Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: O świcie fajna góra i Adrian mnie zniewala

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Podpisuję się pod Partem - nic dodać, nic ująć
    Ten pionowy kadr z dwiem kobitkami - prawdziwą i papierową mógłby faktycznie być ciekawy.
    Na wielu forach krążą wątki typu "Najbardziej debilna reklama". Czasem dla równwagi pojawi się wątek o tych fajnych, które niestety są w mniejszości.
    P.S. Ja też nie zuważam rajstopek. A bilbordów z męskimi stringami nie ma

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Part,
    Ciekawe stanowisko zajales. Piszesz:
    ps. a nawet jeśli Cie ta reklama trochę poruszyła (negatywnie), to zauwa główny motyw - zwociłeś na nią uwagę. I czy nam się to podoba, czy nie - agencja odwaliła dobrą (albo "dobrą") robotę
    Ja osobiscie zwróciłem na nia uwagę jako na element wprowadzajacy dysharmonię do krajobrazu, a nie na powabny apel skierowany do mnie jako do konsumenta. Z tego względu umieściłem ją na fotce. W stosunku do mnie agencja reklamowa nie uzyskala ani pożadanego zachowania, ani nie wpoila nazwy, czy tez logo firmy. Ale zgodzę się z Tobą, że kazde zaistnienie w sferze publicznej slowa Adrian z pewnoscia jest czynnikiem popularyzujacym firmę.

Krociutko na temat "zwierzyny"
    Co by nie mówić ( i wbrew temu, co twierdzi klan Giertychów - jesteśmy ciągle jeszcze "zwierzyną").
    Uważam to określenie za zbyt mocne. Umieszczenie przez Ciebie go w cudzyslowie lagodzi jednak jego wydzwiek.
    Ja sie nie czuje ani troche "zwierzecy" i nie ma na to wplywu zaden klan. Ten który wymieniles zaliczam do epoki sredniowiecza, albo do grona typu "Towarzystwo płaskiej Ziemi".
    Natomiast zdaję sobie sprawe, ze "mam" biologię (z calym dziedzictwem ewolucji) i nie lubie, jak ktoś poza medykami w niej grzebie.
    Pzdr, TJ

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    ........ że reklama śmiała a zarazem subtelna i zmysłowa byłaby w tym wypadku znacznie bardziej skutecznym medium. .........
    Niekoniecznie , spece do reklamy wiedzą do kogo ją kierować . To tak zwana reklama celowana.
    w to, że wiedzą nie wątpię. wątpię natomiast w to, czy zawsze potrafią celować. znam mało kobiet na które oddziaływałaby tego typu reklama. zwróć uwagę na katalogi z kobiecymi kosmetykami, ciuchami itd. nie spotkasz tam zdjęć o równie prymitywnej sile nośnej jak rzeczony adrian. większość jest bardzo stonowana, ciepła, łagodna, lekko wyzywająca, kobieca. nie zaprzeczysz, że większość kobiet takimi chce się widzieć i w takim przypadku można powiedzieć, że reklama jest celowana a nawet trafiona. jeśli chodzi o adriana, cel jest moim zdaniem chybiony, bo zdecydowanie reprezentuje męskie wyobrażenia. jeśli jednak założymy, że reklama adresowana jest w ten sposób celowo, to gacie adriana cieszą się zapewne sporym wzięciem w kręgach fetyszystów, podglądaczy i potencjalnych transwestytów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    zdjęcia ciekawe - a właściwie ciekawe postrzeganie swiata i wrażliwość oka...tego gratuluję
    Raklamy...cóż jako stary marketingowiec mam pewnie spaczenie zawodowe, które mówi jedno - pokaż ludziom to co lubią oglądać a przekonasz ich że to żalazko. Tak to niestety wygląda po dużym spłyceniu ale...nie oszukujmy się - żeby człowieka do czegoś namówić, najłatwiej jest odwołać się do jego pierwotnych instynktów, a że bywają lepsze i gorsze odwołania to już takie życie...Mnie to nie razi, bo góra mi się podoba i rajtki też ( właściwie to nogi w rajtkach i cała reszta też ). Mógłbym być tym Adrianem
    Ale odbiegłem od tematu.
    Tadeusz pokazał zdjęcia, skomentował i wywołał małą burzę.GRATULACJE!!!!
    Fotki wzbudziły emocje a to ważne, jesli nie najważniejsze w fotografii. Przynajmniej ja to tak odbieram.
    Wszelkie pyskówki są nie na miejscu w tym temacie. Podoba się lub nie. Uważasz je za gnioty albo przesłanie. Albo jest Ci wszystko jedno, po prostu ktoś pstryknął.
    Szanujmy się nawzajem...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tadeusz Jankowski co do samych fotek to pierwsza mi sie podoba - fajny kontekst. Drugie takie sobie.
    Co zas twojego tekstu (o głupocie) Tadeuszu to nie rozumiem. Ta reklama jest dla mnie prostacka, denna, wogole nie trafiona i dalej moglbym sie rozpisywac ale nie o to chodzi. Dla ciebie jest przejawem glupoty, innych obrazi przekonania religijne a jeszcze innych podnieci golizna. Ja sadze ze jako fotograf prezentujacy swoje fotki nie powinienes zamieszczac takiego komentarza. Najlepszym komentarzem (Twoim komentarzem) bedzie forma i sposob przekazu i to dopiero powinno pokazac ową głupotę. Twoim sposobem przekazu powinna byc fotka i jedynie sensowna to moze byc dyskusja o tym jak kto odebral fotke.

PS.
    Zreszta takie same reklamy nas atakuja z TV kiedy to masło czy inne spozywcze art. reklamuja rozneglizowane kobiety, badz tez wydekoltowane mamuski kilkuletnich dzieciakow
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    o której leci to masło?
    nie zapominajmy o facetach, którym po mentosach sterczą suty - ale się porobiło...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Part, lessie, kisi. dinx6, emc2
    Bardzo doceniam waszą otwartą postawę - to, że nie traktujecie argumentow przeciwnych jako zamachu na tozsamosc, na prawde, jako cios w godnosc dyskutanta, jako wstydliwy, publiczny impuls powodujący utratę racji, a tym samym utratę twarzy. Z drugiej strony doceniam to, ze najmocniejsze argumenty podajecie powsciagliwie apelujac raczej do rozumu, niż do instynktu.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zdjęcia i pierwsza wypowiedź Tadeusza sprowokowały dyskusję światopoglądową. Reklama jest manipulacją, ale agencje reklamowe coraz częściej chętnie balansują na granicy dobrego smaku, przemocy, erotyki. I posuwają się coraz dalej, dopóki odbiorca będzie chłonął. Tak jak np. z programem TV - dużo chłamu, ale dlatego, że ogół (większość) tego chce. Wydaje się, że jedynie spadek sprzedaży tego typu pomysłów będzie bodźcem do większego wysiłku umysłowego twórców reklam.
    Ciekawe, że na zachodzie nawet skandal potrafi mieć klasę (np. reklamy Benettona), a w Polsce wręcz przeciwnie...
    Pierwsze zdjęcie ciekawsze, ta reklama świeci jak neon.

--
    emc2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Tadeuszu, masz szczęście że nie mieszkasz w Tczewie, gdzie w samym centrum, naprzeciwko Urzędu Miejskiego OD KILKU MIESIĘCY wylewają się na przechodnów takie oto wdzięki:

"Fajna góra" przynajmniej jest estetyczna, o pani w rajstopkach nie wspomnę. A to powyższe jakieś takie... burakowate

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet
    A to powyższe jakieś takie... burakowate
    Eeeee, bufet pierwsza klasa !!!
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.