Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: GrayStairsColor

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

GrayStairsColor

jak ocenicie takie zdjecie?

1. "GrayStairsColor"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Bardzo duże przesycenie (zielone schody, taki zabarw moze pochodzic od listowia, tylko, ze teraz liscie juz nie są czysto zielone, przesadzone barwy w ubiorze) wynikające z jakiejś obróbki mozna interpretować jako środek wyrazu (bo ja wiem, czy coś takiego może być srodkiem wyrazu). Niemniej jednak to urodziwe dziewczątko jest tak zamyślone, smutne, że nie zauważam pozowania prawie. Jest umieszczone mniej więcej w mocnym punkcie obrazu i ladnie się komponuje z perspektywą stopni zbiegających się ku niej, albo wychodzących od niej ku nam, jak kto woli. Na postaci modelki nie ma prawie swiatła, ale schodzi ono (w sposób nieco sztuczny i tajemniczy, bo jakoś nie daje cieni na modelce, jeszcze raz obejrzałem - jakies daje, poza tym jej buzia jest doświetlona chyba jakimś zabiegiem) stopień po stopniu ku ziemi zatrzymując się nieco na wyzłoconych do skrajności jesiennych listkach ku kępce trawy pod nogami modelki.
    Mimo trochę denerwującej kolorystyki fotka, jej koncepcja, bardzo, bardzo mi się podoba.
    Podziwiam pomysłowość, co ja mówię, kreatywność.
    Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Fajna obróbka, mnie kolorki pasują. Udana fota. Tylko za małe zdjęcie. Dawaj 800 pikseli podstwy w poziomych fotach.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Fajne, tutaj wyjątkowo walczyłbym o mniejszą GO.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów