Witam i juz przedstawiam co mnie gryzie.
Przez kilka lat nazbierało mi sie troche sprzetu fotograficznego a w tym trzy aparaty OLYMPUS z duzym osprzetem. Trzeba by to jakoś zabezpieczyc w transporcie bo wszystko uzywam i zawsze zachodzi mozliwość zgubienia lub uszkodzenia. Typowe torby fotograficzne czy tzw plecaki są dober dla jednego aparatu i kilku dupereli do niego. Przy wiekszej ilosci sprzetu jednak lepsza jest walizka aluminiowa, bo wszystko jest poukładane i ma swoje miejsce.
Tu jednak pojawia sie problem który chce jakoś rozwiązać i licze na podowwiedzi Kolegów. Typowe walizki kupowane w marketach tzw uniwersalne mają przestawiane przegrody co jest jednak nie do końca dobre ponieważ elementy tam włozone mają rózne gabaryty i mówiąc trywialnie "latają " tam sobie co przynajmniej akustycznie nie jest miłe.
Ideałem bedzie wiec walizka wyłozona pianką poliuretanową z idealnie wycietymi gniazdami pod kazdy element. tylko, ze taka wkładka piankowa musi byc wykonane na zamówienie indywidualne i zupełnie nie wiem czy ktos to w Polsce robi i gdzie?
Sam sie za takie wycinanie nie zabieram, bo to krauterskie dziubanie i nigdy nie wyjdzie elegancko, a mnie zależy tez na estetyce takiej wkładki.
Moze ktos mi podpowie czy w Polsce jest jakas firma i gdzie robiaca takie rzeczy na indywidualne zamówienie. NO najlepiej aby to było w Wielkopolsce, bo mieszkam w Poznaniu, ale jak będzie np. w Gołdapii, to z konieczności skorzystam.
Mysle, ze taki problem ma wielu znas wiec pozwoliłem sobie go tu zasygnalizować, a jesli otrzymam konkretne odpowiedzi to bedzie super !!!
Pozdrawiam
franciszek