Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: O świcie fajna góra i Adrian mnie zniewala

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    juz wiem po co trzeba cytowac cale wypowiedzi... i jak tu dyskutowac (czy nawet odszukac zmiany) gdy sa dopisywane na bierzaco

/EDIT
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    To nie jest informacja podprogowa
    a czy ja gdzies napisalem ze jest podprogowa? napisalem ze "piszesz o oglupaniu ludzi (jakby bylo mowa o informacjach podprogowych). " Widze ze kazdy pisze co chce oraz czyta tez co chce zobaczyc hihihi , pozdro EOT
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    MC,
    Piszesz zdrowo i trzeźwo - nie ma sensu analizować tych problemów, ponieważ jest jak jest i należy się do tego przyzwyczajać. OK.
    Nie usłucham Twojego apelu, ale jestem nadal za zakonczeniem wątku.
    Dodam jeszcze, że nie pisałem nic o głupocie w sensie jakichś aluzji sytuacyjnych, jak piszesz. Twoją uwagę na ten temat uważam za wysoce niefortunną.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    MC,
    Piszesz zdrowo i trzeźwo - nie ma sensu analizować tych problemów, ponieważ jest jak jest i należy się do tego przyzwyczajać. OK.
    Nie usłucham Twojego apelu, ale jestem nadal za zakonczeniem wątku.
    Dodam jeszcze, że nie pisałem nic o głupocie w sensie jakichś aluzji sytuacyjnych, jak piszesz. Twoją uwagę na ten temat uważam za wysoce niefortunną.
    Pzdr, TJ
    a tam aluzje, wysunęliśmy własne punkty widzenia, na tym polega dyskusja. A muszę przyznać że przyjemnie się z tobą dyskutuje i cenie taką wymianę zdań, poglądów itp. To gro każdego forum. Liczę na kolejne, oczywiście pozytywnym znaczeniu, nie odbieraj mnie źle
    Pozdrawiam
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

dinx6
    Gość
    akurat w tej kwestii zgadzam się z tadeuszem. ktoś pisze, że bilboard jest wynikiem przemyślanego procesu i to jest bezdyskusyjne, aczkolwiek nie stanowi jeszcze o samym sukcesie przekazu. w naszym kraju bardzo często reklamotwórcy odwołują się do prymitywnych instynktów bo takie mamy społeczeństwo i taka reklama do niego trafia. my polacy albo jesteśmy do bólu pruderyjni, albo wulgarni na maksa.

swoją drogą, adrian mnie zniewala wisi niedaleko miejsca gdzie mieszkam z moją połówką i ona nigdy jeszcze nie zwróciła na tę reklamę uwagi, podczas gdy mój wzrok przykuwa ona bezwiednie. czyli teoretycznie to ja czuję się adresatem tych rajtek. jestem przy tym przekonany, że reklama śmiała a zarazem subtelna i zmysłowa byłaby w tym wypadku znacznie bardziej skutecznym medium. z tej bije polskością. wystarczy zresztą porównać jakość reklam telewizyjnych. technologicznie już konkurujemy z tzw. zachodem, natomiast z konceptem jest sporo IMO gorzej.

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dka
    nie rozumiem dlaczego excel wyjechal na jeronimo z pretensjami, ze pyta co autor zdjecia mial na mysli biorac na warsztat glupote.
    dka,

sadzilem, ze odpowiedzi udzieliłem juz w pierwszym poscie. Zwroc uwage na wczesniejsze posty Jeronimo do mnie kierowane, i nie tylko. Mam watpliwosci wiele, czy taka postawa moderatora, jaka reprezentuje Jeronimo - vide: np. post w temacie "kto wybiera temat do Oly rulez ?" skierowany do fotomica, jest rzecza normalna? Przykladow mozna by przytoczyc nieco wiecej. Byc moze wiekszosc z Was uwaza to za "normalke", moze ja zyje w innym swiecie, moze trudno mi pojac swiat, w ktorym "moc guziczkow"przeslania wiele podstawowych zasad kultury w tak malutkiej spolecznosci, jaka jest to forum.

Pozdrawiam,
    excel

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    nie ma co tego komentowac - excel dostal 24h bana bo zasluzyl i od tego czasu probuje mnie w jakas wojne wciagnac...

excel prosze nie tworzyc OT'ow!
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przeczytałem uważnie wszystkie Wasze posty w tym wątku. W mniejszym lub większym stopniu dotyczyły one oceny zdjęć Tadeusza, niemniej jednak to właśnie fotografie zainicjowały ciekawą dyskusję. Myślę, że jedną z ciekawszych, jakie tu czytałem. Widać, że na OlympusClub zaglądają osoby myślące, które potrafią napisać więcej niż "krzywy kadr" etc. Ale nie mam zamiaru Wam słodzić...

Tadeuszu - chyba możesz się cieszyć, że nie podążasz za tłumem i nie dajesz się wykorzystać sztuczkom marketingowym.

Robin - podobało mi się co napisałeś, parafrazuję: każdy widzi świat swoimi oczami i odbiera go inaczej...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    dinx napisał:

akurat w tej kwestii zgadzam się z tadeuszem. ktoś pisze, że bilboard jest wynikiem przemyślanego procesu i to jest bezdyskusyjne, aczkolwiek nie stanowi jeszcze o samym sukcesie przekazu. w naszym kraju bardzo często reklamotwórcy odwołują się do prymitywnych instynktów bo takie mamy społeczeństwo i taka reklama do niego trafia. my polacy albo jesteśmy do bólu pruderyjni, albo wulgarni na maksa.

swoją drogą, adrian mnie zniewala wisi niedaleko miejsca gdzie mieszkam z moją połówką i ona nigdy jeszcze nie zwróciła na tę reklamę uwagi, podczas gdy mój wzrok przykuwa ona bezwiednie. czyli teoretycznie to ja czuję się adresatem tych rajtek. jestem przy tym przekonany, że reklama śmiała a zarazem subtelna i zmysłowa byłaby w tym wypadku znacznie bardziej skutecznym medium. z tej bije polskością. wystarczy zresztą porównać jakość reklam telewizyjnych. technologicznie już konkurujemy z tzw. zachodem, natomiast z konceptem jest sporo IMO gorzej.
    Podzielam jego opinię. Także to, co on jako jedyny zuważył, że reklamy odwolujące się do seksu nie są skuteczne u pań. Autor "Adriana" poprzez schematyczne, bardzo sztampowe podejście do tematu nieświadomie przekierował zainteresowanie na mężczyzn.
    Tudziez zgadzam się, że w naszym kraju drzemie duzy potencjal umiejetnosci i myslenia, natomiest z konceptem, jak to wykorzystać jest gorzej, tu jest zywiol.

Wujek Maro napisał:

Przeczytałem uważnie wszystkie Wasze posty w tym wątku. W mniejszym lub większym stopniu dotyczyły one oceny zdjęć Tadeusza, niemniej jednak to właśnie fotografie zainicjowały ciekawą dyskusję. Myślę, że jedną z ciekawszych, jakie tu czytałem. Widać, że na OlympusClub zaglądają osoby myślące, które potrafią napisać więcej niż "krzywy kadr" etc. Ale nie mam zamiaru Wam słodzić...
    Ciekawe jest jego spostrzeżenie, że fotografia ma, że tak powiem, moc publicystyczną, albo przynajmniej może być prowokacją zmuszajaca do zabrania głosu w sprawach społecznych.

Wyrazam satysfakcje z poziomu dyskusji oraz mimo wszystko ze spojnosci naszego forum.

Pzdr, TJ

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    ........ że reklama śmiała a zarazem subtelna i zmysłowa byłaby w tym wypadku znacznie bardziej skutecznym medium. .........
    Niekoniecznie , spece do reklamy wiedzą do kogo ją kierować . To tak zwana reklama celowana.

Part
    Gość
    Po prześledzeniu całego wątku nasuwa mi się jedna konkluzja - muszę się zgodzić ze wszystkimi przedpiścami. Bo z jednej strony zgadzam się z Tadeuszem, że reklama jest raczej z gatunku tych płytszych. Odnosi się bowiem do naszych pierwotnych instynktów. Co by nie mówić ( i wbrew temu, co twierdzi klan Giertychów - jesteśmy ciągle jeszcze "zwierzyną").

Z drugiej strony patrząc na to, w gospodarce rynkowej, producenta (za przeproszeniem) np. podpasek, nie bardzo interesuje, żeby mu agencja reklamowa wyprodukowała reklamę piękną artystycznie. Zależy mu głównie na tym, żeby się towar sprzedawał. Bo nikt nie pochwali prezesa za to, że ma zmysł artystyczny, kiedy trzeba zwolnić z pracy pół załogi, bo się towar nie sprzedaje...

Ktoś w tym wątku tez napisał, ze Jego dziewczyna nie zwróciła uwagi na rajstopki, tylko On. I o to właśnie chodzi! Jeśli się jakiemuś facetowi podobają, to na pewno nie kupi je sobie. Ale dla dziewczyny/żony/kochani z całą pewnością.

A wracając to głównego tematu zdjęć: Tadeusz, zdjęcia wyglądają mi na całkiem przypadkowe. W tamtym momencie zainteresowałbym się tą panią, co to przechodzi przez ulicę i samą reklamą. Ktoś tutaj też wspomniał o pionowym kadrze i o tej przechodzącej kobiecie... I powiedz teraz, że znów tutaj nie zagrała nasza "zwierzęckość".

Pzdr.
    ps. a nawet jeśli Cie ta reklama trochę poruszyła (negatywnie), to zauwa główny motyw - zwociłeś na nią uwagę. I czy nam się to podoba, czy nie - agencja odwaliła dobrą (albo "dobrą") robotę
    ps2. a co do przenoszenia wątku gdziekolwiek, to jestem zdania, ze jest to błąd. Przez dyskusje o motywie fotograficznym dyskutuje się, poniekąd, o fotografii. I może wygląda to na OT, ale nim NIE JEST. Jakby nie patrzeć - dyskutując o zdjęciu w sensie niefotograficznym uczymy się tez patrzenia na fotografie, estetykę zdjęć i etc.