Zrób swojej przyszłej parę fajnych portrecików, to może Ci nie każe sprzedawać![]()
Drugi portret lepszy.
Zrób swojej przyszłej parę fajnych portrecików, to może Ci nie każe sprzedawać![]()
Drugi portret lepszy.
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
jeszcze takie cus wrzucam w kolorze![]()
![]()
![]()
![]()
Wierny Olkowi użytkownik Pentaxa
-A 50mm 1,7 , A-28mm 2.8 , 135mm 2,5
nikt juz nie komentuje?![]()
Nie przejmuj się, jak mi powiedziano w moim wątku, dobrych fotek się tu nie komentuje![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
chciałem powiedzieć to samo co luc4s
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl
może dlatego, ze na forum jest mało uzytkowników a zreszta zawsze lepiej kogos zbesztac niz pochwalic a wtedy zleci sie cały ul .....
![]()
Davnes,
Pierwsza fotka da sie oglądać, portret wypracowany, zgrabnie zaaranżowany,spokojnie wypozowany. Aparat złapał prawie całą rozpiętość tonów, na prawej dłoni i lewym barku przepalenie zostało prawie osiągnięte, ale tylko prawie. Trochę cienie przy nosie i ustach sa zbyt głębokie i kontrastowo zarysowane.
Oczy sa bardzo OK, dają siłę portretowi. Poza jest naturalna, wydaje mi się, że stosowna do psychiki.
Kompozycja, czyli, jak to się mowi na forum - kadrowanie, jest moim zadaniem nadmiernie niecenralne , nie pasujące do ujęcia i w tym sensie puste, manieryczne.
Bardzo dobry portret, wytrzymuje moje patrzenie z bliska i z daleka.
Drugi portret - ujęcie interesujące, spojrzenie troszkę tajemnicze. Twarz nieco nadmiernie oświetlona od prawej, czyli na wprost do niej, płasko troszkę, ale okalająca ją lawina czarnych włosów osłabia ten efekt poprzez skontrastowanie.
Trzecia fotka - ciekawa próba nasuwająca mnóstwo rozwiązań problemu oświetlenia i perspektywy. To rozwiązanie przedstawione na fotce jest niezłe.
Pzdr, TJ
dzieki wreszcie jakas konstruktywna opinia -takich wypowiedzi to trzeba szukac po ciemku ze swieczka. dzieki
teraz cuś normalniejszego z parkowej sesji
Oj Oj nie bardzawo to wyszło , ekspozycja poszła w las i nie pomogół szczery uśmiech modelki