Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 120

Wątek: Lumix DMC-L1

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Z tego co wiem, to Panas znaczaco rozni sie od E330, bo ma mozliwosc kadrowania na lcd, ale tylko w trybie "B", czyli bez AF. Brak mu uchylnego ekranu, co jest totalnie bez sensu. W E330 bardzo wygodne jest to, ze mozna robic zdjecia ponad glowami ludzi, uzywajac przy tym LV na uchylnym lcd i AF. Biorac pod uwage, ze podobno wizjer w Panasie jest slaby, to jak tu normalnie robic zdjecia?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Z tego co wiem, to Panas znaczaco rozni sie od E330, bo ma mozliwosc kadrowania na lcd, ale tylko w trybie "B", czyli bez AF. Brak mu uchylnego ekranu, co jest totalnie bez sensu. W E330 bardzo wygodne jest to, ze mozna robic zdjecia ponad glowami ludzi, uzywajac przy tym LV na uchylnym lcd i AF. Biorac pod uwage, ze podobno wizjer w Panasie jest slaby, to jak tu normalnie robic zdjecia?
    Tryb "B" ma AF - masz stare informacje.

Wizjer w Panasie jest dużo lepszy niż w E-330 właśnie dlatego, że nie ma trybu "A", który zjada dużo światła.

Reasumując z pewnością da się tym robić świetne zdjęcia.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    W moim E330 mam AF w trybie "B", ale by go wlaczyc musze wcisnac kombinacje klawiszy (nie pamietam jaka, bo tego nigdy nie uzywam) i polega on na tym, ze na chwile (mocno zauwazalna) opuszcza sie lustro. Tryb "B" polega na ciaglym naswietlaniu glownej matrycy, dlatego tak jest. Tryb "A" natomiast korzysta z dodatkowej matrycy, co jest bardzo wygodne w uzywaniu, bo aparat zyskuje wtedy zalety kompaktu i mozna sobie spokojnie kadrowac na wyswietlaczu. Do makro tryb "B" jest swietny, ale do zwyklej fotografii, gdzie uzywa sie AF sie nie nadaje, bo zazwyczaj za dlugo to trwa. Poza tym w makro bardzo przydaje sie uchylny lcd. Tak jest w moim E330, a Panas dziala na podobnej zasadzie (tylko nie ma tej drugiej matrycy do trybu "A"), stad takie moje wnioski.

Magus: przeciez wizjer nie ma trybow A i B. Chodzilo Ci chyba o lcd, tak? A jesli tak to co za to czy jest tryb "A" czy go nie ma, raczej nie wplywa na jakosc kadrowania w trybie "B"... Chyba, ze masz na mysli uklad luster prowadzacy do drugiej matrycy od podgladu w trybie A, i ze niby ten uklad luster zjada swiatlo, ale o tym nie slyszalem.

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chyba, ze masz na mysli uklad luster prowadzacy do drugiej matrycy od podgladu w trybie A, i ze niby ten uklad luster zjada swiatlo, ale o tym nie slyszalem.
    Dokładnie tak jest - zjada ok 30% światła - zawsze i niestety.

Fotografowałem E-330 - uważam, że to świetny sprzęt, jakość plików z niego jest b.wysoka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    W moim E330 mam AF w trybie "B", ale by go wlaczyc musze wcisnac kombinacje klawiszy (nie pamietam jaka, bo tego nigdy nie uzywam) i polega on na tym, ze na chwile (mocno zauwazalna) opuszcza sie lustro. Tryb "B" polega na ciaglym naswietlaniu glownej matrycy, dlatego tak jest. Tryb "A" natomiast korzysta z dodatkowej matrycy, co jest bardzo wygodne w uzywaniu, bo aparat zyskuje wtedy zalety kompaktu i mozna sobie spokojnie kadrowac na wyswietlaczu. Do makro tryb "B" jest swietny, ale do zwyklej fotografii, gdzie uzywa sie AF sie nie nadaje, bo zazwyczaj za dlugo to trwa. Poza tym w makro bardzo przydaje sie uchylny lcd. Tak jest w moim E330, a Panas dziala na podobnej zasadzie (tylko nie ma tej drugiej matrycy do trybu "A"), stad takie moje wnioski.

Magus: przeciez wizjer nie ma trybow A i B. Chodzilo Ci chyba o lcd, tak? A jesli tak to co za to czy jest tryb "A" czy go nie ma, raczej nie wplywa na jakosc kadrowania w trybie "B"... Chyba, ze masz na mysli uklad luster prowadzacy do drugiej matrycy od podgladu w trybie A, i ze niby ten uklad luster zjada swiatlo, ale o tym nie slyszalem.
    To E-330 ma AF w B

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Po sciagnieciu firmware'u (1.2 bodajze) tak, tylko jest on wedlug mnie zupelnie niepotrzebny.

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Myślałem, że już niedługo pomacam sobie Panasonica w jakimś lubelskim sklepie, a tu lipa...
    Tylko w dwudziestu sklepach w Polsce...
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5080

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    To jakis absurd z ta dostepnoscia L1. Tez bym sobie pomacal

tymin3
    Gość
    Jak to ma takie zdjecia robic.... to ja nie wiedzialem ze E1 z 14-54 jest takim swietnym aparatem, podbudowalem sie i to mocno (prawde mowiac wcale nie musialem) zdjecie z oficjalnej strony

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    Myślałem, że już niedługo pomacam sobie Panasonica w jakimś lubelskim sklepie, a tu lipa...
    Tylko w dwudziestu sklepach w Polsce...
    Dzisiaj widziałem go na wystawie Fotojokera (body + obiektyw) Nie było przy nim ceny lub przynajmniej, idąc w pośpiechu, jej nie zauważyłem.