Jasny gwint, przefajne![]()
Jasny gwint, przefajne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wracamy chwilowo do natury
Jedną z fascynujących rzeczy pod wodą jest bogactwo życia i bioróżnorodność. Jedną ze strategii organizmów zywych jest łączenie się w stada, kolonie i ławice - strategia jest dobra i sprawdza się od milionów lat. Pojedynczy osobnik ma dużo mniejsze zanse na przetrwanie samotny niż w wielkiej ławicy - przynajmniej w teorii![]()
Na pewno ilość i nagromadzenie zwierząt w jednym miejscu robi wrażenie - przynajmniej na mnie
Ostatnio edytowane przez dobas ; 10.01.12 o 18:55
Przecudne, aż mi się zachciało zanurkowaćA tu narty trza pakować
![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Swietne kolory i piekne kadry.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
I to PEN-em, mniam![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Trzeba przyznać, że ten podwodny świat robi wrażenie.
pozdr
Bardzo fajnie wyszły dwa pierwsze z narybkiem. Kurcze, te rybki wyglądają jak szklanki (glass fish).
Przy następnych chyba przydało by się kadrowanie mocniej w stronę powierzchni, tło jak dla mnie zbyt jednolite.
Dzięki za rady. Wchłaniam jak głupi tutoriale, filmy instruktazowe i książke którą sobie zanabyłem więc jestem na etapie zdobywania wiedzy, ale tak jak piszesz rzeczywiście gdyby w tle nie bylo toni tylko powierzchnia tło było by zapewne ciekawsze. Generalnie chetnie posłucham wszelkich Twych krytycznych uwag dotyczących zdjęć UW.
co tu gadać świetne fotki,ja za dropletem może troszkę obiektyw w górę![]()
Pierwsze dwa bardzo fajne zdjecia.
Droplet dobrze radzi z tym uniesieniem obiektywu lekko w gore, co w praktyce jednak nie zawsze sie udaje, ze wzgledu na brak czasu.
Rybki sie przemieszczaja i trzeba szybko reagowac. Niestety nie zawsze zdazymy zrobic to co bysmy chcieli, nawet po przeczytaniu najlepszych ksiazek i obejzeniu tutoriali.
Lawice ryb rowniez na mnie wywieraja ogromne wrazenie. Czasami odpuszczam sobie robienie zdjec, na rzecz zastygniecia w bezruchu i tylko oddajac sie sile pradow morskich staram sie zgubic w ich tlumie. Niesamowite uczucie.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic