Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Wątek: Lumix DMC-L1

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Dzisiaj widziałem go na wystawie Fotojokera (body + obiektyw) Nie było przy nim ceny lub przynajmniej, idąc w pośpiechu, jej nie zauważyłem.
    Dzisiaj dzięki uprzejmosci kolegi mialem okazję pobawić sie tym sprzecikiem przez 20 minut . Tak tak żadna to zabawa żeby coś bardzo mądrego rzec o tym urzadzeniu. Ale powiem szczerze pozytywnie mnie zaskoczył. Mniej może przereklamowany obiektyw LEiki 14-50 ktróry jak za 4,5 zl powinien być solidniej wykonany - 14-54 jest solidniejszy w konstrukcji. Ta leika jakaś lekka w ręku. Body mi się podoba poza malym uchwytem może i mniejszym niż w E300 . Niektórym to nie przeszkadza , mi bardzo bo lapska jak wiosła mam. Tworzywo z którego body jest zrobione powiedzmy jest takie jak E300 , tyci tyci mu brakuje . Chyba bliżej mu do w fakturze do lustranu. Za to moztaż perfekcyjny . Nie ma sie do czego czepnąć. Guziczki i kółeczko chodza swietnie i ten fajny wyświetlacz.LV fajny gadżt ale wymaga polubienia. Wizjer ??? mialem przy sobie E300 wiec bezposrednie porównanie - wizjerki ta sam liga . W Panasoniku jakby dluższy tunelik - choć to może być złudzenie. Ostrzenie prawie powaliło na kolana . Znacznie lepsze niz to któe znam z luster olka nawet z 14-54.
    Koledzy E-jedynkowcy obrośnieci w szklarnie pod 4/3 - niecierpliwcy łasi na współczesną świeżą technikę powinni go łykać jak świeże bułeczki. Tylko ta cena 7999zł Body plus szkło lub 4500 za samo szkło.
    Karol to chyba coś dla Ciebie . Warto się przełamać , tylko trza by gdzies z zagranicy toto pociagnac bo ta cena ostudza strasznie.
    Kawał i to duży kawł na pierwszy kontakt porządnego aparatu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Dzisiaj widziałem go na wystawie Fotojokera (body + obiektyw) Nie było przy nim ceny lub przynajmniej, idąc w pośpiechu, jej nie zauważyłem.
    Dzisiaj dzięki uprzejmosci kolegi mialem okazję pobawić sie tym sprzecikiem przez 20 minut . Tak tak żadna to zabawa żeby coś bardzo mądrego rzec o tym urzadzeniu. Ale powiem szczerze pozytywnie mnie zaskoczył. Mniej może przereklamowany obiektyw LEiki 14-50 ktróry jak za 4,5 zl powinien być solidniej wykonany - 14-54 jest solidniejszy w konstrukcji. Ta leika jakaś lekka w ręku. Body mi się podoba poza malym uchwytem może i mniejszym niż w E300 . Niektórym to nie przeszkadza , mi bardzo bo lapska jak wiosła mam. Tworzywo z którego body jest zrobione powiedzmy jest takie jak E300 , tyci tyci mu brakuje . Chyba bliżej mu do w fakturze do lustranu. Za to moztaż perfekcyjny . Nie ma sie do czego czepnąć. Guziczki i kółeczko chodza swietnie i ten fajny wyświetlacz.LV fajny gadżt ale wymaga polubienia. Wizjer ??? mialem przy sobie E300 wiec bezposrednie porównanie - wizjerki ta sam liga . W Panasoniku jakby dluższy tunelik - choć to może być złudzenie. Ostrzenie prawie powaliło na kolana . Znacznie lepsze niz to któe znam z luster olka nawet z 14-54.
    Koledzy E-jedynkowcy obrośnieci w szklarnie pod 4/3 - niecierpliwcy łasi na współczesną świeżą technikę powinni go łykać jak świeże bułeczki. Tylko ta cena 7999zł Body plus szkło lub 4500 za samo szkło.
    Karol to chyba coś dla Ciebie . Warto się przełamać , tylko trza by gdzies z zagranicy toto pociagnac bo ta cena ostudza strasznie.
    Kawał i to duży kawł na pierwszy kontakt porządnego aparatu.
    W tym tygodniu postaram się pomacać

robin102
    Gość
    Polukaj polukaj ,za wyjątkiem tego szkiełka bo jakieś takie nie przystajace do 4/3 , ściema jakaś . Nie dalbym za nie wiecej niz 1500zl. Napis to za mało. 18-70 od Nikona jest porżadnei zrobine. A samo body dokup sobie w przypływie gotówki pod tą 2 hektarowa szklarnie którą stawiasz i bedziesz miał maly szumek LV, solidne body i dużo radochy.
    W efekcie same zyski i dla nas fotoforumowej społecznosci bo będzisz mniej napastliwy. hi hi hi hi

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Mnie nadal zastanawia, po co LV, skoro wyswietlacz nie jest uchylny...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin102:

"pod tą 2 hektarowa szklarnie którą stawiasz" - tym wybrałeś, zabił mnie ten tekst...

suchar:

bo to old skul, uchylny LCD zabiłby tradycjonalistów... dla mniejszego bólu mogli dać chociaż większy wziernik.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Niezaleznie czy to "old skul", czy nie, to nie ma to wiekszego sensu. Ja w kazdym razie nie kupilbym tego aparatu z powodu LV, bo po co mi on, skoro nie moge go wykorzystac wtedy, kiedy powinien sie przydac (np. w makro, na statywie). Dla mnie to absurd i jeszcze placic za to tyle kasy... Dziwne.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

robin102
    Gość
    Ja też nie wiem dlaczego tak drogo . Do czyjej kieszeni Oni celują ??? Do profi Nie , do amatorow foto nie , do miłośników okurzaczy i DVD panasłoika NIE -Ci nawet nie wiedzą o istnieniu takiego aparatu . Na tym body pewnie im się nadruki pomotały. Powinno pisać LEICA na body i sprawa byłaby jasna . Sprzet dla koneserów inteligentnych inaczej.
    Ale naprawdę kawał mięcha technologicznego. Podoba mi sie . Jak złowie złotą rybke to jednym z życzeń będzie ten pansłoik.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    suchar:

gdyby 5 osób spytało mnie co wolę: E-330+14-54 czy L1+14-50, 4 razy odpowiadam E-330, 1 raz odpowiadam L1, tak z ciekawości.
    prawie dwukrotnie drożej praktycznie za to samo...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Niezaleznie czy to "old skul", czy nie, to nie ma to wiekszego sensu. Ja w kazdym razie nie kupilbym tego aparatu z powodu LV, bo po co mi on, skoro nie moge go wykorzystac wtedy, kiedy powinien sie przydac (np. w makro, na statywie). Dla mnie to absurd i jeszcze placic za to tyle kasy... Dziwne.

Dużo kompaktów ma podgląd na LCD i nie jest on ruchomy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Ja też nie wiem dlaczego tak drogo . Do czyjej kieszeni Oni celują ??? Do profi Nie , do amatorow foto nie , do miłośników okurzaczy i DVD panasłoika NIE -Ci nawet nie wiedzą o istnieniu takiego aparatu . Na tym body pewnie im się nadruki pomotały. Powinno pisać LEICA na body i sprawa byłaby jasna . Sprzet dla koneserów inteligentnych inaczej.
    Ale naprawdę kawał mięcha technologicznego. Podoba mi sie . Jak złowie złotą rybke to jednym z życzeń będzie ten pansłoik.
    Na pewno wzorem pewnej reklamy Panasonic jest " nie dla idiotow".
    Powinno Ci to wystarczyc miast dalszych filozoficznych rozwazan. Albo piszesz, ze Ci sie podobal albo, z nie wiesz dla kogo Panas go wyprodukowal. Dla Ciebie Robinie go wyprodukowal. Bo Ci sie podoba!! Jesli jeszcze komus sie spodoba to znaczy, ze Panasonic slusznie postapil wypuszczajac na rynek taka a nie inna oferte.
    Proste Robinie? Prawda? Wiec po co przeczysz sam sobie i to na tej samej stronie tematu.
    Reszcie "filozofow" napisze, ze LV jest do oceny naswietlenia kadru, ostrosci, rozkladu swiatel i kolorystyki przed wykonaniem fotki ( jak w kompaktach), a nie po to by sie wyginal. Wyginanie sie ekranika to zupelnie inna przypadlosc i sluzy wygodzie kadrowania w trudnych warunkach.
    Kadrowanie ( rowne ustawianie kadru) to zupelnie inna rzecz, niz ocena poziomu naswietlenia , ostrosci. trudnych kontrastow i WB. Jesli Wam to za malo, przeczytajcie po trzy razy, nawet wiecej .
    Litosci, nie piszcie kompletnych idiotyzmow! Zastanowcie sie choc dwa razy zanim bezmyslnie cos walniecie. ludzie to czytaja, niektorzy pozniej mysla, ze tak ma byc ( zaufanie do slowa drukowanego jest dziwnie duze).
    Jeden Robin wystarcza na cale forum. Naprawde. Dwoi sie i troi.
    Czesc.Ch.