Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 120

Wątek: Lumix DMC-L1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    Lol. Ciekawe czy ten "osobnik" miał aparat w ręce? Ciekawe bo jest podobno magnezowy. Producent kłamie we wszystkich materiałach, gazety w testach itd?
    Obiektyw ma stabilizację której działanie widać gołym okiem, ale mając porównanie do ISów canona mogę stwierdzić, że jak na moje oko ma mniejszy zakres działania.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    Lol. Ciekawe czy ten "osobnik" miał aparat w ręce? Ciekawe bo jest podobno magnezowy. Producent kłamie we wszystkich materiałach, gazety w testach itd?
    a jak...
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    koleś myli się w paru rzeczach, ale zmierzając do sedna: mnie też ten Panas niczym nie zachwyca. ani to wygodne, ani szybkie na tle konkurencji. przynajmniej jakość obrazu ratuje sprawę.

jeśli miał być klasyczny, to mogli chociaż wizjer dać z prawdziwego zdarzenia. stabilizacja w obiektywie niby jest, ale to już chyba nie te czasy: teraz rządzi stabilizacja w body, której nie można się coś u OLKA doczekać (przynajmniej do wiosny).

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Miałem go w łapach ale tylko przez parę chwil. Pierwsze wrażenie-bardzo lekki - jak się zdejmie obiektyw. Pokrętła, przyciski - wszystko chodzi jakoś tak miękko, lekko - niekoniecznie mi się do podoba. Spojrzenie w wizjer - tu rozczarowanie - coś ala E-500 za znacznie większą przeczcież kasę. Nie jest to raczej aparat, w którym się można zakochać po wzięciu do ręki, być może dłuższe obcowanie z nim pozwoli do niego przekonać. Jak pierwszy raz wziąłem do ręki E-330 spodobał mi się znacznie bardziej niż z oglądu w Necie. Wprzypadku tego Panasa odwrotnie..
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    E-330 miałem okazję fotografować, kawał fajnego aparatu. Dla mnie raczej jako 2 body by mógł być. Bardzo brakuje 2giej rolki, która ... w Panasie jest

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    właśnie tego nie mogę skumać... nie mieli jajek żeby wypuścić coś porządnego, więc w jedynej konstrukcji, która ratuje sytuację (E-330) pożałowali pokrętła...
    o wielkości wizjera nie wspomnę - w E-300 prawie nic nie widzę, więc co powiedzieć o E-330 z ciemniejszym okienkiem na świat...

ten Panas stoi w gablotce półtora kilometra ode mnie, ale nawet nie mam motywacji żeby go potestować - i tak bym nie kupił...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

Oleryk
    Gość
    Inne zasilanie, inne karty pamięci, to ma być kompatybilność systemu 4/3?

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Woytec60
    Inne zasilanie, inne karty pamięci, to ma być kompatybilność systemu 4/3?
    Mi się wydawało, że otwartość systemu wcale nie musi oznaczać pełnej kompatybilności

Oleryk
    Gość
    Dobrze Ci się wydawało.
    Ja mialem nadzieję, że będzie inaczej ale widać, że każda firma chce jak największy kawałek tortu dla siebie...