Co sądzicie ?
O ręce wiem![]()
Co sądzicie ?
O ręce wiem![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
No cóż nie popisałeś się. Sam uwielbiam fotografię dziecięca, mając dwóch synów jestem na nia skazany.
Masz prześlicznego modela w spaniałej pozycji, nie częstej do uchwycenia (dzieci ustawiają się róznie), a Ty usadowiłeś go na tak nie ciekawym tle
Fotografia typowo spontaniczna i przez ten jeden minus stała się typowo albumowa (jak ja nie cierpię tego słowa)
Palce brzydko ucięte.
Ja tylko dodam, że powinieneś dawać większe fotki do 960x720. Wtedy znacznie więcej widać. Jak byś go jeszcze zmniejszył to nie było by o czym mówić.
PS
jak chcesz ładne fotki mu zrobić, to sobie wcześniej przygotuj pokój do tego. Możesz użyć jednolitego koloru prześcieradeł lub coś takiego. Rozłóż koc na podłodze daj mu zabawki itp. Pokombinuj, a zobaczysz że będzie co focić![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
dam ci przykład, kiedyś dawno temu zwykłym pstrykaczem fuji zrobiłem (nie było jeszcze cyfrówek). Od kumpla porzyczyłem 'rekwizyty' i przygotowałem miejscew pokoju. To znaczy wziąłem czerwone prześcieradło
To jest skan zdjęcia:
/*...................*/
/* ...........................*/
Ucięte paluszki, to chyba można spróbować odciąć też tę błękitną ścianę. Wtedy tło będzie zdecydowanie lepsze od tego, które proponuje ZibiBardzo fajne zdjęcie.
IMO tylko fajne kolory i tonacja.
To nie mój syn, a siostrzeniecA z racji tego, że raczej w czyimś mieszkaniu ciężko urządzać studio, to fotka poprostu taka zwyczajna. Taka miała być, więc podzielam Waszą opinię, cudów tu nie ma, ale chyba na fotke do albumu to poza tymi palcami nadaje się dobrze.
Jako, że ostatnio niewielę zdjęć tu zamieszczam i niewielę piszę (ale staram się przynajmniej czytac) wrzucę coś z archiwum.
Portret dziewczyny dużo lepszy od zdjęcia brzdąca, mimo że z archiwum.![]()
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII