domek rewelq pozdrawiam
domek rewelq pozdrawiam
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5
Ptaszek pierwsza klasa, ale domek super!
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Z innej beczki
Żółw Zielony, mimo że żyje w wodzie, to podobnie jak żółwie lądowe oddycha płucami i musi regularnie się wynurzać dla nabrania powietrza. Duze osobniki takie jak te na zdjęciu wypływaja na powierzchnię po 10 - 15 minutach biorą dwa wdechy i śmigaja na dno zjadać trawe morską
do żółwia przytwierdzona jest ryba podnawkowata ( remora ) której pierwsza płetwa grzbietowa przekształcona w owalną przyssawkę położoną na połączeniu głowy z grzbietem ryby. gdy ryba przyczepiona jest do karapaksu żółwia ( pancerz grzbietowy ) plywa "do góry nogami " Remora, podobnie jak inne podnawkowate żywi sie resztkami pozostawionymi przez swojego "nosiciela "
Ochy i achyPiękności
![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
hehe
w podwodniastej dopiero pierwsze kroki i jeszcze duzo pracy przede mną. a tu ostrośc nie tak a tu sie ustawił nienalezycie, a tu lampa za mocno a tu za słabo a tu nie w tym kierunku a tu płetewka oberżnieta - tym nie mniej sprawia mi to chyba ostatnio największą radochę z możliwych![]()
...pewna mądra człeczyna na tym łez padole powiedziała
"rób to co lubisz a nigdy nie będziesz musiał pracować"
wielki szacun Dobas. Ty chyba jesteś w tych miejscach...już nie
pracujesz...
...chciałbym za Tobą sprzęt nosić![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Dobas foty i dolaczone opisy przyciagaja uwage.Robisz dobra robote![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Oba żółwiowe cuda piękne, ten drugi z tą denną "koniczynką" świetniejszy jest.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro