bardzo dobry jest tryb powiększenia. Ale co z tego i tak większość nie miała w rękach E-330 i L1, ale "LCD jst nieuchylny" to bardzo źleZamieszczone przez celebrity plus
![]()
![]()
pozdrawiam![]()
bardzo dobry jest tryb powiększenia. Ale co z tego i tak większość nie miała w rękach E-330 i L1, ale "LCD jst nieuchylny" to bardzo źleZamieszczone przez celebrity plus
![]()
![]()
pozdrawiam![]()
Coz ja mam E330 i duzo by on stracil ze swej funkcjonalnosci, gdyby lcd nie byl uchylny...
w jakich sytuacjach? Do makro to rozumiem, ale w innych zastosowaniach nie czułem jego potrzeby...Zamieszczone przez suchar
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Oprocz makro mam tez sytuacje, w ktoryc wygodniej jest kadrowac majac aparat dalej od twarzy i moc go np. na czyms postawic, nie schylajac sie zbytnio przy tym. Mi uchylnosc sie przydaje, byc moze dlatego, ze lubie makro. Makro to w koncu calkiem duzy dzial fotografii. Chyba najtrafniej jest powiedziec, ze uchylny lcd jest przydatny, ale niekoniecznie dla kazdego, bo kazdy lubi troche inny rodzaj fotografii. Kilka postow wczesniej napisalem cos takiego: "Tak czy siak do L1 dodalbym uchylny lcd, bo czemu nie? Tylko by go to uatrakcyjnilo. I tak pewnie potencjalny klient potraktuje LCD jako dodatek, bo chce kupic L1 z innych wzgledow, np. dlatego, ze jest oryginalny. Mysle jednak, ze uchylnoscia by nie pogardzil, w koncu nie musi jej uzywac".
grizz, wszytsko zalezy od indywidualnych potrzeb, jednak lepiej miec niz nie...
Ja powiem tak: wahalam sie pomiedzy Nikonem, Canonem i Olympusem - wlasnie za wzgledu na uchylne LV. Postawilam n swoim, okej, jest super, jak malpka etc. Taak. A teraz sama przyznaje, ze LCDka nie uzywamUchylnosc poprawia prace, szczegolnie reporterka, makro, zdjecia z poziomu zwierzat... Ale... w wakacje zapomnialam, ze mam uchylne LCD i.. polozylam sie na rannej trawce
Poczuc ta mokra trawke, miec pajaka we wlosach.. TO jest fotografia!
Poza tym, jak mi zwrocil uwage kolega
trzymac ponad kilogram przez dluzszy czas na wyciagnietych rekach to nie jest to, co plec piekna lubi najbardziej
Moim zdaniem uchylny LV to po prostu gadzet. Cos w stylu skladania panoram przez aparat etc. I nic wiecej. Jasne, nikt nie pogardzilby, ale pewnie ci, co kupia Panasa, nie zaluja, ze nie maNajkony DSMarki nie maja, a ludzie je kupuja
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
najpierw widziałem wielką reklamę Panasa, ale bez aparatu. ostatnio jednak pojawił się L1 w gablocie. muszę przyznać że wydaje się duży i solidny, poza tym obecnie jest najdroższym aparatem wystawionym w pobliskim fotowalecie.
widok budujący, w końcu 4/3 powrócił pod strzechy sieci...
aparat wydaje się ciekawy, ale z tą ceną chyba wiele nie zwojują...
pozdrawiam
Karool to naprawdę body dla Ciebie wiem co mówię . Sprzęt jak się patrzy. przełam się.Zamieszczone przez KaarooL
Panowie 5400 - z obiektywem, to nie tak źle,,
choć można już znaleźć e-330 za 2750 z obiektywem, jak ktoś ma 14-54to zestaw z e-330 może być ciekawy
robin:
dla niektórych ciekawy, ale to nie jest sprzęt dla mnie. nie po E-1. jakby naprawdę mnie przycisnęło, to w chwili obecnej nie ma na rynku OLKA którego chciałbym kupić.
od tego Panasa to chyba odcisków ludzie będą dostawać: jak można zasadzić spust w takim miejscu?
andytown:
hehe, masz nieświeże informacje. w walecie Panas stoi za grubo więcej: 6999 albo 7999 (nie pamiętam).
poza tym że najdroższy, jest też chyba największy w gablocie i towarzyszy mu 2-metrowej wysokości reklama. Panas wkroczył do waleta i wie jak sprzedawać swoje zabawki.
jak E-330 zejdzie do 2k za body, to będzie dobrym sprzętem zapasowym i do wnętrz. ciekawe czy poprawili soft żeby ten malutki bufor zrzucał się "w tle"?