Dag pierwsza uwaga ! Numeruj zdjęcia, łatwiej się do nich odnosić.
Pierwsze super ci wyszło. bardzo ładnie rozmyte tło.
Drugie też niczego sobie, podoba mi się, ale stawiam na roślinkę, w której widać bardzo ładną grę świateł.
/*...................*/
/* ...........................*/
Drugie zdjecie zdecydowanie bardziej mi lezy. Gdybym mial obstawiac gdzie zostalo zrobione, to moge powiedziec na pewno jedno - nad Wisla.Ale z lokalizacja bylby juz problem... Takie odbojnice nurtu spotkalem tylko na odcinku pomiedzy W-wa, a Wyszogrodem. Zeby uscislic - Zakroczym?
Dag, taki centralny kadr niefajny jest.
A widoczek... czyżby nad Wisłą? Poznałam, u mnie jest taka sama![]()
O to chodzi, że drugie zdjecie mogło być właśnie zrobione nad każdą większa rzeką w przeciętny dzień bez wyszukania lepszego stanowiska, ciekwego wykadrowania, wyczekania niezwykłych warunków pogodowych itd. Nie podoba mi się. Na pierwszej fotce ładnie rozmyte tło. Dag, jaka to roślina?
zibi zdjec jest az 2
nie mam pojecia co to za roslinka ale wyglada fajnie
jesli chodzi o widoczek - warszawa, prawie centrumi to jest wlasnie najciekawsze
Zakładam, że na tym nie spoczniesz i będziesz wrzucał kolejne...Zamieszczone przez Dag
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Pierwsze moim zdaniem udane kolorystycznie i jeśli chodzi o GO. Ładnie widać światło na, zza i w owocu... Bardzo jesienny klimat. Popracowałbym tylko nad kadrowaniem (może nieco ciaśniej i owoc bliżej prawej strony?).
Ta roślinka to prawdopodobnie Harbuźnik kolczasty
(Sicyos angulata) L. lub Kolczurka (echinocystis) - nie wiem, które dokładnie![]()
Rośnie takie coś u mojej teściowej w ogródku i ona na to mówi "ogórecznik", ale to na pewno nieprawidłowo (raczej baaaardzo potocznie) - bo z ogórecznikiem lekarskim ta roślinka nie ma wiele wspólnego...
Pozdrawiam!
myślałem że to zawody w triathlonie...![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Piekne zdjęcia. ja stawiam, że zdjęcie zrobione na tarchominie