Zdaje mi sie czy seria z kajakami jest nieostra?
Zdaje mi sie czy seria z kajakami jest nieostra?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ciężko jakoś było mi sie zdecydować na sposób kadrowania.
z jednej strony szerokie ujęcia , w których widać cały kajak i całe wiosło - ale z kolei kajakarz mały
z drugiej strony można koncentrować się na kajakarzu ale obciąć kawałek kajaka lub wiosła
nie zbyt często ustawiali się tak, aby zrobić ciasny kadr
co do ostrości serii , to na pewno zdjęcia nie są zamrożone i widać delikatne rozmazanie
zwłaszcza na malowaniach kajaka jest delikatne poruszenie
to pierwsza przymiarka do tematu, a do tego w obu bateriach miałem już pusto więc pracowałem w lekkim stresie. (dobrodziejstwa cyfry)
Za jakiś czas wybiorę jakieś trzy najciekawsze i najlepsze technicznie i wtedy je dorzuce.
Pozdrawiam
dobas
calkiem niezle, widac akcje, ruch, walke z zywiolem
czyli to co powinno takie zdjecie oddawac
czekam na kolejne ujecia
ps. 2 zdjecie, na ktorym, jesli sie nie myle, jestes Ty: https://galeria.olympusclub.pl/displ...?album=3&pos=4
E-M1 mk II, worek słoików, Lumix GH4 | www.ahojmedia.pl
Cudeńko![]()
Foty podobne do siebie, drugie podoba mi się bardziej - ma więcej harmonii w sobie. Podoba mi się Twoje podejście do fotografii - pracowanie nad jednym motywem i eksperymentowanie z nim. Foty podobają mi się bardzo - przywołują we mnie emocje, nastroje - pozytywne zresztą. Po pierwszym zerknięciu na fotce przypomniał mi się któryś z teledysków Dead Can Dance, który widziałem dość dawno.
Jak chcesz to napisz więcej o technice i sytuacji...
super dynamika ruchu pokazana !!!
pzdr
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Pomysł jak we wszystkim to najwazniejszy aspekt, Ty go miales. Ale rezultat podejrzewam nie do konca Cie satysfakcjonuje?
Jak na taki sprzęt rezultat mnie satysfakcjonuje. Jestem zadowolony z efektu ALE...
gdybym zaopatrzony był w IS na pewno mógłbym uzyskać większe ptactwo na zdjęciu przy tak samo, a nawet bardziej rozmamzanym tle. Niestety IS nie było więc jedyne czym mogę się pochwaliś to takie cóś
technika, prosta MF, ustawiony tam gdzie spodziewałem się ptactwa, czas między 1/8 a 1/15 w tej chwili nie pamiętam bo musiałbym zerknąć w exify ORFów.Jak chcesz to napisz więcej o technice i sytuacji...
Sytuacja, siedziałem na stokach góry i czekałem na moment gdy drapieżnik przelatywał i płoszył alczyki no i wtedy rozpoczywało się moje polowanie
pozdrawiam
dobas
które Waszym zdaniem lepsze ?
13 czy 14 ?
pozdrawiam
dobas