Kolejna fota,
Kolejna fota,
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
lucs,
Wszystkie portreciki (ostatnie sześć, bez czarno-bialej) sa warte obejrzenia, mięciutkie światełko, pozowanie od niechcenia, modelki spontaniczne, uwazne, są ujęte róznorako, wesołe i powazne, naturalne, bezpretensjonalne. Żywe kolory i mlodość. Bardzo sie mi podobają, cała seria.
Ostatni portret pozującej przy drzewie podoba mi się najbardziej, bowiem udalo się autorowi wkomponować tam jesień jako tło, właściwie drugoplanowy temat, ale bardzo dobrze zagrany - subtelnie pod względem tonalnym i kolorystycznym, nie konkurujący z modelką, ale jej sekundujący. Bardzo udana rzecz (według mnie).
Wszystkie porterty sa ciekawe, stosownie do tematu i konkretnego planu (scenerii) ujęte i wykończone.
Pzdr, TJ
Co przez to masz na myśli?Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Kolejna fotka
Skasowalem tekst w poscie, bo samego posta juz sie nie dalo, uplynął termin.
Pzdr, TJ
lucs,
"Od niechcenia" - inaczej mówiąc bez nadmiernego przymusu, nakazu zewnętrznego i imperatywu (wewnętrznego). Ot, tak sobie, na luzie, co oczywiście zaliczam na plus.
Pzdr, TJ
oki, dzięki za wyjaśnienie. No w sumie to faktycznie tak było, ze to nie była sesja tylko poszliśmy nad zalew i przy okazji cos popstrykałem.
luc4s,
portrety niewatpliwie ladne, z zycia wziete. Podpisuje sie pod wszystkimi komplementami na temat. Mam natomiast jedna, moim zdaniem bardzo wazna uwage - przestrzen miedzy kolanowkami a spodniami dziewczyny na ostatniej fotce jest nie do przyjecia. Niszczy calosc, zubozylo estetyke.
Na drugi raz naciagnij jej te krotkawe spodnie na kolanka, moze nie oberwiesz. Choc podejrzewam, ze dobrze Ci sie miewa w otoczeniu Krakowianek.
Pozdrawiam,
excel
Wole nic nie naciągać, jeszcze mi pouciekają i co będę focił.... gołębie ?
Ostatnie na dzis, wiecej może będzie jak coś jeszcze napiszecie![]()
pytałem dlaczego tak miekko bo moim zdaniem ciut za miekko ale to kwestia gustu rzecz jasna, ja uwielbiam zylete. Na ostatnim bardzo fajny bokeh wyszedł, przedostatnie ma dziwny kadr i modelka xle ustawiona czyt. przyklejona do drzewa.![]()
Wierny Olkowi użytkownik Pentaxa
-A 50mm 1,7 , A-28mm 2.8 , 135mm 2,5
kurde, to juz zalezy od monitora. Wczesniej wyostrzalem bardziej, u mnie bylo ok, to znowu inni mowili ze fota przeostrzona. teraz nie wyostrzam az tak, u mnie na monitorze jest tez miekko, ale na monitorze na drugim kompie jest juz ok, wiec jak ma być? nie wiem.