Co to jest SDK?
Co to jest SDK?
SDK â Wikipedia, wolna encyklopediaZamieszczone przez Rafał Czarny
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Dzięki.Zamieszczone przez Jeronimo
Czyli Zibi zamierzasz zrobić nowe softy do aparatów Olka? Coś takiego jak ten słynny ruski soft do Canona?
SDK = System Development Kit
Czyli tak na skróty to zestaw bibliotek obejmujących pewną funkcjonalność, które można dołączyć do własnego programu.
W tym przypadku będą do fukcje sterujące aparatem. Przykładowo, ustawienie czasu ISO,.... oraz wykonanie zdjęcia, a potem zgranie go na dysk komputera, albo wyświetlenie ekranu wyświetlacza na ekranie komputera....
Nie widziałem jeszcze tego SDK, więc nie wiem dokładnie, ale napewno te funkcje tam są
/*...................*/
/* ...........................*/
Czemu nie ? Jest to możliwe.
Najwaznejsze jest to by mieć pojęcie co jest potrzebne i zrozumienie zasad działania. Reszta to prosta żmudna dłubanina, ale efekty są ekstra
Dlatego wasze uwagi są cenne. jak dostanę zestaw funkcji, to będę wiedział dokładnie jaka jest możliwość sterowania danym modelem. Wtedy sam zaproponuje co można zrobić.
/*...................*/
odbierz PWpowinineś miec
było sobie życie
SDK w aktualnej wersji 3.4 nie jest kompatybilne z lustrami Olympus. Właściciel legalnego egzemplarza SDK może zarejestrować się na stronie Olympusa dla developerów i pobrać tam bezpłatnie SDK dla lustrzanek.Zamieszczone przez zibi1303
Jack
Dzięki, to już wiem, ale w sklepie będzie dopiero pod koniec listopada dostępne
a PW jeszcze nie ma ? ;(
/*...................*/