wisniówka własnej roboty II gatunek
Co by nam się cieplej zrobiło
wisniówka własnej roboty II gatunek
Co by nam się cieplej zrobiło
/*...................*/
/* ...........................*/
Dodam jeszcze : 4-lipca - Dzień Niepodległości
Coś nadleciało mi nad miasto....
31.
/*...................*/
To się pije na raz?![]()
Ja dostałem ostatnio butelke aroniówki.![]()
BTW zdjęcia totalnie do bani, 1 kiepskie światło i kadr, 2 źle naświetlona.
Napisałem, że to drugi gatunek
Jak przyniosę z piwnicy I-y, to będzie napewno lepiej.
BTW
W SP-500 nie radzi sobie najlepiej z rozpiętością tonalną. Jak robię dłuższe czasy to tez mi się niepodoba, ale muszę się z tym pogodzić, aż przejdę na E-system![]()
/*...................*/
Oj, Zibi nie wymawiaj się wciąż tym SP-500. Jakią będziesz mieć wymówkę jak już kupisz tę wymarzoną lustrzankę i zrobisz gniota?![]()
Nie wymawiam, się, ale już próbowałem różnie robić i takie wieczorne ujęcia nieciekawie mi wychodzą. Nie wiem, może się jeszcze nie nauczylem. NIe wiem co mogę jeszcze poprawićZamieszczone przez agapiet
![]()
/*...................*/
A jakich czasów używasz? Mam nadzieję że nie korzystasz z gotowca do robienie nocnych zdjęć![]()
Drugiego zdjęcia lepiej nie pokazywać, a nad pierwszym możnaby popracować w PSie.
pozdro
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Te mądralaZamieszczone przez agapiet
, nie jestem zawodowcem, ale tak się uczyłem na początku, podglądając Exify fotek z gotowców, ale teraz głównie w trybie M, robię. Parę mi wyszło ładnie, ale tylko parę. Nigdy mi nie wyszły chmury dobrze. Pejzarz morski owszem. Tu w tym przykładzie powyżej, to akurat chciałem aby było ciemno
to miało przytłaczać,
ale pokaże Ci chmurki w zbliżeniu. Same chmury to kaszana.
33- kaszana
34 - fajne niebo tuż przed świtem (latem)
35 - Widok na zatokę o 21:30 (zapadał zmrok) czas 15 sek
36- to samo i w tym samym miejscu, ale już było ciemniej (15 sek)
oceńcie sami. Wg mnie 35 jest najlepsze, potem 36 no i może 34, ale 33, chmury sa fatal
Ciemnych chmur burzowych nigdy mi się nie udało dobrze zrobić.
/*...................*/