Witam i zapraszam na kolejne moje próby z techniką HDR, może komuś się spodoba.
Fotki zrobione z TIF-a 16 bit i obrobione w Photomatix, PS -> lekkie podciągnięcie kolorów kadr i ramka.
Witam i zapraszam na kolejne moje próby z techniką HDR, może komuś się spodoba.
Fotki zrobione z TIF-a 16 bit i obrobione w Photomatix, PS -> lekkie podciągnięcie kolorów kadr i ramka.
Fajne pastelowe kolorki. Ładnie ci to wyszło.
Dla mnie to jeszcze przuszłość ta zabawa, nie znam się na HDR, ale przyjdzie taki czas...
Co do techniki, to fachowcy sie pewnie wypowiedzą, ale mi się podobają. Jest na czym oko zawiesić.
/*...................*/
/* ...........................*/
Malarsko, owszem, ale ja dochodzę powoli do wniosku, że zdjęcia to nie są. Grafika komputerowa, prędzej, ale nie zdjęcia. W ogóle się staroświecki robię i nie mogę się soboty doczekać, kiedy będę testował nowy obiektyw M42 na starym analogowym body Canona.Zamieszczone przez Marylka
No, tak mnie naszło.
Powiesiłbym sobie takie zdjecie na scianie. Uspokaja![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Też przychylam się do wniosku, że to grafika. Ale bardzo sugestywna. I lubię Bug...
Pozdrawiam!
jeszcze parę dni temu powiedzialbym rewelacja...sam szybko zacząłem robić coraz więcej hdr-ów i teraz jeszcze szybciej z tym kończę - to rzeczywiście jest daleko od fotografii z prawdziwego zdarzenia. Może inaczej - hdr jest super jak się nie przegina a ja to robiłem...
Teraz używam go z umiarem i zwykle mieszam finalny wynik na warstwach z oryginałem.
Tak czy inaczej Twoje hdrki są super i jako takie można nazwać świetnymi - ładne, nasycone kolorki, fajne kadry, tonacja...podobają mi się nawet przy moim stanie znudzenia hdrami...
Zazdroszczę też miejsca i chwili.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
A mi podobają się jako efekt końcowy.
Ładne foty, zwłaszcza pierwsza. Tylko te grubaśnie ramki są okropne.Czy to ważne czy HDR nazywać fotą czy grafiką? Jak ktoś kiedyś powiedział Wielki Szu: "Niech się nazywają złodziejami, byle tylko nie kradli".
Jeszcze raz powiem, FOTY ładne.
Druga bardziej mi podchodzi bo kadr "czystszy" W sumie bardzo ładne fotki . Pokaż jak bez obróbki HDR wyglądaly.