Pytanie do wtajemniczonych. Czy można gdzieś dostać, SDK do programowania aparatów kompaktowych. Wiem że do luster jest inne, a na razie nie mam lustra, więc poczekam..
Pytanie do wtajemniczonych. Czy można gdzieś dostać, SDK do programowania aparatów kompaktowych. Wiem że do luster jest inne, a na razie nie mam lustra, więc poczekam..
/*...................*/
/* ...........................*/
OK, już widzę, 29 EURO![]()
/*...................*/
A czy na pewno SDK do luster i kompaktów Oly jest inne?
czy istnieje wersja TRIAL tego oprogramowania ?
było sobie życie
Z tego co widać na stronach, to nie, ale z tego co wiem, to jest różnica. Już się prawie zdecydowałem go kupić, bo chcę napisać na bazie tego programZamieszczone przez zdrip
. Na razie będzie, obsługiwał mój, ale potem jak się dorobię lustra to i E-system będzie.
Dlatego chyba powinieniem, zgłosić temat: Co taki program powienien robić. Jeśli zbiorę uwagi wszystkich to może wyjść całkiem przydatne narzędzie
Nawet myślałem, że taki program mógłby być potem nagrodą dla zwyciężców konkursów, itd. Pomysłów jest wiele. Do końca roku muszę zdobyć SDK i informację o funkcjonalności, która byłaby potrzebana.
/*...................*/
Trialu niestety nie maZamieszczone przez fotomic
i nawet o nim nie słyszałem
/*...................*/
mamy podobny pomysłZamieszczone przez zibi1303
, wczym byś pisał ?
było sobie życie
Mogę w prawie każdym języku, ale wolałbym C++ Builder 5.0, bo tego mam licencje professional i mogę produkować oprogramowanie.
/*...................*/
Mysle, ze samo SDK mogloby byc smialo nagroda w jakims konkursie (a przynajmniej ja bym sie za taka nagrode nie pogniewal).
Jesli chodzi o funkce programu, to na poczatek to co oferuja juz istniejace (Cam2Com, CamCtrl, ...) - czyli podglad obrazu z aparatu, dostep do wszystkich (przynajmniej podstawowych) funkcij aparatu czas, przeslona, lampa, ... Pozniej mozna by sie zajac problemami jakie kazdy z nas mial podczas robienia zdjec, a taki program moglby je rozwiazac. Mi, na przyklad, podczas robienia zdjec do paszportu, brakowalo mozliwosci wykonywania zdjec w okreslonym interwale czasowym i podgladu na calym ekranie. Mysle, ze ciekawa opcja byloby zaadoptowanie aparatu do roli kamery internetowej - z wlasyn serwerem http, wykrywaniem ruchu, itd.
To tyle pomyslow na szybkiego, przemysle sprawe i cos jeszcze dorzuce.
Pozdrawiam.
Bartek
Wszystkie uwagi będę , notował skrzętnie.
Akurat mój ma już zdjęcia poklatkowei mogę robić zdjęcia z interwałem od 1-99 min w serii os 1-99 zdjęć
ale inne rzecz, tez są ważne może coś tez wymyślę
/*...................*/