciaśniej. Może w kwadracie?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    rafal: kwadratowy powiadasz.. a widzisz, nieczego nie uprzedziles, za to mnie zdziwiles zbiegiem okolicznosci, bo przy obrobce tych zdjec po raz pierwszy w swym zyciu (serio jak tu stoje/siedze/) stosowalem kwadratowe kadry obok zdjec 4/3. mam wiec tez i kwadrata tej fotki.

2. "52780_44" kliknij w obrazek, jesli sie da

nie wiem na jakim etapie wywolalem takie kwadraciakowate zaokraglenia..
    naprawde nie wiem jak jest jesli chodzi o ten zbieg okolicznosc. <drapiesiepoglowieikolanie>

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jeszcze gdybyś dodał winietę, to w ogóle byłoby chwacko. Ja lubię kwadratowe kadry i dość często je stosuję.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    dka,
    Ta fotka trafia w mój gust, ponieważ oddaje świetnie nastrój tego sportu, czy dziwactwa, jak twierdza niektórzy. Zawodnik jest przedstawiony sylwetkowo, co wzmacnia wydźwięk jego ekwilibrystyki. Lawka równierz jest czaerna i dla mnie jawi się poprzez swoje wydlużenie jako przeciwwaga oraz element kompozycyjny. Grupa dwojga w tle też jest bardzo kontrastowa, ale twarze są na tyle oświetlone, ze widać, że oni obserwują, są zaciekawieni, choć nie przesadnie, bo też i nuda wyłazi z ich sylwetek. Druty w tle i słup sa nie za bardzo, ale się dokładają jakoś tam do kompozycji i klimatu.
    Wydłuzony kadr uważam za bardziej uzasadniony, własnie ze względu na tę długą ławkę oraz na konieczność zostawienia przestrzeni przed zawodnikiem.
    Bardzo mi podoba się. Chmurzaste, bardzo wysokie niebo jest dramatyczne, jest pieknym uzupelnieniem dla tej sceny.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Wydłuzony kadr uważam za bardziej uzasadniony, własnie ze względu na tę długą ławkę oraz na konieczność zostawienia przestrzeni przed zawodnikiem.
    Tadeuszu, moim skromnym właśnie przed zawodnikiem brakuje przestrzeni, zaś za nim jest jej za dużo (na wydłużonej focie). Kadr kwadratowy dużo lepsiejszy.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Moim zdaniem na pierwszym jest lepiej, ponieważ jest z prawej więcej przestrzeni niż na drugim. Na drugiej fotce jest jednak, jak na moje oko zbyt mało powietrza z prawej. Myślę także, ze w tego typu scenie nie potrzeba jej więcej, jak na pierwszym, ponieważ nie jest tu wyrazony ruch do przodu, cala dynamika postaci jest rozłożona w pionie, a długość ławki i wydłużenie kadru na lewo jest potrzebne po to, aby stworzyć wrażenie balansowania na krawędzi długiej belki, która musi być tak długa, aby zrównoważyć ciężar zawodnika i jego wygibasy. Postać zawodnika przecina mocne punkty po prawej. Długa ławka dodatkowo uzupełnia się ze złapanymi w kadr drutami, gdyby jej nie było, druty by zostały ogolocone z mozliwości współdziałania, osamotnione, były by gorzej przyjmowane perzez moje oko.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mnie właśnie dlatego podoba się drugi kadr, bo jest nietypowy. Faktycznie brakuje powietrza z prawej, ale właśnie dlatego ten kadr jest fajny. Postać jakby "wyskakuje" z kadru. Zaburzona kompozyzja w tym akurat przypadku spodobała mię się.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A teraz zauważyłem, że samolot zapinkala po niebie. Ostro dka pojechałeś z filtrem czerwonym na kompie. Ale efekt zabanglał.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja bym tak kadrował:
    Ale kadr dka (ten kwadratowy) bardziej mi się podoba. Ja bym po prostu na to nie wpadł.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sad_5270_197.jpg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	71,6 KB
ID:	574  
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów