Nurkowe super, jedynie te limity deko nie pozwalają się cieszyć czasem nurkowania...Nitrox nie wydłuża nurów?
-już od 3 lat jestem pasywnym nurasem, więc nie pamiętam![]()
Nurkowe super, jedynie te limity deko nie pozwalają się cieszyć czasem nurkowania...Nitrox nie wydłuża nurów?
-już od 3 lat jestem pasywnym nurasem, więc nie pamiętam![]()
Rolleicord, Canon
flickr
Fotka z krajobrazem nad wodą i dwoma nurkami pod powierzchnią chytrze ujęta, złożona. Przekrój przez dwa światy, atmosfera i hydrosfera, dwa błękity, siodełko w górach, siodełko na wodzie, mleczno-niebieska granica faz z połyskującymi matowo falami. Szczególnie mi się podoba zakomponowanie nurków, ukosne ich ułożenie, bąbelki nad nimi, cienie pod nimi, niesamowita przejrzystość wody.
Pzdr, TJ
Świetne po prostu świetne ...
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Dziękuję !! Tym bardziej mnie to cieszy, że dopiero wchłaniam książki o fotografii UW i na prawdę czuję się tam z aparatem jak raczkujące dziecię we mgle
Z tymi limitami nie jest tak tragicznie na tej wysokości, i przy tej głębokości
zwłaczcza, że do fotografii człowiek nie ma potrzeby głeboko schodzić
No ale jednak góry. Przed nurkowaniem trzeba się odsycić i odczekać.
Trudniej będzie na wiosnę bo już mam na oku jezioro które leży ponad 2000 mnpm i trzeba będzie tam dotargać cały sprzęt z buta...
no ale póki co nie ma co zapeszać. poczekamy zobaczymy![]()
Wspomniałem o via ferracie Ivano Dibona...
Jedno z najfajniejszych miejsc z ferraty
wspinaczka po skośnej warstwie
To juz nie Austria i nie Alpy tylko Włochy i Dolomity. W zasadzie Południowy Tyrol - ale podobno Włochy mimo, ze częściej słychac niemiecki niż włoski
okolice 3000 mnpm
cala trasa na spokojnie zajela 13 godzin
start na 1500 m n.p.m. max na 3000 m n.p.m i finisz na 1500m n.p.m.
Pod koniec drogi niestety wspomniana burza więc trzeba było spierdzielać żlebem coby nie byc wpiętym do piorunochronu.
Warto zerknąć w prawy górny róg - bo przy pobieżnym rzucie oka na zdjęcie ogrom ściany może umknąć
wieem wieeem Suchar juz mi mówił - leci troche w lewo![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 29.08.12 o 23:56
Ostatnio edytowane przez fotomic ; 30.08.12 o 11:40
Zamkowe nie szkodzi![]()
inna wspinaczka raczej geriatryczno rekreacyjnie ale też nie gardzę
Spróbować musisz koniecznie - opiszę tu później o co w tym chodzi żeby zdjęcie nie było odrewane od rzeczywistości![]()
taki domek.
Co ciekawe za 4 lata stuknie mu setka... Wybudowany na jesieni 1916 roku. gdzieś na 2800 mnpm
Obecnie funkcjonuje troszkę jako bivacco. Troszkę bo oprócz podłóg stołu i krzeseł wiele w nim nie ma...
![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 1.09.12 o 15:34