Wszystkie 3 ciekawe z naciskiem na 2![]()
Wszystkie 3 ciekawe z naciskiem na 2![]()
Jesień. To ja też. Wrzucam dwie wersje. To pierwsza z nich.
Kris
www.artrock.pl
A teraz drugie. Która z nich lepsza? A może żadne?
Kris
www.artrock.pl
Obróbka nic nie da, bo purgamentum init, exit purgamentum.Zamieszczone przez kriss
(ja wychodzę z założenia, że jak zdjęcie zaraz po wyjęciu z aparatu się nie broni, to obróbka nic nie pomoże).
A która jest bliższa rzeczywistości.
Wiesz co , były chyba trudne warunki, bo z jednej strony ostre światło, i spore cienie i w sumie chyba trochę prześwieleń wyszło. Choć trudno to jednoznacznie powiedzieć, bo dosyć małe zdjęcie dałeś.
Mam mieszane uczucia, trochę jakby naćpane wszystkiego. Średnio mi się podoba. Może gdybym zobaczył pełnego jpg'a (w pełnej rozdzielczości ).
Pierwszy plan to jakby drzewo po prawej i fragment po lewej, ale to nie jest pierwszy plan, Kolorystcznie sie wszystko zlewa i to chyba kładzie to zdjęcie, podłoże prawie takie samo jak korony drzew. Brak też jakieś charakterystcznej symetrii, czegoś co przykuję uwagę.
/*...................*/
/* ...........................*/
Bliższe rzeczywistości jest drugie (nr 7). Oba zdjęcia nie były obrabiane. Nr 6 zrobione kilka minut później, a zniekształcają filtry: połówkowy czerwony i połówkowy "burza".
Nie ma symetrii, całość miałem nadzieję, że będzie jednak dość wyraźna. No nie wyszło, będę próbował dalej.
Może zatem to będzie lepsze.
Kris
www.artrock.pl
Czy to znowu filtr, czy zbytnio nie przeostrzyłeś ? Ja ostatnio też to zrobiłem. Za bardzo wyostrzyłem i było źle.
Tu bym uporządkowł kadr. Posprzątał te liście po bokach i ciaśniej skadrował do samych tylko desek
/*...................*/
Pozostaje tylko węższe kadrowanie. Liście posprzątałem "ławkę wcześniej". Pozostały ciemne plamy po nich i na szczęście znalazłem nową ławkę.
Kris
www.artrock.pl
Masz rację, zapomniałem, ze zostaną ślady. Czy to był już szron <??>
/*...................*/
Tak, to już szron. Pierwszy tej jesieni, parę dni temu. Przynajmniej u nas.
Kris
www.artrock.pl