Zamieszczone przez Magus
Obiektyw ma stabilizację której działanie widać gołym okiem, ale mając porównanie do ISów canona mogę stwierdzić, że jak na moje oko ma mniejszy zakres działania.![]()
Zamieszczone przez Magus
Obiektyw ma stabilizację której działanie widać gołym okiem, ale mając porównanie do ISów canona mogę stwierdzić, że jak na moje oko ma mniejszy zakres działania.![]()
a jak...Zamieszczone przez Magus
pozdrawiam![]()
koleś myli się w paru rzeczach, ale zmierzając do sedna: mnie też ten Panas niczym nie zachwyca. ani to wygodne, ani szybkie na tle konkurencji. przynajmniej jakość obrazu ratuje sprawę.
jeśli miał być klasyczny, to mogli chociaż wizjer dać z prawdziwego zdarzenia. stabilizacja w obiektywie niby jest, ale to już chyba nie te czasy: teraz rządzi stabilizacja w body, której nie można się coś u OLKA doczekać (przynajmniej do wiosny).
Miałem go w łapach ale tylko przez parę chwil. Pierwsze wrażenie-bardzo lekki - jak się zdejmie obiektyw. Pokrętła, przyciski - wszystko chodzi jakoś tak miękko, lekko - niekoniecznie mi się do podoba. Spojrzenie w wizjer - tu rozczarowanie - coś ala E-500 za znacznie większą przeczcież kasę. Nie jest to raczej aparat, w którym się można zakochać po wzięciu do ręki, być może dłuższe obcowanie z nim pozwoli do niego przekonać. Jak pierwszy raz wziąłem do ręki E-330 spodobał mi się znacznie bardziej niż z oglądu w Necie. Wprzypadku tego Panasa odwrotnie..
E-330 miałem okazję fotografować, kawał fajnego aparatu. Dla mnie raczej jako 2 body by mógł być. Bardzo brakuje 2giej rolki, która ... w Panasie jest![]()
właśnie tego nie mogę skumać... nie mieli jajek żeby wypuścić coś porządnego, więc w jedynej konstrukcji, która ratuje sytuację (E-330) pożałowali pokrętła...
o wielkości wizjera nie wspomnę - w E-300 prawie nic nie widzę, więc co powiedzieć o E-330 z ciemniejszym okienkiem na świat...
ten Panas stoi w gablotce półtora kilometra ode mnie, ale nawet nie mam motywacji żeby go potestować - i tak bym nie kupił...
Inne zasilanie, inne karty pamięci, to ma być kompatybilność systemu 4/3?![]()
Mi się wydawało, że otwartość systemu wcale nie musi oznaczać pełnej kompatybilnościZamieszczone przez Woytec60
![]()
Dobrze Ci się wydawało.
Ja mialem nadzieję, że będzie inaczej ale widać, że każda firma chce jak największy kawałek tortu dla siebie...